[Audi Cabrio 2.8 V6] Pakiet Rs2 Rh Zw1 9,5 i 10cali 60/40
- tomziel_20
- Forum Audi 80
[Audi Cabrio 2.8 V6] Pakiet Rs2 Rh Zw1 9,5 i 10cali 60/40
Witam przedstawiam moje Audi Cabrio 2.8E :mrgreen: :mrgreen: wraz z postępami w modernizacji
Sezon 2011
Sezon 2012
Sezon 2013
Kilka słów o autku oraz wyposażeniu
Rok produkcji: 2000 ostatni wypust :mrgreen:
Przebieg: 116 000 km udokumentowany :mrgreen:
Pojemność skokowa 2800cm3
Rodzaj paliwa: Benzyna
Kolor: Czarny-metalic
Klimatyzacja
4x Air Bag
Tempomat
ABS
Elektryczne szyby
Elektryczne lusterka
Elektryczny dach
Skórzana tapicerka
Termometr
Drewno
Centralny zamek
Autoalarm
Radio ALPINE IDA-X001
Wspomaganie kierownicy
Immobiliser
Komputer
''bixenon" Philips maixmum performance H1 6000K światła mijania oraz drogowe
Podgrzewane fotele
Halogeny kierunkowskazy porsche
Srebrne listwy na progach
Hardtop sprzedany poszedł w dobre ręce
Letnie koło 17" Rh zw1
Zimowe koło 16"
Stan auta oceniam na bardzo dobry :):):) praktycznie nie ma się do czego przyczepić
Dach bardzo zadbany skóra jak i lakier również bez skazy
Plany na przyszłość ma być nisko i szeroko :mrgreen:
Zderzak przedni Rs2 (rieger orginal teil) (jest)
Grill Rs2 black (jest)
Lusterka Rs2 (jest)
Felgi Rh zw1 17x10" 17x9,5" (jest) :mrgreen: rotory w kolorze skóry
sportowa zawiecha Ta-technix 60/40 (jest)
Tyłek USA/JAPAN
Sportowy wydech końcowy (jest)
Hamulce brembo
Na razie tak na szybko fotki z aukcji postaram się zrobić jakąś sesję
Wraz z postępami post będzie uzupełniany na bieżąco
Nareszcie zawitał front Rs2 :mrgreen:
Trzeba jeszcze spasować kilka rzeczy bo nie leży tak jak bym chciał ale ogólnie jestem zadowolony
Kilka nowych fotek z Nysy to był pierwszy zlot na którym byłem i na pewno nie ostatni było bardzo pozytywnie świetni ludzie świetne audiczki :lol:
Sesja z moim pierwszym Cabrio
Ori windschott już leży u mnie w domu :):) wygląda jak nówka
Mała renowacja felg na sezon zimowy
Przeprowadziłem też renowację tylnej szyby z czystym sumieniem mogę polecić ten preparat jest rewelacyjny!!!! szyba wygląda jak nowa :):) nie sądziłem że tak niewielkim kosztem można uzyskać taki efekt szyba była cała matowa i porysowana przez wsteczne lusterko widziałem tylko mleko
Po długich poszukiwaniach trafiłem w końcu na wymarzone felgi może i oklepane ale mi się bardzo podobają w Cabrio
Rh Zw1 2x9" 2x10"
Opony Yokohama S-drive 205/40 215/40
Do tego zestawu nie mogło się obejść bez jakiegoś obniżenia na chwilę obecną sportowy kit Ta-Technix 60/40 jeździ się całkiem przyjemnie auto zyskało wiele na wyglądzie już nie jest taka koza
Przelatałem na Rh jeden sezon i stwierdziłem że jednak 9" na przodzie to za wąsko i nie zgrywał mi się naciąg z tyłem
Ranty poszły na wymianę przy okazji pełna polerka oraz rotory w trochę ciemniejszy odcień żeby jeszcze bardziej pasowały pod skóry
Efekt widoczny na zdjęciach poniżej rotory jednak nie pasowały do mojej skóry klubowicz od którego je kupowałem miał chyba cabrio przed liftem gdzie zagłówki nie były pełne i odcień skóry różni się tonacją od cabrio po lifcie
