Kolejny Avanturnik na forum :)
Kolejny Avanturnik na forum :)
Witam,chciałbym się pochwalić nowym nabytkiem :)dziś kupiony
Ogólne dane
audi 80 b4 Avant
silnik:2.0 ABK 115km
rok:1994
przebieg:280 000
Wyposażenie:
ABS
2x airbag
tempomat
licznik z komputerem (czy jak to tam się nazywa:))
podgrzewane siedzienia,szyba tył i lusterka
szyby elektryczne x2
lusterka elektryczne
centralny z alarmem(niby orginał)ale nie działa
No i w zasadzie to chyba tyle,jedyne co mogę powiedzieć to jest seria z zewnątrz zaniedbana,ale w środku bardzo ładny stan ,siedzenia nie przetarte ,deska poliftowa,no i ogólnie silniczek też ładzie chodzi,gaz jest do poprawy bo jest tak spieprzony że nie da się na nim jeździć,ale z tym dam rade.wszystkie prace przeprowadzone jak i zamierzane bede opisywał na forum
jak narazie tylko jedna zdjęcie ale to się z czasem uzupełni
uzupełniam galerie:)
a tu jeszcze moje aluski na lato.
Ogólne dane
audi 80 b4 Avant
silnik:2.0 ABK 115km
rok:1994
przebieg:280 000
Wyposażenie:
ABS
2x airbag
tempomat
licznik z komputerem (czy jak to tam się nazywa:))
podgrzewane siedzienia,szyba tył i lusterka
szyby elektryczne x2
lusterka elektryczne
centralny z alarmem(niby orginał)ale nie działa
No i w zasadzie to chyba tyle,jedyne co mogę powiedzieć to jest seria z zewnątrz zaniedbana,ale w środku bardzo ładny stan ,siedzenia nie przetarte ,deska poliftowa,no i ogólnie silniczek też ładzie chodzi,gaz jest do poprawy bo jest tak spieprzony że nie da się na nim jeździć,ale z tym dam rade.wszystkie prace przeprowadzone jak i zamierzane bede opisywał na forum
jak narazie tylko jedna zdjęcie ale to się z czasem uzupełni
uzupełniam galerie:)
a tu jeszcze moje aluski na lato.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2016, 12:33 przez max7200, łącznie zmieniany 1 raz.
Plany są bo lakier i ogólnie wygląd zewnętrzny jest okropny,musze to w najbliższym czasie ogarnąć trochę,a środek chce tylko wyprać i zostawić w orginale tak jak jest bo jest na prawde zadbany,podsufitka tylko będzie naj prawdopodobniej czarna,i tak odpadła już to czemu nie zmienić koloru:)a tak ogólnie to raczej o czymś więcej jak obniżenie zawieszenia delikatnie i fajnych alusów to nie myśle,chce ją w serii utrzymać bo jest bardzo dobrze wyposażona.
Interesują mnie części karoserii oryginalne w dobrym stanie,a dokładnie:
prawy i lewy błotnik przód
klapa tył(naj lepiej komplet z lampami bo w jednej jest woda)
maska
zderzak przód (może być z halogenami)
i cały przód ten co mocuje się lampy na nim
jeśli by ktoś miał te części w dobrych pieniądzach to byłbym chętny
maska
Napisz do kolegi Arturro997 w tej sprawie myślę że pomoże z tego co widzę to kolor ly7t kristalsilber powodzenia w ogarnianiu autamax7200 pisze:Plany są bo lakier i ogólnie wygląd zewnętrzny jest okropny,musze to w najbliższym czasie ogarnąć trochę,a środek chce tylko wyprać i zostawić w orginale tak jak jest bo jest na prawde zadbany,podsufitka tylko będzie naj prawdopodobniej czarna,i tak odpadła już to czemu nie zmienić koloru:)a tak ogólnie to raczej o czymś więcej jak obniżenie zawieszenia delikatnie i fajnych alusów to nie myśle,chce ją w serii utrzymać bo jest bardzo dobrze wyposażona.
