Witam chciałbym zaprezentować moją 80-tke 92r 2.3 Ng z przebiegiem (na liczniku) 280tys km. Audi jeździło w okolicach drezna do 2004roku i zrobiło tam 160tys km i było rowniez tam serwisowane. W polsce ksiaza serwisowa wiadomo nie była uzywana 8-) Silnik pracuje na podtlenku lpg i dobrze sobie z tym radzi. Środek zadbany fotele całe i nic nie skrzypi 8-)
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG
Skrzynia: Manual
Napęd: Ośka
Kolor: LY6P
Rocznik: 1992
Wyposażenie:
Klimatyzacja manualana :mrgreen: El.szyby przednie El. lusterka , podgrzewane Szyberdach manualny Światła przeciwmgłowe ABS z możliwością OFF Wspomaganie kierownicy Centralny zamek z pilota Fabryczne 6głosnikow Oświetlenie komory silnika Roleta Spoiler Competition Procon-ten Hak Felgi Artec 15
fajna jaki masz parownik bo ja swoją z 14 gazu nie mogę zbić chyba że trasa wtedy 11 ,moja od wymany do wymiany bierze 1litr oleju przy 278000 przebiegu
pEndrju pisze:fajna jaki masz parownik bo ja swoją z 14 gazu nie mogę zbić chyba że trasa wtedy 11 ,moja od wymany do wymiany bierze 1litr oleju przy 278000 przebiegu
Parownik mam LOVATO RG 92 z dorobiona kompensacją. Dodatkowo napisze ze nie mam silniczka krokowego tylko zwykłą srube.
mam komprensację, nie urzyłem przecinka i inaczej brzmi zdanie. od trzech lat mam takie spalanie ale auto sie nie muli i bez redukcji przy wyprzedzaniu <ok> cabrio w automacie pali tyle samo ale poruwnanie w bucie jest duże sedanem w komplecie 200 miałem bez problemu laczka pali na 2 na 2 koła i ta praca 5 pod maską :->
Niezły czyścioch Panie Dobrze, że znalazłeś dla niego schronienie i nie musi stać pod chmurką. Napisz jak tam się NG sprawuje i wrzuć więcej fotek wnętrza, za co z góry wielkie dzięki <ok>