[Audi Cabrio 2,3] 19 cali NA SPRZEDAŻ
dokladnie okolo 3 tys
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2011, 21:51 przez sebaefekt, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawda taka, że cena fajnych felga, nawet od Porsche czy Mercedesa nie jest jakaś kosmicznie wysoka, ale w naszych Audiczkach wszytko psuje nieszczęsny rozstaw śrub. Tak więc adaptery w takim allegro stylu to jedyne wyjscie (nie licząc wymiany podmiany na gratów z S2)... niestety
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ostatnio były RS'y 4x108 8J jakoś za 2300 bez opon, a większość RS, czy RM na wypasionych furach są spawane, nawiercane i bóg wie co jeszcze poprzeglądajcie zagraniczne fora z prawdziwego zdarzenia, to zobaczycie jak się sprawa ma
jak chcesz skręcanego BBS'a, to kup RC 17" od bmw, felga 2tlg. szerokości: 7.5J, chyba 8.5J i 9J cena od 1200zł nawet + adapter np z H&R (grn półka) ~300pln = 1500zł za skręcane koło w b4 <czapa>
ps. tą wąską idzie ładnie wpasować pod błotnik i mega obniżyć bo ma wysokie ET <ok>
jak chcesz skręcanego BBS'a, to kup RC 17" od bmw, felga 2tlg. szerokości: 7.5J, chyba 8.5J i 9J cena od 1200zł nawet + adapter np z H&R (grn półka) ~300pln = 1500zł za skręcane koło w b4 <czapa>
ps. tą wąską idzie ładnie wpasować pod błotnik i mega obniżyć bo ma wysokie ET <ok>
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
zacznijmy od tego, ze widzialem adapter 4x100 na 5x114,42 i pozostala scianka grubosci 1mm pomiedzy otworami, dlatego polecam sprawdzic przed szukaniem czy zmiana z 4x108 na 5x112 jest matematycznie mozliwa, bo jezeli nie to pozostaja tylko graty od s2/rs2... a wtedy cala wasza bajka pryska, zapewne pozatym mowicie o szerokosci bbs'a, przeciez wystarczy kupic jakiejkolwiek szerokosci rotor, tu ranty sie dokupuje, fakt ze kosztuja tyle co same felasie, no ale dlatego to sie nazywa skrecany dwu-trzy-czesciowy zestaw BBS, najwazniejszym faktem jest to ze mamy kultowa felge na bardzo rzadkim rozmiarze z rzadka szerokoscia i mozemy ustalac cene na rynku, wiec sprzedac takie cudenko tez by nie bylo mysle wiekszych problemow
- grzechas_audi
- Forum Audi 80
niestety od jakiegoś czasu myślę co zrobić by mieć mega felgę w mojej coupe i pierwsza mysl dystanse o zmiennym rozstawie najlepiej z 4x108 na 5x112 ale... jest to niemożliwe do wykonania - tzn można zrobić ale wtedy musimy pominąć piątą śrubę więc odpada, można wykonać z tego co się dowiedziałem z 4x108 na 5x108 natomiast na ten rozstaw nie ma nic ciekawego, więc albo zrobić dystanse na na prawde indywidualne zamówienie albo zestaw z S2 na na przykład 5x112 - i ja mam ten ból czy warto to robićKolczat pisze:zacznijmy od tego, ze widzialem adapter 4x100 na 5x114,42 i pozostala scianka grubosci 1mm pomiedzy otworami, dlatego polecam sprawdzic przed szukaniem czy zmiana z 4x108 na 5x112 jest matematycznie mozliwa, bo jezeli nie to pozostaja tylko graty od s2/rs2... a wtedy cala wasza bajka pryska, zapewne pozatym mowicie o szerokosci bbs'a, przeciez wystarczy kupic jakiejkolwiek szerokosci rotor, tu ranty sie dokupuje, fakt ze kosztuja tyle co same felasie, no ale dlatego to sie nazywa skrecany dwu-trzy-czesciowy zestaw BBS, najwazniejszym faktem jest to ze mamy kultowa felge na bardzo rzadkim rozmiarze z rzadka szerokoscia i mozemy ustalac cene na rynku, wiec sprzedac takie cudenko tez by nie bylo mysle wiekszych problemow