B4 AVANT Green
- pawełek
- Forum Audi 80
- Imię: paweł
- Kontakt:
Mam pytanko do Was. Chcialbym przełożyć odbłyśnik z jednej lampy zespolonej do drugiej.. tylko teraz zastanawiam się czym skleić szkło do obudowy jak będę składał lampy? Chcę skleić tak jak jest w oryginale, żeby nie parowała lampa. Może wcale nie trzeba kleić, może same zaciski uszczelnią lampę?
Z góry dzięki za pomoc.
Z góry dzięki za pomoc.
-
- Forum Audi 80
Lampy oryginalnie nie są klejone w żaden sposób. Trzeba po prostu umiejętnie ściągnąć szkło żeby uszczelka która tam jest została na obudowie i się nigdzie nie oderwała. Jak tak zrobisz nie powinno parować. U siebie w jednej lampie udało mi się tak zdjąć szkło że uszczelki nie ruszyłem i jest git a w drugiej troszkę mi uszczelka odeszła i oczywiście lekko przyparowana czasami jest. Pozdropawełek pisze:Mam pytanko do Was. Chcialbym przełożyć odbłyśnik z jednej lampy zespolonej do drugiej.. tylko teraz zastanawiam się czym skleić szkło do obudowy jak będę składał lampy? Chcę skleić tak jak jest w oryginale, żeby nie parowała lampa. Może wcale nie trzeba kleić, może same zaciski uszczelnią lampę?
Z góry dzięki za pomoc.
[ Dodano: 2013-01-21, 00:42 ]
manfred19 pisze:Panowie to czym i jak czyścić zespolaki w środku??
Szczerze mówiąc to lepiej ich w ogóle nie dotykać. Można dmuchnąć żeby kurz zszedł, szkła przemyć i ja bym więcej nie ruszał. Ewentualnie jakiś bardzo delikatny materiał ale to jest ryzyka czy się nie wytrze.
- ignac112
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dupa, weź płyn do szyb i czyść pędzelkiem, takim jak do plakatówek. Dmuchać to se można, w lalę albo materac. Jak zrobisz to delikatnie to nie ma bata, że uszkodzisz odbłyśnik. Warunek 1: nie rób tego na sucho. Ja wziąłem taki rozpylacz od odżywki do włosów (psika pod niezłym ciśnieniem), nalałem tam płynu do szyb i z umiarem psikałem po odbłyśniku a pędzelkiem czyściłem odbłyśnik. Później wziąłem taki papier co nie zostawia kurzu i "wsiąknąłem" resztki płynu, by nie zostały smugi. Później wziąłem suszarkę, podsuszyłem elegancko, ze sporej odległości, by odbłyśnik posmyrać ciepłym, a nie gorącym powietrzem. Później trochę przy kaloryferze postały, by resztki wody i wilgoci poszły w atmosferę, złożyłem i... światła o 50% lepsze :o . Fakt u mnie na prawdę płyn z niebieskiego zrobił się czarny, a odbłyśniki miałem konkretnie zakurzone/zabrudzone. Wbrew opinii panującej w necie o delikatności odbłyśnika zaryzykowałem i moim zdaniem odbłyśniki są wytrzymałe, no chyba, że ktoś wali rozpuchem, papierem ściernym lub myjką ciśnieniową.
http://tablica.pl/oferta/audi-80-b4-lis ... 16039;r:;s:
to Ty radzisz ludziom potraktowac plastik scansolem ? mądry Ty jesteś ?
-
- Audi 80 Klub
- pawełek
- Forum Audi 80
- Imię: paweł
- Kontakt:
No a dlaczego nie duo?duo pisze:http://tablica.pl/oferta/audi-80-b4-lis ... 16039;r:;s:
To też robiłem SCANSOLO podobnym preparatem.
Zżera tylko farbę, nie plastik.. no chyba, że SCANSOL jest taki mocny... tym scansolo podobnym robiłem bez problemu i jeszcze mi go zabrakło.
Jeżeli SCANSOL jest na prawdę taki mocny, to zmienię w opisię na sam scansolo podobny preparat, bo na prawdę nic z plastikiem się nie działo. Zżarło mi tylko i wyłącznie farbę - nic więcej.
ja tylko widziałem jak kiedys kolezka polerując felgi wlał sobie scansol do plastikowej miseczki chwile sie smialismy gadalismy potem odwracamy sie, a z miseczki została czerwona plama na podłodze. Taki preparatów jest troche, ale osobiście nie spotkałem sie z mocniejszym od scansola, dlatego jak bym sie tak z tym nie rozpędzał.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
pawełek, chętny bo niedługo kończymy zapisy?
https://audi80.pl/grupowe-zamowienia ... htm#821865
https://audi80.pl/grupowe-zamowienia ... htm#821865