92' B4 ABT
92' B4 ABT
Dwa tygodnie temu nabyłem Audi. Szukałem modelu 80 dosć długo i przypadkiem trafiłem na ten egzemplarz.
Samochod z 92 roku, silnik ABT w dobrej kondycji. Samochód nie posiada śladów zuzycia, brak przetarć, wgniotek itp. Mechanicznie już gorzej, ale dałem za niego 2300 więc się opłacało.
Co boli osiemdziesiątke? Po kolei:
-Zatarty amortyzator. Dostalem od sprzedawcy nowy.
-Wyrobione tuleje w wachaczu od strony uszkodzonego amora. Nowy wachacz + sworzeń 140PLN
-Pan chyba się pomylił i w zbiorniku wyrównawczym mialem plyn zimowy do spryskiwaczy.
-WYmieniłem szczotki alternatora, bo stare zużyte robiły zwarcie.
-Po montażu amora i wachacza trzeba ustawić zbieżność
-Na wymiane czekają juz zakupione przewody zapłonowe ( 65 PLN ) i nowe świece.
Ogólnie w auto nie wydałem jeszcze 400 zł w częśći i więcej nic wymieniać nie trzeba z waązniejszych rzeczy.
Z detali to zmienic musze kilka zarowek w liczniku, oraz ogarnąć pływak w baku, bo wskazówka poziomu paliwa ma swój świat .
Z Wyposażenia auto ma tylko szyberdach, ktory nie przecieka i działa bardzo dobrze, ma dorobiony alarm i centralny zamek, otwierany/zamykany z pilota.
[center][center]
[/center][/center]
Samochod z 92 roku, silnik ABT w dobrej kondycji. Samochód nie posiada śladów zuzycia, brak przetarć, wgniotek itp. Mechanicznie już gorzej, ale dałem za niego 2300 więc się opłacało.
Co boli osiemdziesiątke? Po kolei:
-Zatarty amortyzator. Dostalem od sprzedawcy nowy.
-Wyrobione tuleje w wachaczu od strony uszkodzonego amora. Nowy wachacz + sworzeń 140PLN
-Pan chyba się pomylił i w zbiorniku wyrównawczym mialem plyn zimowy do spryskiwaczy.
-WYmieniłem szczotki alternatora, bo stare zużyte robiły zwarcie.
-Po montażu amora i wachacza trzeba ustawić zbieżność
-Na wymiane czekają juz zakupione przewody zapłonowe ( 65 PLN ) i nowe świece.
Ogólnie w auto nie wydałem jeszcze 400 zł w częśći i więcej nic wymieniać nie trzeba z waązniejszych rzeczy.
Z detali to zmienic musze kilka zarowek w liczniku, oraz ogarnąć pływak w baku, bo wskazówka poziomu paliwa ma swój świat .
Z Wyposażenia auto ma tylko szyberdach, ktory nie przecieka i działa bardzo dobrze, ma dorobiony alarm i centralny zamek, otwierany/zamykany z pilota.
[center][center]
[/center][/center]
Kupiłem ABT, z racji prostoty silnika który sie łatwo naprawia. Lepiej kupić kaźnik za pare dyszek niż wtryski itp. Kable nie pamiętam jakiej firmy ale od kumpla się dowiedziałem, że to znikoma różnica.
Odnośnie autka, to żadnego projektu nie będzie. Jedyne co zmienię to kierownice z coupe bo bardzo mi się podoba oraz zmienie felgi. Te kołpaxy wyrzuce i na zime bedą zakładane ori a na lato chce wsadzić jakieś alu max '16 bo 17 i wyzej bardziej dobija zawieszenie. Mój gust jest wypaczony więc mam problem z doborem felg do tego auta :mrgreen:
Odnośnie autka, to żadnego projektu nie będzie. Jedyne co zmienię to kierownice z coupe bo bardzo mi się podoba oraz zmienie felgi. Te kołpaxy wyrzuce i na zime bedą zakładane ori a na lato chce wsadzić jakieś alu max '16 bo 17 i wyzej bardziej dobija zawieszenie. Mój gust jest wypaczony więc mam problem z doborem felg do tego auta :mrgreen:
Nie wiem jaki. Może podpowiedz, gdzie to sprawdzić to potem wam powiem.Dafit pisze:Graty, lakier to LY6P? Jak tak, to mam identyczny. Pozdro <ok>
[ Dodano: 2016-02-07, 14:58 ]
masz zdj autka z tymi alu?maxwwy pisze:Jak byś chciał to swoje ABT felgi mogę tanio sprzedać w 16 Takie same jak na focie, tylko moje w 100% do renowacji bo lakier już odpada
Obrazek
Parę fotek znajdziesz w moim temacie
Kod: Zaznacz cały
http://audi80.pl/topics127/lowered-avant-abt-93r-vt96952.htm
Chwilowo nie mam czym zrobic lepszego zdjęcia To robiłem na szybko iphonem. Bedzie ładna pogoda to cykne coś jakąś lustrzanką etc.
[ Dodano: 2016-02-13, 16:51 ]
Dzisiaj osiemsiontka została wymyta aktywną pianą Wsadziłem nowy wachacz i zmieniłem przewody zapłonowe. Po myciu auto juz lepiej wygląda
Ogólnie to mogę wykorzystać fakt, że mój pracodawca prowadzi Firme zajmującą się Autodetailingiem i zazwyczaj soboty Audi spędza właśnie tam dzień
Kod koloru zostawiam nizej na nalepie z wnęki na koło zapasowe.
Kilka fotek z dzisiaj
[center]
[/center]
[ Dodano: 2016-02-13, 16:51 ]
Dzisiaj osiemsiontka została wymyta aktywną pianą Wsadziłem nowy wachacz i zmieniłem przewody zapłonowe. Po myciu auto juz lepiej wygląda
Ogólnie to mogę wykorzystać fakt, że mój pracodawca prowadzi Firme zajmującą się Autodetailingiem i zazwyczaj soboty Audi spędza właśnie tam dzień
Kod koloru zostawiam nizej na nalepie z wnęki na koło zapasowe.
Kilka fotek z dzisiaj
[center]
[/center]