Audi Cabrio Nogaro Blue
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
Wysio, no to jasna sprawa że wykorzystuje się orginalne otwory i przejścia do komry samochodu
stawsz, kurde ale to na dobrej glebie da sie wjechac na stacje? ja bardzo chętnie bym wjechał sobie i posprawdzał to i owo, chociaż zwykle jak coś raz stuknie zaraz jest wymieniane i raczej nie było by co sprawdzać, ale nie wszystko jestem sam w stanie dojrzeć...
na stacje gdzie ja jeżdże nie ma szans wjechać, musiałbym podnosić i bawić się... a co zbieżności to ostatnio robiłem przegląd corsy mojej narzeczonej i mówił mi właśnie że jest zbieżny a nie rozbieżny, więć u mnie już sprawdzaja takie rzeczy
jeszcze co do sprawdzania luzów to jasna sprawa, że schodzi na dół i przegląda wszystko, ale nie wiem czy patrzy czy są sprężyny, zawsze można by na przypale jechać, z resztą jak całe życie :mrgreen:
stawsz, kurde ale to na dobrej glebie da sie wjechac na stacje? ja bardzo chętnie bym wjechał sobie i posprawdzał to i owo, chociaż zwykle jak coś raz stuknie zaraz jest wymieniane i raczej nie było by co sprawdzać, ale nie wszystko jestem sam w stanie dojrzeć...
na stacje gdzie ja jeżdże nie ma szans wjechać, musiałbym podnosić i bawić się... a co zbieżności to ostatnio robiłem przegląd corsy mojej narzeczonej i mówił mi właśnie że jest zbieżny a nie rozbieżny, więć u mnie już sprawdzaja takie rzeczy
jeszcze co do sprawdzania luzów to jasna sprawa, że schodzi na dół i przegląda wszystko, ale nie wiem czy patrzy czy są sprężyny, zawsze można by na przypale jechać, z resztą jak całe życie :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Nie, jeszcze nie. Niedawno odebrałem auto, założyłem klimatyzację, teraz trochę się nim pocieszę i będę działał z air ride
Montaż klimy wcale nie był taki tani. Klimę kupiłem używaną za 500pln, była bez chłodnicy, więc zamówiłem oryginalną. Do tego wrzuciłem nowy oryginalny osuszacz, dwa zawory które znajdują się przy chłodnicy (nie było ich w "komplecie" używanej klimy) oraz jej mocowania. Całość z montażem wyszła 2800pln i brak auta prawie przez 4 tygodnie.
Fakt, dziś sprawdziłem, i działa jak szalona :mrgreen:
Dzisiejsze wietrzenie caba
[ Dodano: 2015-04-01, 23:12 ]
Małe modyfikacje też cieszą...
Zamontowałem nowy tunel, bez schowka na kasety, oraz doposażony w gniazdo zapalniczki. Podłotkietnik zdemontowałem, zamierzam go przerobić, jest mało wygodny ze względu na swoją wysokości.
Chromowane ringi głośników i wlotów w desce wyrzuciłem <ok>
Montaż klimy wcale nie był taki tani. Klimę kupiłem używaną za 500pln, była bez chłodnicy, więc zamówiłem oryginalną. Do tego wrzuciłem nowy oryginalny osuszacz, dwa zawory które znajdują się przy chłodnicy (nie było ich w "komplecie" używanej klimy) oraz jej mocowania. Całość z montażem wyszła 2800pln i brak auta prawie przez 4 tygodnie.
Fakt, dziś sprawdziłem, i działa jak szalona :mrgreen:
Dzisiejsze wietrzenie caba
[ Dodano: 2015-04-01, 23:12 ]
Małe modyfikacje też cieszą...
Zamontowałem nowy tunel, bez schowka na kasety, oraz doposażony w gniazdo zapalniczki. Podłotkietnik zdemontowałem, zamierzam go przerobić, jest mało wygodny ze względu na swoją wysokości.
Chromowane ringi głośników i wlotów w desce wyrzuciłem <ok>
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Boberro a jakie zawieszenie mam teraz założone?? Obecnie negocjuje z dwiema firmami założenie air ride, więc nie wiem czy jest sens zmieniać sprężyny :mrgreen:Boberro pisze:Hubert ale do 18 cali musisz bardziej obniżyć auto, może będziesz zainteresowany moim zestawem zawiesszenia 60/40 , który mam teraz bo wrzucam 40/30, jakiś czas temu ta fioletowa audica byłą na handel.
Dziś pobawiłem się i przerobiłem halogeny na światła dzienne, nie wiem czy tak zostawię, czas pokaże
Wrzuciłem sterownik do dziennych, żarówki ledowe pod soczewkę i efekt jest taki:
Na pokładzie pojawił się oryginalny kompresor na 12v:
-
- Forum Audi 80
Gleba się prosicabrio_blue80 pisze:Czyli jak bym wrzucił 60/40 to bym obniżył przód jeszcze o 4cm a tył o 2cm?
Blachy to mój nick i nazwa firmy
Co do dziennych to w słońcu bardzo słabo je widać, może ze względu na niebieskawą barwę.
W drugim audi mam takie koło:
Obrazek
Fajny efekt lampek dziennych. Wrzuciłeś ledowe h3'ki czy rezałeś coś na mocniejszych diodach?
Chciałem też rezać dzienne z ledami w halogenach, ale miałem przygody z niebieskimi za jazde na halo w ciągu dnia.
-
- Forum Audi 80
Gleba będziedyras pisze:Gleba się prosicabrio_blue80 pisze:Czyli jak bym wrzucił 60/40 to bym obniżył przód jeszcze o 4cm a tył o 2cm?
Blachy to mój nick i nazwa firmy
Co do dziennych to w słońcu bardzo słabo je widać, może ze względu na niebieskawą barwę.
W drugim audi mam takie koło:
Obrazek
Fajny efekt lampek dziennych. Wrzuciłeś ledowe h3'ki czy rezałeś coś na mocniejszych diodach?
Chciałem też rezać dzienne z ledami w halogenach, ale miałem przygody z niebieskimi za jazde na halo w ciągu dnia.
Żarówki wrzuciłem takie ---> http://allegro.pl/zarowka-led-h3-15w-co ... 43960.html
[ Dodano: 2015-04-13, 17:48 ]
Fota znaleziona w sieci --->