Audio w b3
chce zmienic w tylnia półke i z przodu pod szybe. mam jakies taniochy zalozone, bas ledwo ledwo a za szyba male wogule cienizna ledwo je slychac, pozatym to sa dwudrozne i przewod do gwizdka pod wplywem drgan sie lekko odlaczyl i charcza, te male z przodu maja 130 Wat a te z tylu 170W ale nie wiem ile maja nominalnie, skoro radio ma na wyjsciu 40W to takie bym chcial znalesc i zalozyc, bo za duza moc zle i za mala zle. ale czy oprócz mocy glośnika coś jeszcze jest ważne, nie chce wzmacniacza a radio moze w przyszlosci zmienie ale jeszcze nie teraz. chce dopasowac poprostu najbardziej optymalnie glosniki do radia, cudów nie oczekuje ale zeby to mialo ręce i nogi. myslalem o glosnikach Blaupunkt. wogole to jaki rodzaj? jedno drozne, dwu, nisko, sredniotonowe czy jak?
- dardaw2
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Radio ma max 20W RMS, więc mocnych głośników nie pociągnie, a o basie zapomnij, no chyba że "kick" basie, ale to co innego. Tak jak mówiłem wyżej, kup Phonocar Y-Line a do tego tweetery Philipsa(tanie a dobre ):Klik
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
JA też już kilka razy pisałem Phonocar-Y Line. Za ta cenę lepszych nie znajdziesz. Co do kryteriów wyboru tanich głośników... Takowych nie ma praktycznie. Nnajważniejsze żeby nie były NoName i dobrze by było jak byś mógł ich posłuchać - to jest najważniejsze kryterium przy doborze jakichkolwiek głośników!
Witam
Ostatnio wysznupałem w necie głośniki Tonsila - o tonsilu jeszcze nie było
śr - 100 mm , SC 2104 , 2 drożny , moc znamionowa 18 W , cena 70 zł za parę
Oraz
śr -160 mm , SC 1162 , 3 drożny , cena 130 zł za parę
"gwizdki" wiszą na koszu <ok>
Ciekawi mnie czy głośniczki wysokotonowe to piezoelektryki czy dynamiczne - jeśli by były dynamiczne to może by warto zwrócić uwagę na Tonsila
Czy Ktoś miał do czynienia z tymi głośnikami ?
Co myślicie o tych Tonsilach ?
Ostatnio wysznupałem w necie głośniki Tonsila - o tonsilu jeszcze nie było
śr - 100 mm , SC 2104 , 2 drożny , moc znamionowa 18 W , cena 70 zł za parę
Oraz
śr -160 mm , SC 1162 , 3 drożny , cena 130 zł za parę
"gwizdki" wiszą na koszu <ok>
Ciekawi mnie czy głośniczki wysokotonowe to piezoelektryki czy dynamiczne - jeśli by były dynamiczne to może by warto zwrócić uwagę na Tonsila
Czy Ktoś miał do czynienia z tymi głośnikami ?
Co myślicie o tych Tonsilach ?
Ostatnio zmieniony 30 sty 2009, 15:02 przez ziemor, łącznie zmieniany 1 raz.
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
chodzi raczej o tony wysokie. Wg zasad tweeter powinien być na wysokości głowy odbiorcy (oczywiście nań skierowany) a różnica jest wyraźnie słyszalna (odsłuchiwałem w swoim aucie współosiowe infinity i swoje odseparowane) oczywiście na plus odpowiedniego umiejscowienia.ziemor pisze:Czyżby wtedy były zniekształcone dźwięki z głośnika niskotonowego dlatego że mają na drodze obudowe gwizdka ?
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Poza tym jest to kompromis, półśrodek a jak coś jest universalne to zazwyczaj jest do d...
Generalnie jak nie masz doświadczenia i porównania to po takim montażu możesz uznać że będzie to grało super - bo będzie lepiej niż z ori. Ale jak posłuchasz odseparowanego zestawu nawet z niskiej półki to zmienisz zdanie.
Generalnie jak nie masz doświadczenia i porównania to po takim montażu możesz uznać że będzie to grało super - bo będzie lepiej niż z ori. Ale jak posłuchasz odseparowanego zestawu nawet z niskiej półki to zmienisz zdanie.