B4Q A TDI. Wszystko na sprzedaż :)
haha kolejny fan 2.6 sie znalazl znam to spalanie doskonale i mam porownanie do 2.8aut. ktorym jezdzilem wczesniej . 2.8 na trasie potrafilo zejsc ponizej 7.5 litra .chmiel25 pisze:Przód był pęknięty ale tył cały ori.Słonik pisze: caly nie popekany
Będzie kasa to będziemy myśleć dalej.
Dawca to V6 2.6 automat.arwam pisze: dawce masz z jakim sinlikiem
Zrobił dziś 460km za 300pln i niech ktoś mi napisze że V6 pali mu 9litrów to go wsadze i karze jechać daną trase. Ten silnik to jakś porażka , dodam że trasa to autostrada średnia 80km. i raz tylko rozpędziłem się do prawie 130km/h. Jak dla mnie dramat. Ale Avant ogółem rewelacja stan. Tylko kolor nie ten :cry:
Więc mój chyba zmieni teraz kolor na jaśniejszy.
poprostu jazda rownym tempem bez zbednego przyspieszania (100 -110 km/h) , i powiem ze to wynik jak najbardziej powtarzalny srednio liczylem ze wezmie 8 w trasie . 2.8 ma lepszy osprzet czytaj przeplywke a nie jakis mapsensorek z kosmosu . fanem 2.6 to i ja nie jestem odkad go posiadamchmiel25 pisze:Jak wy to robicie?? To mi 1.9 TDI więcej pali.bzibzi pisze:na trasie potrafilo zejsc ponizej 7.5 litra .
Może jakieś wyjaśnienie??
I nie jestem fanem 2.6 v6 to jakaś archaiczna padlina.
Arwan ty wiesz w ogóle o czym piszesz?? TDI w trasie pali 7 +/-.arwam pisze:chmiel25, jak masz wszystko ok to daj mi auto i zobaczysz jak sie to robi ale zobaczysz jazdę raczej do 140km/h, czasem sporadycznie pod 200
2.6 X 2 . NIe ważne. Ja rocznie robie około 80 tys km. I wiem ile pali mi auto. I uwierz mi że wszystko z nim w porządku. Poza wyglądem.
bzibzi pisze:poprostu jazda rownym tempem bez zbednego przyspieszania (100 -110 km/h) ,
Taaa Mam właśnie takie doświadczenie z przed wczoraj. Równa jazda 90km/h autostradą rzadnego przyśpieszania i 2.6 spaliło 13l w automacie. :lol:
Fakt że 2.8 jest ekonomiczniejsze.
Ludzie Avant waży 1700kg ma quattro i aerodynamike szafki na buty.
Sama zmiana opon z 17 /225 na 195 / 15 daje różnice w spalaniu około litra!!!
Dla mnie koniec tych bzdur.
Arwan nie dam ci auta bo byś sobie krzywde zrobił zaawansowaną technologią .
tak wiem. bo tyle na trasie to mi nawet 2.5 TDI w automacie nie spala, i to w budzie C4.chmiel25 pisze:Arwan ty wiesz w ogóle o czym piszesz?? TDI w trasie pali 7 +/-.
spokojnie, aż tak źle nie jest. wczoraj żałowałem że wsadziłem 2.5TDI R5 VP zwłaszcza po walce z pompą wtryskową bo fala z T4 okazała się być przyczyną złej regulacji kąta wtrysku. a wczoraj znajomy zadzwonił że jest 2.5TDI R5 174KM do zabrania z T5 czyli już na pompowtryskiwaczach, ale tam kebelkologia by mnie na pewno pokonała...chmiel25 pisze:Arwan nie dam ci auta bo byś sobie krzywde zrobił zaawansowaną technologią .