Audio w b3 - montaz
Audio w b3 - montaz
witam posiadam audi b3 mam radio sony xr m510r z przodu 2 głosniki pioneer niby 120watt i w bagażniku skrzynie basowa jbl 1000watt gt4 series+ wzmacniacz boschmann dokładnej nazwy nie znam mój problem polega na tym ze mam butle z gazem w srodku i nie mam gdzie dac wzmacniacza obecnie był z tyłu skrzyni lecz sie nie mieściła to odkreciłem i podwiesiłem go na podszybiu. Gdy wzmacniacz się zagrzeje to zbiera sie na nim rosa i sie wyłacza. Wiecie może gdzie go przenieść żeby nie ciągnoł wilgoci, w które miejsce go najlepiej przenieść i co sądzicie o zestawieniu tego sprzętu z radiem??
Ostatnio zmieniony 06 sty 2012, 00:06 przez matig, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam u mnie wzmacniacz jest za kanapą tzn zdejmujesz kanapę wycinasz to blaszane miejsce na narty na zbiorniku kładziesz kawałek płyty mdf lub sklejki aby było stabilne i przykręcisz wkrętami do czoła blachy która jest za siedzeniem dalej ja zrobiłem sobie stopki z korków i wsadziłem pod wzmacniacz który jest przykręcony do tej płyty chodzi już 4 miesiące i sie nic nie dzieje. Wzmacniacz wraz z płytą musisz skręcić na gotwo a potem tylko położyć go na zbiorniku wsadzasz od tyłu bo rzecz jasna od przodu nie wejdzie będzie pod skosem dlatego właśnie go przykręciłem aby był stabilny i nie spadł pozdrawiam
No ja też mam wzmacniacz boschmenna i też się zbierała na nim rosa ale miałem zabudowany to może przez to że miał chłodzenie zabudowane i też mi się wyłączał aż pewnego razu już się nie włączył poczytałem troche na forum elektroda i przeczytałem że te wzmacniacze mają wade zimnych lutów i rozebrałem i miałem rozlutowany jeden styk i raz łączył a raz nie. a teraz mam przykręcony z boku w bagażniku i mam spokój ani się nie wyłącza ani nie ma na nim rosy.