Minął rok od ostatniej aktualizacji więc czas coś wrzucić. W sumie nie wiele się działo a planów na 2021r mam trochę zobaczymy jak to wszystko wyjdzie
Auto jeździ bez zarzutu a w wakacje serwis filtrowo-olejowy:
+ nowy termostat i płyn Dynagel 2000, nowa uszczelka podstawy filtra oleju oraz oring + wypłukany zbiorniczek wyrównawczy płynu:
Silnik suchy nie ma żadnych wycieków i oby tak było dalej
Wymieniona guma na maglownicy Lemforder bo stara było rozerwana:
Tulejki nie wymienione bo majster stwierdził, że tam nie ma żadnego luzu. Także będę je miał na przyszłość
Kupiłem w końcu całkiem ładne Speedline i następnie dekielki . Tak się na nich auto prezentuje:
Pod koniec roku naprawiony ręczny bo przestał trzymać.
Wymieniona pompa wtryskowa na używaną bo na mojej strasznie szarpało. Mechanik stwierdził, że jest straszny "muł" w niej ( widziałem wnętrze po zdjęciu nastawnika i środek w niej jest brązowy z jakiegoś osadu ) nastawnik był już naprawiany i nie ma sensu jej reanimacja bo nie wiadomo czy coś z tego będzie.
Na obecnej pompie jest git nie szarpie można normalnie jeździć . Pompa na pamiątkę leży w garażu kiedyś sobie ją rozbiorę z ciekawości
Audi 80 B4 Avant 1.9 TDI --> Mateusz_175
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Re: Audi 80 B4 Avant 1.9 TDI --> Mateusz_175
Dobry serwis to podstawa, u siebie też planuje przepłukać silnik i wstawić na drążki poli, jak narazie z robotą mnie wstrzymała skrzynia która powiedziała papa
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
Po takim serwisie będzie śmiało pomykać po naszych drogach , wsiadasz do pewnego auta i wiesz , że zawsze dojedziesz do celu. Też będę kompletować zawieszenie , bo ostatnio jak były zmieniane poduszki amortyzatorów z łożyskiem , to wyszło , że końcówki drążków , juz mają lekkie objawy zużycie i pewnie pierwsze puszczą one w tym aucie , więc całe zawieszenie zrobię , poliuretanowe tulejki w drążki kierownicze wlecą i prawdopodobnie jeszcze amortyzator zostanie dołożony do maglownicy.
- Sagitari
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Nadwozie: Avant
Mega Avant, fajnie że wrzucone oryginalne Speedline, ta felga jest po prostu nieśmiertelna, no i nigdy się nie znudzi. PS. zazdroszczę takiej podsufitki