Antena CB - niewidoczna a jednak jest
Antena CB - niewidoczna a jednak jest
... Panowie mam takie pytanie jeżeli niebiescy mogą to dlaczego my nie ...
A mianowicie zostałem zatrzymany podczas podróży do wa-wy przez patrol nie oznakowanej polcji ( Opel vectra C) podobno jechali za mna około 5 km ale nie udało im się zrobić pomiaru bo albo chowałem się za tirami albo po prostu dawałem w hebel.
... No i Panowie nie mając nic na mnie zaprosili mnie na rutynową kontrolę bo widać było że strasznie ich wpieniłem, jechałem z ojciem który omało nie zesikał sie ze smiechu cytuje " w końcu Ci się dostanie za te pasy i za rozm przez tel. kom "
... No i ku mojemu zdziwieniu sprawdzili wszystko wraz ze stanem trzeźwości itp.
Dostałem tylko reprymendę ustna bo nie udało im się mi predkości ustalić no a co najdziwniejsze mieli CB a na dachu ani na klapie nigdzie na całym aucie nie było anteny ...
Obeszłem auto do okoła 2 razy a oni byli zdziwieni i pytają się mnie dlaczego interesuje się tak ich autem a ja że bardzo mi sie podoba itp no co miałem gadać :mrgreen:
... Orientuje się ktoś jak oni mają to zrobione :?:
dodam że jeszcze na koniec powiedzieli mi że Pan z białego mk IV ostrzegał mnie przez Cb że jadą za mna
Także radio super im ściągało
... Jak ktoś wie jak to działa to walić na pw lub na gg ewentualnie tutaj
A mianowicie zostałem zatrzymany podczas podróży do wa-wy przez patrol nie oznakowanej polcji ( Opel vectra C) podobno jechali za mna około 5 km ale nie udało im się zrobić pomiaru bo albo chowałem się za tirami albo po prostu dawałem w hebel.
... No i Panowie nie mając nic na mnie zaprosili mnie na rutynową kontrolę bo widać było że strasznie ich wpieniłem, jechałem z ojciem który omało nie zesikał sie ze smiechu cytuje " w końcu Ci się dostanie za te pasy i za rozm przez tel. kom "
... No i ku mojemu zdziwieniu sprawdzili wszystko wraz ze stanem trzeźwości itp.
Dostałem tylko reprymendę ustna bo nie udało im się mi predkości ustalić no a co najdziwniejsze mieli CB a na dachu ani na klapie nigdzie na całym aucie nie było anteny ...
Obeszłem auto do okoła 2 razy a oni byli zdziwieni i pytają się mnie dlaczego interesuje się tak ich autem a ja że bardzo mi sie podoba itp no co miałem gadać :mrgreen:
... Orientuje się ktoś jak oni mają to zrobione :?:
dodam że jeszcze na koniec powiedzieli mi że Pan z białego mk IV ostrzegał mnie przez Cb że jadą za mna
Także radio super im ściągało
... Jak ktoś wie jak to działa to walić na pw lub na gg ewentualnie tutaj
Ostatnio zmieniony 28 paź 2012, 20:21 przez grinch, łącznie zmieniany 1 raz.
... Oczywiście że mieli, oglądałem ją była zwykła i nie było na niej kręconego kabla :mrgreen: Czyli to nie taka antenaluk448 pisze:grinch, a mieli zwykłą antenkę dachową taką montowaną z tyłu?Wygląda jak taka zwykła do radia.Jeśli tak to mieli antenę Sirio Triflex czyli antenę CB-radio-GSM.
[url=http://images8.fotosik.pl/250/415b0e33e20c9187m.jpg]Obrazek[/URL]
- Zlosliwy_Dzin
- Forum Audi 80
oczywiście, że ten kabelek nie ma nic do tego... niektóre anteny od zwykłego radia też są owinięte kabelkiemluk448 pisze:Coś mi się wydaję że mieli takie rozwiązanie.Kabel chyba nie koniecznie musi być kręcony?Czy się mylę?
anteny CB występują w takiej postaci jak daliście w linku także bez kabelka i niczym ona się nie różni od zwykłej radiowej :-o
- Zlosliwy_Dzin
- Forum Audi 80
- grzechas_audi
- Forum Audi 80
tak się składa że w poprzedniej firmie jakieś 1,5 roku temu robiłem przetarg do policji na zakup 600 samochodów(i najlepsze że kupili ) ale co do anten które mają w swoich nieoznakowanych autach to jest ich dość sporo jak dobrze pamiętam około 4-5. ale te do cb są to anteny dachowe które wyglądają jak normalne anteny fabryczne a antena radiowa jest przyklejona do szyby nad lusterkiem wew(na allegro za 4-5zł) wiadomo policja nie jest bogata a w przetargu liczy się kasa :mrgreen: ... i dlatego sprzedałem im cee'd-y :mrgreen:
gornik pisze:Stary patent z ukrytą anteną CB. Znajomy ojca już parę lat temu miał lusterko wewnętrzne z głośnikiem i tam wyświetlały mu się kanały CB, a antena od CB przyklejona z tyłu pod plastikową osłoną słupka. Takich produktów jest już na pewno mnóstwo.
Chcę to zobaczyć...
Co do montażu anten Cb we wnętrzu samochodu to owszem można, ale zasięg wtedy jest znikomy..
Możliwe, że po prostu mięli antenę w bagażniku położoną i było bardzo blisko i usłyszeli tego gościa, który Cię ostrzegał.