maska
dzięki za komentarze :)powodzenie się przyda na pewno,ale narazie sprawy mechaniczne jak :
rozrząd
kable,świece i kopułka z paluchem
przegub
i tuleje wahacza lewego bo są wybite
4 lutego audi jedzie do bardzo dobrego gazownika który ogarnie mi ten makaron pod maską i wstawi nową polską instalacje :)oprócz butli bo jest ważna jeszcze 5 lat
rozrząd
kable,świece i kopułka z paluchem
przegub
i tuleje wahacza lewego bo są wybite
4 lutego audi jedzie do bardzo dobrego gazownika który ogarnie mi ten makaron pod maską i wstawi nową polską instalacje :)oprócz butli bo jest ważna jeszcze 5 lat
to urządzenie przed to na pewno sterownik do gazu który niebawem wyleci i będzie ładny nowy a to za pompą to sam nie wiem nie przyglądałem się temu:)
a i klima niestety ale nie sprawna,ale myśle ją uruchomić na wiosnę:)
radio chyba raczej zostanie bo mi się podoba jak to sobie wygląda ładnie
spocik na podpromiu była by fajna rzecz:)zabrałbym może jeszcze kumpla który ma b3,ale to może jak się cieplej zrobi bo teraz to kiepsko nawet z czasem u mnie
a i klima niestety ale nie sprawna,ale myśle ją uruchomić na wiosnę:)
radio chyba raczej zostanie bo mi się podoba jak to sobie wygląda ładnie
spocik na podpromiu była by fajna rzecz:)zabrałbym może jeszcze kumpla który ma b3,ale to może jak się cieplej zrobi bo teraz to kiepsko nawet z czasem u mnie
Juz wiem co to jest za pompą ABS tak bliżej szyby przedniej, to jakiś tak jakby sterownik do tempomatu czy coś takiego, z tego ustroistwa idzie wężyk podciśnieniowy do gruszki tempomatu a kable od tego idą gdzieś do środka samochodu, pewnie pod manetki.
[ Dodano: 2016-02-03, 00:33 ]
prace nad audianną powoli idą do przodu
między czasie wpadły :
kable
świece (DENSO)
Kopułka z palcem (BERU)
olej i filtr (Mobil 10w40)
rozrząd (DAYCO)
przegub (Ruville)
i tuleje na wahacz (Lemvorder)
jutro idzie audi do gazownika i będzie cała nowa sekwencja oprócz butli (5 lat jeszcze można na niej śmigać)i może jeszcze w tym tygodniu ogarne łożysko z przodu i osłone maglownicy (nowa już czeka )
po tych wszystkich pracach będe musiał udać się jeszcze na zbieżność bo trochę kierownice mam krzywo:)
I jeszcze fotka z wieczornej przejażdżki (zaraz po myjni)
między czasie wpadły :
kable
świece (DENSO)
Kopułka z palcem (BERU)
rozrząd (DAYCO)
przegub (Ruville)
jutro idzie audi do gazownika i będzie cała nowa sekwencja oprócz butli (5 lat jeszcze można na niej śmigać)i może jeszcze w tym tygodniu ogarne łożysko z przodu i osłone maglownicy (nowa już czeka )
po tych wszystkich pracach będe musiał udać się jeszcze na zbieżność bo trochę kierownice mam krzywo:)
max7200 pisze:Juz wiem co to jest za pompą ABS tak bliżej szyby przedniej, to jakiś tak jakby sterownik do tempomatu czy coś takiego, z tego ustroistwa idzie wężyk podciśnieniowy do gruszki tempomatu a kable od tego idą gdzieś do środka samochodu, pewnie pod manetki.
między czasie wpadły :
kable
świece (DENSO)
Kopułka z palcem (BERU)
rozrząd (DAYCO)
przegub (Ruville)
[url=http://images75.fotosik.pl/292/4e2e3580f1dfb8a0med.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images75.fotosik.pl/292/ac6458b937b30d57med.jpg]Obrazek[/URL]
Widzę kolega nie próżnuje i działa jak trzeba w kierunku świetnej kondycji auta , to się ceni
Pozwól, że Cię poprawię w kwestii marki wahacza : "LEMFORDER"
Powodzenia w utrzymaniu i bezawaryjności
PS: ustawić kierownicę na idealnie równo to mordęga w tych autach
pracy jeszcze dużo nie dawno wymienione hamulce wszystko nóweczka
tarcze przód
tarcze tył
klocki tył i przód
1 tłoczek
i 4 reperaturki
no i łożysko z przodu:)
Audi chce doprowadzić do stanu jak najbardziej poprawnego mechanicznie jak na razie
później przyjdzie czas na wygląd wewnętrzny i zewnętrzny :)ale na zewnętrzny musze pewnie ze 4 tys przygotować bo chce całe autko polakierować żeby sie bardzo łądnie prezentował
Jaki multikolor??
tarcze przód
tarcze tył
klocki tył i przód
1 tłoczek
i 4 reperaturki
no i łożysko z przodu:)
Audi chce doprowadzić do stanu jak najbardziej poprawnego mechanicznie jak na razie
później przyjdzie czas na wygląd wewnętrzny i zewnętrzny :)ale na zewnętrzny musze pewnie ze 4 tys przygotować bo chce całe autko polakierować żeby sie bardzo łądnie prezentował
Jaki multikolor??