Audi 80 cabrio 2.3 nowe zdjęcia
Audi 80 cabrio 2.3 nowe zdjęcia
Po niedługich przemyśleniach postanowiłem założyć swój temat w tym dziale, by prezentować dokonane zmiany przy moim trzymiesięcznym nabytku, za ciężko zarobiony grosz.
Auto:
-Audi 80 b4 cabrio, ogólnie po przejsciach, no ale jak bym kupił w idealnym stanie to nie doświadczyłbym tej przyjemności z dokonywanych zmian, a po drugie kasa
-Silnik 2.3, powód: dźwięk, chęć posiadania czegoś mocniejszego, trochę bardziej unikalnego , jeśli chodzi o silnik, to miał założony gaz, pierwsze co zrobiłem po kupnie? Wymontowałem go w cholere! Nie zamierzałem niszczyć dalej nim silnika! Polecam <ok>
Zmiany przeze mnie dokonane:
-Karoseria: jak widać brak listew bocznych, tych gumowych (które czasem, a pewnie i zawsze po tylu latach eksplotacji mają pordzewiałą konstrukcje, wygladają nieciekawie), zaspawane, wyrównane, pomalowane, tak samo jak zderzaki całe na czerwono, a także progi , wyklepany/wyrównany nawet najmniejszy wgniot i auto pomalowano. Lakier jest położony srednio, ale jest zdecydowanie lepiej niż było.
-Wypolerowane felgi (około 30h jedna, to było wyzwanie , nowe kapsle)
-Pomalowane zaciski
-Zrobione parę chromów w galwanizerni ( w pracy^^)
-Ogólnie wyczyszczone
-Kilka dni temu kupiłem Borbety od Deejayftb 16' 9j
Do zrobienia w najbliższym czasie:
-Zawieszenie sportowe 40/60
-Tapicerka (albo wymiana na skórzaną oryginalną, jasną (o ile znajdę w bardzo dobrym stanie) albo kultowe sportowe typu recaro)
-Pewnie uda się jeszcze odnowić hamulce (wymiana tarcz, klocków)
Do zrobienia na wiosne:
-Przegląd silnika z wymianą rozrządu
-Wymiana pleksy
-Wydech przelotowy ze sportowym tłumikiem ( nie jakimś wiadrem, ale ładnym skromniutkim)
Drobnostki tj:
-wymiana lekko uszkodzonego grilla + ew. pomalowanie go w czarny kolor (oginału)
Przyszłość:
-halogeny hella
-białe kierunki
-car audio
Oczywiście w głowie jest wiele innych pomysłów i wierzę że małymi kroczkami zrealizuje, swoje plany
Pozdrawiam
Zdjęcia:
Auto:
-Audi 80 b4 cabrio, ogólnie po przejsciach, no ale jak bym kupił w idealnym stanie to nie doświadczyłbym tej przyjemności z dokonywanych zmian, a po drugie kasa
-Silnik 2.3, powód: dźwięk, chęć posiadania czegoś mocniejszego, trochę bardziej unikalnego , jeśli chodzi o silnik, to miał założony gaz, pierwsze co zrobiłem po kupnie? Wymontowałem go w cholere! Nie zamierzałem niszczyć dalej nim silnika! Polecam <ok>
Zmiany przeze mnie dokonane:
-Karoseria: jak widać brak listew bocznych, tych gumowych (które czasem, a pewnie i zawsze po tylu latach eksplotacji mają pordzewiałą konstrukcje, wygladają nieciekawie), zaspawane, wyrównane, pomalowane, tak samo jak zderzaki całe na czerwono, a także progi , wyklepany/wyrównany nawet najmniejszy wgniot i auto pomalowano. Lakier jest położony srednio, ale jest zdecydowanie lepiej niż było.
-Wypolerowane felgi (około 30h jedna, to było wyzwanie , nowe kapsle)
-Pomalowane zaciski
-Zrobione parę chromów w galwanizerni ( w pracy^^)
-Ogólnie wyczyszczone
-Kilka dni temu kupiłem Borbety od Deejayftb 16' 9j
Do zrobienia w najbliższym czasie:
-Zawieszenie sportowe 40/60
-Tapicerka (albo wymiana na skórzaną oryginalną, jasną (o ile znajdę w bardzo dobrym stanie) albo kultowe sportowe typu recaro)
-Pewnie uda się jeszcze odnowić hamulce (wymiana tarcz, klocków)
Do zrobienia na wiosne:
-Przegląd silnika z wymianą rozrządu
-Wymiana pleksy
-Wydech przelotowy ze sportowym tłumikiem ( nie jakimś wiadrem, ale ładnym skromniutkim)
Drobnostki tj:
-wymiana lekko uszkodzonego grilla + ew. pomalowanie go w czarny kolor (oginału)
Przyszłość:
-halogeny hella
-białe kierunki
-car audio
Oczywiście w głowie jest wiele innych pomysłów i wierzę że małymi kroczkami zrealizuje, swoje plany
Pozdrawiam
Zdjęcia:
Ostatnio zmieniony 25 sie 2011, 20:29 przez Ruszek19, łącznie zmieniany 2 razy.
Foty beda jak wyciagne autko z garażu, aktualnie stoi bez kół, bo na nie czeka oraz zdemontowana pleksa, wyjete całe wnetrze, z przodu nie ma halogenów z kierunkami bo beda zmieniane :mrgreen: także nie ma co ogladac bynajmniej na chwilę obecną
o... mam jedną :mrgreen: na zimówkach <mikolaj>
o... mam jedną :mrgreen: na zimówkach <mikolaj>
Ostatnio zmieniony 11 sie 2011, 23:28 przez Ruszek19, łącznie zmieniany 1 raz.
no przeciez napisał ze od diskdżokeja :mrgreen: coś z nimi będziesz robić czy zostawiasz w tych kolorach ? jak tak to czeka Cie malowanie bo czerwienie się na pewno nie będą zgrywać :mrgreen:MarcinC pisze:koła od "didżeja" wziąłeś ? <ok>
po tych kawałkowych fotach auto wygląda bardzo dobrze, czekamy na normalne foto
tak to jest jak się czyta posta po łebkach :oops: :oops: :oops:duo pisze:no przeciez napisał ze od diskdżokejaMarcinC pisze:koła od "didżeja" wziąłeś ? <ok>
po tych kawałkowych fotach auto wygląda bardzo dobrze, czekamy na normalne foto
mnie się bardzo podoba <ok>Ruszek19 pisze:a co sądzicie o tej przeróbce tych gumowych listew nad progami?
tj. ich braku? :lol:
Wie ktoś może jakiej firmy zawieszenie sportowe z obnizeniem -60/-60 do audi cabrio?? Jakiej firmy? Wydzwaniam wszędzie i mają max. -40/-40. Nie chce ładować kasy w gwint, mam na ten cel około 2tys, zadowolił bym sie weiteciem GT. Skoro jest maks. -40 weiteca do cabrio to może faktycznie to jest nisko w bezdaszniku, na tym weitecu? skoro do sedana jest dostepny -60/-60? Proszę o odpowiedzi osoby, które też bolała od tego głowa a nie ktorzy nie widzieli, nie slyszeli a sie domyslają