[Cabrio 8G 2.6 ABC] Turkusowy zawrót głowy
Rezanie wycieraczek
Dziś spędziłem pół dnia w garażu. Sprzątałem sufit, ściany, szafę, podłogę, drzwi słowem wszystko sprzątałem Natomiast Audi nie sprzątałem, tylko rezałem przed garażem
UPDATE 2010-04-17
Od roku męczyło mnie wystawanie wycieraczek, marzyło mi się schowanie ich pod maską. Ale jakoś do dnia dzisiejszego nie miałem na to natchnienia. Oto wynik rezanka:
przed:
po:
Wycieraczki nigdzie nie zahaczają, nie pukają nawet na najszybszym biegu. Wszystko jest cacy jedynie powierzchnia oczyszczania szyby się lekko zmniejszyła. Siedząc za kierownicą zamiast oczyszczania do samego słupka, teraz mam przerwę około 8cm. Mi to nie przeszkadza, bo i tak nie jeżdżę w deszczu
Ogólnie to śmiesznie wygląda autko bez przodu:
Choć z tyłu jest taki sam widok
Dodatkowo wyciągnąłem lampy żeby je wypucować i wypolerować szkła. Oraz robiłem fotki makro przodu auta, by kiedyś przy sprzedaży pokazać, że auto nigdy nie miało dzwona i wszędzie jest fabryczne. A zmiana przedniego zderzaka była tylko tuningiem optycznym
UPDATE 2010-04-17
Od roku męczyło mnie wystawanie wycieraczek, marzyło mi się schowanie ich pod maską. Ale jakoś do dnia dzisiejszego nie miałem na to natchnienia. Oto wynik rezanka:
przed:
po:
Wycieraczki nigdzie nie zahaczają, nie pukają nawet na najszybszym biegu. Wszystko jest cacy jedynie powierzchnia oczyszczania szyby się lekko zmniejszyła. Siedząc za kierownicą zamiast oczyszczania do samego słupka, teraz mam przerwę około 8cm. Mi to nie przeszkadza, bo i tak nie jeżdżę w deszczu
Ogólnie to śmiesznie wygląda autko bez przodu:
Choć z tyłu jest taki sam widok
Dodatkowo wyciągnąłem lampy żeby je wypucować i wypolerować szkła. Oraz robiłem fotki makro przodu auta, by kiedyś przy sprzedaży pokazać, że auto nigdy nie miało dzwona i wszędzie jest fabryczne. A zmiana przedniego zderzaka była tylko tuningiem optycznym
To nie nuda, to chęć doprowadzenia autka do perfekcjikacper85 pisze:Nudzisz się widzę Danielu Spoko przynajmniej dobry uczynek dla OOOO <ok>
Pani Zosia na podwórku też podeszła do mnie smutna i zapytała jak to się stałokurde sie wystraszylem ze dzwona zaliczylem, ale... pfu pfu zeby nie wykrakac... pozatym wydawalo mi sie ze auto nie bylo sprzatene z miesiac bo tym jednym reflektorze, ale skoro je czysciles to znaczy ze rzeczywiscie trzeba bylo ;p no i zdjecie od tylu gleba jest piekna ;]
Reflektory chciałem wyjąć od roku, gdyż oba były brudne pomiędzy szkłem, a obudową po zewnętrznej stronie. O tu:
Jedna lampa jest już czyściutka, jak nowa :lol: ogólnie to cieszę się, że każdą część którą demontuję jest z podobnych miesięcy produkcji, co upewnia mnie o oryginalności stanu auta. A obie lampy mają wszystkie mocowania nietknięte
Zderzak zdjęty na potrzeby ustawiania geometrii, dodatkowo dostanie nową siatkę z oczkami jak w grillu kamei w czarnym macie.
Ale ja robię to bez zdejmowania zaczepów. Czyszczę używając spryskiwacza do szyb, szmatek, pociętych kawałków rajstop, oraz śmiesznych szczoteczek. Ten fragment da się akurat wyczyścić. W środku są czyste. A klosz planuję polerować zgodnie z tutorem znalezionym w necie .quick pisze:ATLAS, też powinienem zrobić to samo co Ty z reflektorami. Czy obudowa jest zgrzewana ze szkłem czy tylko skręcana?
- Arkusz papieru ściernego 1000 - 2 PLN
- Arkusz papieru ściernego 2000 - 2 PLN
- Arkusz papieru ściernego 2500 - 2 PLN
- Tubka pasty TEMPO - 7 PLN
ATLAS, trochę mi wstyd bo jak do tej pory - sam nie wiem czemu nie skomentowałem Twojego ślicznego wozu :oops: Mega mi się podoba kolor tej cabrio. Jest taki inny i nie oklepany ani jak zapewniasz nie klepany <ok> Kółka piękne - zarówno obecne jak i poprzednie. Jedynie do czego mogę się przyczepić to grill kamei. Jakoś mi nie podchodzi, a pomyśleć że jak zaczynałem swoją przygodę z tym forum to nie odróżniałem go od ori grilla rs2 :oops: Ogólnie piękny lansowóz <ok>
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK