Antena
Antena
Witam! mam problem z odbiorem fal radiowych na trasie i nie tylko.Ostatnio wymienilem antene na dachu i caly kabel do radia.Wydaje mi sie ze pomoglo tylko na chwile ale dalej jest to samo!Wogole to przy antenie jest kostka z ktorej ida dwa przewody do deski rozdzielczej!Od czego jest ten drugi przewod???
Zasilanie do anteny dochodzi!Jaka moze byc przyczyna??
Zasilanie do anteny dochodzi!Jaka moze byc przyczyna??
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 21:03 przez Marcin26, łącznie zmieniany 1 raz.
- kontestator
- Forum Audi 80
- krzysiek_kw15
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Generalnie wiele tu nie polepszysz, ponieważ wzmacniacze wzmacniają cały sygnał włącznie z szumem i zakłóceniami - zwłaszcza te tanie.
Najwiecej zależy od radia. Miałem stary odbiornik kasetowy forda, który działał super, zmieniłem na nowe radio kenwood, a pozniej Sony i jest już gorzej.
Dzisiaj producencie przywiązują wiekszą wagę do mp3, USB, cudów na kiju, a mniej do tunera.
Pokombinuj z dłuższym batem anteny, jesli masz mozliwosci, ewentualnie jak najrotszym przewodem. Wiele to nie da, ale zawsze coś.
Najwiecej zależy od radia. Miałem stary odbiornik kasetowy forda, który działał super, zmieniłem na nowe radio kenwood, a pozniej Sony i jest już gorzej.
Dzisiaj producencie przywiązują wiekszą wagę do mp3, USB, cudów na kiju, a mniej do tunera.
Pokombinuj z dłuższym batem anteny, jesli masz mozliwosci, ewentualnie jak najrotszym przewodem. Wiele to nie da, ale zawsze coś.
Witam. Również mam problem z jakością sygnału. Chciałem kupic wzmacniacz antenowy ale gośc (elektronik) doradził żebym sie dowiedział czy w moim audi nie ma przypadkiem fabrycznego wzmacniacza i czy nie jest on odłączony. Jeśli ktoś wie gdzie szukac tego wzmacniacza i ewentualnie jaki kabelek od niego wychodzi to prosze o podpowiedź. AUDI B4 AVANT 1,9TDI '95
dołacze sie do tematu, to samo mam, no prawie to samo.
ten sam pioneer w innym samochodzie grał pieknie, w audiczce lipa. szukalem co moze byc nie tak i wtyczka anteny jest rozlutowana tzn warstwa zewnetrzna. czyli sygnal idzie tylko przez ten drucik w srodku. jak ja zlutowalem to wcale nie ma sygnalu. nawet jesli kluczyk jest wylaczony to odbiera lepiej a gdy przekrecony to zaczynaja sie szumy.
gdzieś musi byc zwarcie? kolo wzmacniacza? co o tym sadzicie?
ten sam pioneer w innym samochodzie grał pieknie, w audiczce lipa. szukalem co moze byc nie tak i wtyczka anteny jest rozlutowana tzn warstwa zewnetrzna. czyli sygnal idzie tylko przez ten drucik w srodku. jak ja zlutowalem to wcale nie ma sygnalu. nawet jesli kluczyk jest wylaczony to odbiera lepiej a gdy przekrecony to zaczynaja sie szumy.
gdzieś musi byc zwarcie? kolo wzmacniacza? co o tym sadzicie?