Audio w b4
Radyjko sony cdx ale bedzie zmieniane itak a możliwości nie ma żeby skrzynię sememu zrobićmezik0 pisze: jakie masz radio tylko
aaa i napisz czy jest możliwość abyś sam wykonał skrzynie pod zakupiony głośnik ?
[ Dodano: 2011-10-19, 15:03 ]
lepiej kupic sub ciśnieniowy czy z bass-reflexem ?
[ Dodano: 2011-10-27, 21:03 ]
Lepiej kupywać skrzynię z bass reflexem czy ciśnieniową do sedana ?
Podłączając się pod temat, mam prosbe o pomoc w skonfigurowaniu jakiegos malego zestawu do mojej ABT.
Budżet, powiedzmy 400 PLN. W grę wchodzi radio, glosniki w drzwiach (przod, tył) i ... no wlasnie, co dalej??
Wiem, ze za taka kase szału nie bedzie ale moze uda sie cos w miare sensownego zlozyc,
Oczywiscie uzywki jak najbardziej mile widziane
Budżet, powiedzmy 400 PLN. W grę wchodzi radio, glosniki w drzwiach (przod, tył) i ... no wlasnie, co dalej??
Wiem, ze za taka kase szału nie bedzie ale moze uda sie cos w miare sensownego zlozyc,
Oczywiscie uzywki jak najbardziej mile widziane
Ja już kupiłem to co chciałem. Za 400 zł to dobre radyjko można miec i jakieś głośniki tez w miare trudno będzie dobry przód i tył kupic. Dam tylko na tył propozycje bo wg mnie ori z przodu dają rade (przynajmniej u mnie)
moje propozycje
RADIO: jvc-kd-r-411
Głośniki: helix-b-6x
albo
hertz-dcx-165
moje propozycje
RADIO: jvc-kd-r-411
Głośniki: helix-b-6x
albo
hertz-dcx-165
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 11:53 przez Juzio, łącznie zmieniany 1 raz.
czaki a planujesz ori miejsca montażowe z przodu i w tyle?? i napisz czy masz głośniki na tyle w drzwiach za 400zł będzie ciężko choć ja ostatnio koledze kupiłem za 160zł alpine nie pamiętam jaki model ale nowe coś ok 400zł chodzą wiec napisz te miejsca montażowe jesli chodzi o głośniki i dopisz czy ta kwota jest elastyczna
Nie mam miejsc zadnych, tylko ori w podszybiu ale o to sie nie martwie, wykombinuje cos w drzwiach chodzi tylko o radio i glosniki. Radio chyba znalazlem radio-sony-cdx-r3300, teraz glosniki
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 11:53 przez czaki99, łącznie zmieniany 1 raz.
a więc podszybie przód i ewentualnie 13nastki tył drzwi
choć miałbym inną propozycje za 400zł zrobisz odseparowany przód i na tym bym się skupił a za jakiś czas dozbierać znów $$ i zakupić rozsądną 4kanałówkę i skrzynie basową i podczepić ten zestaw co ty na to? myślę tak dlatego iż 400zł to nie mało i coś już za to może powstać i chyba lepiej jest budować małymi kroczkami a dobrze niż wszystko razem a jednak czegoś będzie brakować a co do radia to sekunde
alpine-cde-9881r
alpine-cde-9846r
alpine-cde-9845rr
choć miałbym inną propozycje za 400zł zrobisz odseparowany przód i na tym bym się skupił a za jakiś czas dozbierać znów $$ i zakupić rozsądną 4kanałówkę i skrzynie basową i podczepić ten zestaw co ty na to? myślę tak dlatego iż 400zł to nie mało i coś już za to może powstać i chyba lepiej jest budować małymi kroczkami a dobrze niż wszystko razem a jednak czegoś będzie brakować a co do radia to sekunde
alpine-cde-9881r
alpine-cde-9846r
alpine-cde-9845rr
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 11:54 przez mezik0, łącznie zmieniany 1 raz.
http://oshawa.canadianlisted.com/car-pa ... 31226.html
Ja mam takiego Xploda i chwale ale chcę zmienić na jakieś z DVD więc mogę te sprzedać z chęcią
Ja mam takiego Xploda i chwale ale chcę zmienić na jakieś z DVD więc mogę te sprzedać z chęcią
jeśli chodzi o przód i o zestaw odseparowany to montuje sie tzw taszki prawie co temat jest o nich pisane następnie tłumisz drzwi taszki przymocowane są do drzwi a w miejscu gdzie jest głośnik dochodzi jeszcze dystans mocowany do blachy drzwi i usztywniający całość oraz zamykający komorę i na to zakładasz głośnik i gra muzyka
- krzysiek77
- Forum Audi 80
Co do radia nie skłaniał bym sie ku Sony, jeżeli ma grać samo radio to wiele lepiej zagra Alpine czy Clarion (mówię tu oczywiście o używanych modelach) w porównaniu z sony x-plode miałem okazję użytkować 2 modele sony(CDX-GT23 oraz CDX-GT450U) i wypadły marnie w porównaniu z choćby JVC z przed 4 lat czy Alpine (zupełnie inna jakość dźwięku), pod względem mocy na normalnych głośnikach Sony okazywały sie słabsze niż konkurencja.
mezik, o taszkach wiem, myslalem, ze masz jakis inny patent a jakie glosniki na przod?? bardziej chodzi mi tutaj o jakos dziwieku, chociaz nie ukrywam, ze czasami bedzie glosno
kenwood-kdc-mp-6090r
A co sadzicie o tym radyjku??
magnat-edition-102
i tych glosnikach w miejsce ori??
kenwood-kdc-mp-6090r
A co sadzicie o tym radyjku??
magnat-edition-102
i tych glosnikach w miejsce ori??
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 11:55 przez czaki99, łącznie zmieniany 1 raz.
co do głośników jeśli chcesz coś bardziej z jakości to proponował bym hertze za 10cm zapłacisz 100-120zł coś ok tego jeśli dobrze pamiętam i sam widzisz dokładasz 2gą 100zł i masz 220zł a idzie za to kupić coś na odseparowany przód i go wykonać ja bym budował małymi kroczkami uzupełniając wszystko z czasem o kolejne komponenty a bedziesz mega zadowolony