a miał być u mnie, a ja durny nie wziąłemLucazzz pisze:Niki20 od Mańka jest u mnie.... <palma>
[Cabrio 8G 2.6 ABC] Turkusowy zawrót głowy
Co nagle to po diable ;/ od soboty każdą wolną sekundę czasu przeznaczyłem dla audi na przeróbkę kół/piast/rozstawu i wszystkim z tym związanym. Wstawałem przed 7 i kładłem się spać po 2. Finalnie dziś o 17:07 tokarz powiedział mi, że nie nawierci mi łącznie 10 otworów i 10 gwintów w dwóch dystansach ;/ poczułem się jakby ojciec po 20 latach powiedział, że moim tatą jest jednak listonosz
Po drodze szukałem innego tokarza i natknąłem się na reklamę tokarni CNC, zadzwoniłem, pojechałem, grubo przepłaciłem i musiałem zapłacić z góry! Jutro mam odebrać, ale 100% mi nie dał ;/ po powrocie do domu przednie piasty i nowe łożyska poszły na prasę. Okazało się, że obejma lewej manżety puszcza, ale udało się wymienić ją po 10 w nocy, bo na szczęście nie każdy mechanik śpi o tej godzinie piasty i tarcze wyczyszczone, zaciski polakierowane, wszystko założone, a auto dalej na 15", bo silikon w RH dopiero kończy schnąć. Kryte wentyle okazały się za grube i domówiłem wczoraj kolejne, tym razem węższe i na biurku mam awizo (modlę się, że to to, bo zamawiałem jeszcze inne mało potrzebne graty). Zabrakło jednego szrokiego rantu na tył i ostatecznie skręcone zostały jako 9x18 ET42 (rant 2,5") i 9.5 ET36 (rant 3"), bo kupiłem felgi RH 19" Topline i zabrałem z nich dwa wąskie bębny na tył:
A to moje po rozkręceniu:
Po żerkowie nastąpi zamiana rantów, tył się poszerzy... ale teraz marzę jedynie o śnie, porannej pobudce i ukończeniu wszystkich tematów i wyruszeniu ekipą fur o 16 ze stolicy.
Prawie 2 w nocy... znowu się nie wyśpię. Wy też tak macie przed zlotami? Mikołaj ma to samo dodam, że stroi teraz 8 garów (tak teraz po północy a okazało się, że ma za krótkie śruby do kół i dymał celowo do mojego ziomka 100km w jedną stronę po 10 śrub masakra <ok> nawalimy się w sobotę jak stodoła żeby te wszystkie stresy odreagować. Po części musiałem wylać się tu, by mi było łatwiej zasnąć, elo! :->
Po drodze szukałem innego tokarza i natknąłem się na reklamę tokarni CNC, zadzwoniłem, pojechałem, grubo przepłaciłem i musiałem zapłacić z góry! Jutro mam odebrać, ale 100% mi nie dał ;/ po powrocie do domu przednie piasty i nowe łożyska poszły na prasę. Okazało się, że obejma lewej manżety puszcza, ale udało się wymienić ją po 10 w nocy, bo na szczęście nie każdy mechanik śpi o tej godzinie piasty i tarcze wyczyszczone, zaciski polakierowane, wszystko założone, a auto dalej na 15", bo silikon w RH dopiero kończy schnąć. Kryte wentyle okazały się za grube i domówiłem wczoraj kolejne, tym razem węższe i na biurku mam awizo (modlę się, że to to, bo zamawiałem jeszcze inne mało potrzebne graty). Zabrakło jednego szrokiego rantu na tył i ostatecznie skręcone zostały jako 9x18 ET42 (rant 2,5") i 9.5 ET36 (rant 3"), bo kupiłem felgi RH 19" Topline i zabrałem z nich dwa wąskie bębny na tył:
A to moje po rozkręceniu:
Po żerkowie nastąpi zamiana rantów, tył się poszerzy... ale teraz marzę jedynie o śnie, porannej pobudce i ukończeniu wszystkich tematów i wyruszeniu ekipą fur o 16 ze stolicy.
Prawie 2 w nocy... znowu się nie wyśpię. Wy też tak macie przed zlotami? Mikołaj ma to samo dodam, że stroi teraz 8 garów (tak teraz po północy a okazało się, że ma za krótkie śruby do kół i dymał celowo do mojego ziomka 100km w jedną stronę po 10 śrub masakra <ok> nawalimy się w sobotę jak stodoła żeby te wszystkie stresy odreagować. Po części musiałem wylać się tu, by mi było łatwiej zasnąć, elo! :->
Ja tez, ide idkurzac bo wczoraj juz poleglem
RH ma otwory na wentle 9mm, standard to 11mm, jak by jednak te na biurku nie banglaly to dobrze ostre wiertlo 11mm zalkatwia sprawe i pasuja kazde standardowe wentle Wierci siem prosto i przyjemnie az miło, bezproblemowo nawierci to kiazxdy w razie poptrzeby <ok>ATLAS pisze:Kryte wentyle okazały się za grube i domówiłem wczoraj kolejne, tym razem węższe i na biurku mam awizo (modlę się, że to to, bo zamawiałem jeszcze inne mało potrzebne graty).
u mnie awaria poczty i otworzą dopiero o 12:00!! A ja mam awizo na potrzebne rzeczy... masakra. Jak zjem zupkę hińsą to jadę zmieniać tylne piasty i tarcze. Nawet nie miałem przez tydzień czasu pójść do sklepu po jedzenie - lodówka pusta, ciągle fastfood itp.
Oby się wszystkim nam udało, trzymajmy kciuki
Oby się wszystkim nam udało, trzymajmy kciuki
<rotfl2> <czesiek>
I wszystko jasne skad ten atlas ma te rozne felgi, na trytytytki montuje jakies imitacje do seryjnych pietnastek :lol: .
I wszystko jasne skad ten atlas ma te rozne felgi, na trytytytki montuje jakies imitacje do seryjnych pietnastek :lol: .
Ostatnio zmieniony 05 lip 2011, 11:10 przez Słonik, łącznie zmieniany 1 raz.
No i zrobili koledzy z Litwy fotke :mrgreen: .
http://linas.bucinskas.lt/daily/vag-eve ... oland.html
http://linas.bucinskas.lt/daily/vag-eve ... oland.html