Skoro wcześniej kupiłem zderzak Rs2 przyszedł czas na prosiakowe lusterka oryginalne Rs2 z podstawkami
W między czasie wpadły felgi na zimę Dare rs 16 8" i 9" opony 195/45 205/45
Oraz wydech końcowy Ultera wycięty został również kat
Tak wygląda auto w zimowym setupie
Szersze ranty przód teraz aktualny setup 9,5 przód 10 cali tył rotory pomalowane na nowy odcień
Prosiaki z Rs2 w końcu założone
Wymienione tylne światło stop w klapie
Na chwilę obecną nic się nie zmieni trzeba nacieszyć się sezonem zimą auto idzie na warsztat są plany na kolejne mody
Nowy sezon nowe pomysły rotory w Rh pomalowane Plastidipem w czarny matt
Kapsle również zostały zmienione z polerowanych na czarne Porsche
Auto po hamowni pokazało tylko 131 koni jednak po przeprowadzonych testach auto jakoś się odpycha cały czas kombinuje żeby przywrócić auto do serii
Filmik od 0-100km\h
Sezon 2011
Sezon 2012
Sezon 2013
Kilka słów o autku oraz wyposażeniu
Rok produkcji: 2000 ostatni wypust :mrgreen:
Przebieg: 116 000 km udokumentowany :mrgreen:
Pojemność skokowa 2800cm3
Rodzaj paliwa: Benzyna
Kolor: Czarny-metalic
Klimatyzacja
4x Air Bag
Tempomat
ABS
Elektryczne szyby
Elektryczne lusterka
Elektryczny dach
Skórzana tapicerka
Termometr
Drewno
Centralny zamek
Autoalarm
Radio ALPINE IDA-X001
Wspomaganie kierownicy
Immobiliser
Komputer
''bixenon" Philips maixmum performance H1 6000K światła mijania oraz drogowe
Podgrzewane fotele
Halogeny kierunkowskazy porsche
Srebrne listwy na progach
Hardtop sprzedany poszedł w dobre ręce
Letnie koło 17" Rh zw1
Zimowe koło 16"
Stan auta oceniam na bardzo dobry :):):) praktycznie nie ma się do czego przyczepić
Dach bardzo zadbany skóra jak i lakier również bez skazy
Plany na przyszłość ma być nisko i szeroko :mrgreen:
Zderzak przedni Rs2 (rieger orginal teil) (jest)
Grill Rs2 black (jest)
Lusterka Rs2 (jest)
Felgi Rh zw1 17x10" 17x9,5" (jest) :mrgreen: rotory w kolorze skóry
sportowa zawiecha Ta-technix 60/40 (jest)
Tyłek USA/JAPAN
Sportowy wydech końcowy (jest)
Hamulce brembo
Na razie tak na szybko fotki z aukcji postaram się zrobić jakąś sesję
Wraz z postępami post będzie uzupełniany na bieżąco
Nareszcie zawitał front Rs2 :mrgreen:
Trzeba jeszcze spasować kilka rzeczy bo nie leży tak jak bym chciał ale ogólnie jestem zadowolony
Kilka nowych fotek z Nysy to był pierwszy zlot na którym byłem i na pewno nie ostatni było bardzo pozytywnie świetni ludzie świetne audiczki :lol:
Sesja z moim pierwszym Cabrio
Ori windschott już leży u mnie w domu :):) wygląda jak nówka
Mała renowacja felg na sezon zimowy
Przeprowadziłem też renowację tylnej szyby z czystym sumieniem mogę polecić ten preparat jest rewelacyjny!!!! szyba wygląda jak nowa :):) nie sądziłem że tak niewielkim kosztem można uzyskać taki efekt szyba była cała matowa i porysowana przez wsteczne lusterko widziałem tylko mleko
Po długich poszukiwaniach trafiłem w końcu na wymarzone felgi może i oklepane ale mi się bardzo podobają w Cabrio
Rh Zw1 2x9" 2x10"
Opony Yokohama S-drive 205/40 215/40
Do tego zestawu nie mogło się obejść bez jakiegoś obniżenia na chwilę obecną sportowy kit Ta-Technix 60/40 jeździ się całkiem przyjemnie auto zyskało wiele na wyglądzie już nie jest taka koza
Przelatałem na Rh jeden sezon i stwierdziłem że jednak 9" na przodzie to za wąsko i nie zgrywał mi się naciąg z tyłem
Ranty poszły na wymianę przy okazji pełna polerka oraz rotory w trochę ciemniejszy odcień żeby jeszcze bardziej pasowały pod skóry
Efekt widoczny na zdjęciach poniżej rotory jednak nie pasowały do mojej skóry klubowicz od którego je kupowałem miał chyba cabrio przed liftem gdzie zagłówki nie były pełne i odcień skóry różni się tonacją od cabrio po lifcie
Skoro wcześniej kupiłem zderzak Rs2 przyszedł czas na prosiakowe lusterka oryginalne Rs2 z podstawkami
W między czasie wpadły felgi na zimę Dare rs 16 8" i 9" opony 195/45 205/45
Oraz wydech końcowy Ultera wycięty został również kat
Tak wygląda auto w zimowym setupie
Szersze ranty przód teraz aktualny setup 9,5 przód 10 cali tył rotory pomalowane na nowy odcień
Prosiaki z Rs2 w końcu założone
Wymienione tylne światło stop w klapie
Na chwilę obecną nic się nie zmieni trzeba nacieszyć się sezonem zimą auto idzie na warsztat są plany na kolejne mody
Nowy sezon nowe pomysły rotory w Rh pomalowane Plastidipem w czarny matt
Kapsle również zostały zmienione z polerowanych na czarne Porsche
Auto po hamowni pokazało tylko 131 koni jednak po przeprowadzonych testach auto jakoś się odpycha cały czas kombinuje żeby przywrócić auto do serii
Filmik od 0-100km\h
Ostatnio zmieniony 25 mar 2014, 11:20 przez tomziel_20, łącznie zmieniany 59 razy.
E tam! Tyłek siedemnastki jest przyjemniejszy w dotyku :mrgreen:czaki99 pisze:łłłooooo!!!! Do tej pory myslalem, ze rarytas to dupa 18-latki Teraz zmienie zdanie... :shock: :shock: :shock:
Śliczne autko. Gratuluję i czekam na rozwój projektu... No chyba, że chcesz tylko utrzymywać ten idealny stan... Tak czy siak jest czego zazdrościć
Sie znacie... Szesnastki to mają ten idelany :mrgreen:Bastek pisze:E tam! Tyłek siedemnastki jest przyjemniejszy w dotyku :mrgreen:czaki99 pisze:łłłooooo!!!! Do tej pory myslalem, ze rarytas to dupa 18-latki Teraz zmienie zdanie... :shock: :shock: :shock:
I to Cabrio jest właśnie jak taka 16-stka <ok>
Jakieś plany prócz RS-look???
- tomziel_20
- Forum Audi 80
No praktycznie nie ma co tam zmieniać oprócz gratów z rsa progi i dokładka zderzaka będzie malowana w kolor na pewno dojdą felgi jeszcze nie wiem jakie bo mam teraz 4 komplety albo chromy z pierwszej audi albo kupie jakieś nowe rh zw1 albo cuś :mrgreen:
I kompletny układ wydechowy jak oswoję się z mocą zawsze parę koni dojdzie
I kompletny układ wydechowy jak oswoję się z mocą zawsze parę koni dojdzie
- tomziel_20
- Forum Audi 80