[B4]Quattro Avant od eSPe
- rodzynek87
- Forum Audi 80
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Nie mam swojego foto ale takie coś:GSF pisze:Pokaż jeszcze zdjęcie swojego pająka od przodu.
i tam gdzie masz wcięcie w dziurze pająka wchodzi język z taśmy od kiery
i uniemożliwia obrót.
[ Dodano: 2013-02-26, 11:02 ]
Mozna wycienić trochę ten język w taśmie po zewnętrznej stronie i zeszlifować od środka otwór pająka powiększając trochę jego średnicę i może i zadziała. Spróbować można. Taśma nie majątek a jakieś manetki na próbę mam.GSF pisze:wystarczy tylko zeszlifować plastik odbijaka przy taśmie.
Jeśli masz na czym testować to warto spróbować
Na załączonym obrazku widać moją starą wersje po rezaniu i ori.Widać dokładnie miejsca w których obcierało. Napewno trzeba ten obijak ściąć mniej więcej tak jak żółte linie do samego dołu i przyszlifować po całości powierzchni z naciskiem na sam dół zaznaczony na czerwono. Tak zrobiłem teraz z tą nową taśmą , nic nie obciera i wszystko się kręci i odbija.
Na załączonym obrazku widać moją starą wersje po rezaniu i ori.Widać dokładnie miejsca w których obcierało. Napewno trzeba ten obijak ściąć mniej więcej tak jak żółte linie do samego dołu i przyszlifować po całości powierzchni z naciskiem na sam dół zaznaczony na czerwono. Tak zrobiłem teraz z tą nową taśmą , nic nie obciera i wszystko się kręci i odbija.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2013, 20:25 przez GSF, łącznie zmieniany 1 raz.
http://moto.allegro.pl/sportowe-sprezyn ... 50567.html Stąd kupowałem tylko że poza allegro.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dumałem którą malować do siebie i w końcu po burzy mózgów wybrałem. Jedna mi została.Pisałeś kiedyś ze masz dwie lotki do avanta masz jakąś na handel ?
Taka bardzo podobna do ori.Zamocuję swoją i zobaczę jak będzie.
A czemuż to? Przymocowany porządnie na ori mocowaniach.Mortiis pisze:ale na Twoim miejscu eskowy znaczek bym przymocował naprawdę mocno
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ahhh kurna Mortis pisał o znaczku a ja zrozumiałem że o zderzaku dlatego się zdziwiłem.Przemas80 pisze:Pewnie żeby ktoś nie zap..
Co do znaczka to bez obaw. Jak widać na ostatnich fotkach znaczek eSkowy już wyleciał i zawitał w jego miejsce to co powinno tam być czyli "quattro".
[ Dodano: 2013-03-27, 22:39 ]
Mały UP.
Wpadły inne sprężyny na przód.
Po przymiarce do tych FK co były założone są niższe (na luźno mierząc) i z cieńszego zwoju.
Przeraziłem się bo spodziewałem że rzuci go na glebę za mocno jak je postawiłem obok siebie (raz że niższe dwa że cieńsze).
Po założeniu okazało się że auto opadło nieznacznie albo nic nie opadło.
Tak było.
Tak jest (tylne sprężyny zostały te co były FK).
Widać jakąś różnicę?
aha.
Część malowanek odebrane (lotka, spryski, listwy):
Sorka za foty - robione komem a że mój telefon służy do dzwonienia to aparat fotograficzny z niego marny.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 15:11 przez eSPe, łącznie zmieniany 1 raz.