Jak to jest z tym radiem bo słabo odbiera mi radio FM. Czy do tego radia trzeba stosować zewnętrzny wzmacniacz antenowy?
I co ciekawe - jak radio trzymam na kolach to ładnie łapie falę, jak tylko schowam go do kieszenie na radio tak jest gorzej
[all] Audi Delta CC - słabo odbiera radio.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
ja jak zmieniłem to to samo było miałem montować wzmacniacz ale sprzedałem audi :mrgreen: aha sprawdź czy wogóle masz wzmacniacz bo wiem że były montowane ori masz parę tematów http://www.google.com/cse?cx=partner-pu ... gsc.page=1
W B4 są wzmacniacze. W Avancie w dachu pod lampką. W sedanie w słupku. Wiem, że w B4 nie wymagane są separatory, a w B5 już jest tak, bo antena ma wbudowany wzmacniacz, który zasilany jest z gorącej żyły antenowej - czyli sygnałowej. W B4 idzie oddzielny kabelek do zasilania wzmacniacza i nie jest on zintegrowany z anteną. Nie wiem jak jest w Cabrio - szczególnie tych nowszych modelach, bo tam już mogli coś zmienić. Spróbuj odnaleźć wzmacniacz i odłącz go - wypnij z toru sygnału, czyli podłącz antenę bezpośrednio. Jeżeli odbiór się trochę poprawi to znaczy, że leciwy już wzmacniacz nie żyje i przeszkadza.