Audio w b3
Audio w b3
witam.chcialbym zainwestowac w jakis sprzet muzyczny do mojej audicy.kasy niby nie chce wydac za duzo...(500-600zł) jesli ktos sie troche zna i ma jakies pomysly to moglby mi cos doradzic:)
Ostatnio zmieniony 19 gru 2011, 17:34 przez igor995, łącznie zmieniany 1 raz.
....witam dobrym radyjkiem bedzie to kenwood_kdc_w3041a
czyli juz masz koło 300 zł wydanych...zostaje jakies drugie 300 zł ... głosniczki dobre będą te 16,5 cm wraz z tweerami phonocar_woofer165mm_tweeter
zostaje jakies 120 zł ....takze mogą byc na przod mniejsze 13cm rowniez Phonocary wraz z tweerami woofer13cm_phonocar
i razem wychodzi rowne 600 zł .....
czyli juz masz koło 300 zł wydanych...zostaje jakies drugie 300 zł ... głosniczki dobre będą te 16,5 cm wraz z tweerami phonocar_woofer165mm_tweeter
zostaje jakies 120 zł ....takze mogą byc na przod mniejsze 13cm rowniez Phonocary wraz z tweerami woofer13cm_phonocar
i razem wychodzi rowne 600 zł .....
Ostatnio zmieniony 19 gru 2011, 17:36 przez DarekBAMB, łącznie zmieniany 1 raz.
...heh ja mam ten sam problem teraz tez wlasnie będe robił sobie car audio...i tez sie zastanawiam co robic wlasnie jesli masz z przodu 10 cm głosniki to śą rowniez Phonocary 10 cm...poszukaj na allegro są ....wlasnie tez chcialem z tylu w drzwiach 13cm Phonocary i w podszybie 10 cm Phonocary...oraz w dzrzwi z tyłu teerwy...bo rowniez jest dla nich miejsce...
...tez wlasnie sie o to pytalem i wlasnie tez mi doradzili Phonocary , tez za bardzo nie wiedzialem o tej firmie ...ale podobno wlasnie są dobre....chcialem Pioneeriki sobie rowniez kupic ale mi odradzili bo niby mowili ze słabe...ale Pioneer to bardzo dobra firma i nie wiem...10 cm kosztuje 59 zł a 13cm 69 zł takze cenowo taniej...
proponuje to radio pioneer_deh_2000mp_deh_2020mp
i te głośniki helix_dark_blue_62 http://www.audiotec-fischer.com/lautsprecher.html
najlepiej gdybyś kupił taschki ale jeżeli nie masz kasy i chcesz się zmieścić w kwocie 500zł to nawet na tylnią półkę bym je wrzucił a tweetery w miejce przednich głośników na podszybie.
Poczytaj o starszym modelu , a te które ci dałem linka są jedne z najlepszych viewtopic.php?t=1273&highlight=taszki
i te głośniki helix_dark_blue_62 http://www.audiotec-fischer.com/lautsprecher.html
najlepiej gdybyś kupił taschki ale jeżeli nie masz kasy i chcesz się zmieścić w kwocie 500zł to nawet na tylnią półkę bym je wrzucił a tweetery w miejce przednich głośników na podszybie.
Poczytaj o starszym modelu , a te które ci dałem linka są jedne z najlepszych viewtopic.php?t=1273&highlight=taszki
Ostatnio zmieniony 19 gru 2011, 17:37 przez comag, łącznie zmieniany 4 razy.
właśnie o to chodzi , że bez wzmacniacza czyli pod same radio to najlepszy wybór <ok>
tu masz link do strony z taschkami http://carbok.enzo.pl/pub_html/index1.php?id=2
tu masz link do strony z taschkami http://carbok.enzo.pl/pub_html/index1.php?id=2
to radio wygląda i gra świetnie , ale najważniejsze są głośniki w tej pólce cenowej Helix Dark Blue 62.1 uważam za najlepszy wybór.
i wystrzegać się na przykład SONY Xplod 6x9, wiem bo sam mam, chłam jakich mało. :oops: dobrze że nie ja kupowałem , teraz wiem dlaczego poprzedni właściciel je zostawił w samochodzie.
i wystrzegać się na przykład SONY Xplod 6x9, wiem bo sam mam, chłam jakich mało. :oops: dobrze że nie ja kupowałem , teraz wiem dlaczego poprzedni właściciel je zostawił w samochodzie.
wlacze sie do dyskusji, ja kupuje teraz JBL GTO607c, jest to system odseparowany, midbasy na polke a twetery gdzies sie wcisnie, myslalem ze w srodkowe slupki, kierujac strumien dzwieku do pasdazerow, z przodu mam xpldy, kiedys tanio kupilem i juz tak zostawly, radio blaupunkt Porto(troche za mocny bialy wyswietlacz i razi w nocy, lipa)
Co do pytania kolegi wyzej, moim zdaniem radio musi bardzo dobrze pasowac do wnetrza samochodu, az sie niedobrze robi jak widze w czarnym wnetrzu srebrne perfidne radio, fuuu.
Kolego, tego pionera co masz w 2 linku poszukaj z czerwonym podswietlaniem guzikow i bialymi znakami na wyswietlaczu, bedzie super do audi pasowalo
Co do pytania kolegi wyzej, moim zdaniem radio musi bardzo dobrze pasowac do wnetrza samochodu, az sie niedobrze robi jak widze w czarnym wnetrzu srebrne perfidne radio, fuuu.
Kolego, tego pionera co masz w 2 linku poszukaj z czerwonym podswietlaniem guzikow i bialymi znakami na wyswietlaczu, bedzie super do audi pasowalo
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Wspieram z całego serca Twoje poglądy na to zagadnienie. Radiem można zepsuć całe wnętrze auta.casper87 pisze:Co do pytania kolegi wyzej, moim zdaniem radio musi bardzo dobrze pasowac do wnetrza samochodu, az sie niedobrze robi jak widze w czarnym wnetrzu srebrne perfidne radio, fuuu.
Mam teraz sony, zmieniłem podświetlenie, aby pasowało mi do Passata, ale kształt mi się nie podoba i tylko z tego względu planuję kupić - pewnie nie lepszego wcale - clariona, który wyglądem pasuje znacznie lepiej. Zastanawiam się też nad zakupem firmowego VW http://www.allegro.pl/item321997238_vw_ ... d_mp3.html ale nie wiem czy chce mi się tyle rezać.