Audio w b4
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
[B4 Sedan]Tuba do bagażnika czy głośniki na tylną półkę.
Jak w temacie.
Nie mam pojęcia co wybrać jakieś porządne głośniki w półkę czy sub w bagażnik. W chwili obecnej mam ori głośniki w tylnych drzwiach, ori głośniki w desce rozdzielczej i 16 dwudrożne w przednich drzwiach.
Chciałbym uzyskać więcej basu bo go praktycznie brak i sopranu. Mam wzmaka jakiegoś VTRONIC-a 2X200 wat i jakoś sobie radzi.
Prosze o jakieś rady od znawców tematu jakieś linki. Budżet nie wielki jakieś 300 zł.
Z góry dziękuje.
Nie mam pojęcia co wybrać jakieś porządne głośniki w półkę czy sub w bagażnik. W chwili obecnej mam ori głośniki w tylnych drzwiach, ori głośniki w desce rozdzielczej i 16 dwudrożne w przednich drzwiach.
Chciałbym uzyskać więcej basu bo go praktycznie brak i sopranu. Mam wzmaka jakiegoś VTRONIC-a 2X200 wat i jakoś sobie radzi.
Prosze o jakieś rady od znawców tematu jakieś linki. Budżet nie wielki jakieś 300 zł.
Z góry dziękuje.
Re: [B4 Sedan]Tuba do bagażnika czy głośniki na tylną półkę.
kup suba sobie i po kłopocie i wtedy bedziesz mieć dobry bass a nie jakies poierdułki
dokładnie....kup sobie skrzynie basowa i bedzie dobrze... polecam skrzynie soling cp-123 w tej cenie lepszej nie znajdziesz a i wiele mozna o niej przczytac na necie:
przykladowy link:
http://allegro.pl/soling-cp-123-skrzyni ... 69679.html
zreszta kilka osob z klubu ja posiada..
ja mam w podszybiu jakies JBL ktore juz tam siedzialy, w tylnych drzwiach syczki ori + 16 Hertz dwudrożne i skrzynia o ktorej wyzej wspomnialem.. wszystko spiete wzmakiem...kazdy glosnik na oddzielnym kanalem i jest mega.. wszystko mi kumpel dopieral ktory ogarnia car audio
przykladowy link:
http://allegro.pl/soling-cp-123-skrzyni ... 69679.html
zreszta kilka osob z klubu ja posiada..
ja mam w podszybiu jakies JBL ktore juz tam siedzialy, w tylnych drzwiach syczki ori + 16 Hertz dwudrożne i skrzynia o ktorej wyzej wspomnialem.. wszystko spiete wzmakiem...kazdy glosnik na oddzielnym kanalem i jest mega.. wszystko mi kumpel dopieral ktory ogarnia car audio
- damianek1234561
- Forum Audi 80
Witaj, mimo wszystko wybor moze nie byc taki prosty. Patrzylem za twoim wzmacniaczem, lecz nic nie znalazlem. Prosilbym o jego fotki. Zgadzam sie z kolegami ze sub bedzie lepszy, ale dobry sub musi byc aktywny a to juz jest wydatek. Ja proponowalbym sub tonsila albo blaupunkta.
Fotki wzmacniacza potrzebne, poniewaz dobrze jest wiedziec czy wzmak ma osobne wejscie na suba (filtreacje kanalu) czy nie ma filtracji. Wtedy tylko tuba albo subwoofer aktywny bo kiedy glosnik daje rowniez dzwiek posredni i wysoki to niskie tony (bass) psuja sie i sa zagluszane dlatego mimo wszystkiego wybor wcale nie prosty:)
Fotki wzmacniacza potrzebne, poniewaz dobrze jest wiedziec czy wzmak ma osobne wejscie na suba (filtreacje kanalu) czy nie ma filtracji. Wtedy tylko tuba albo subwoofer aktywny bo kiedy glosnik daje rowniez dzwiek posredni i wysoki to niskie tony (bass) psuja sie i sa zagluszane dlatego mimo wszystkiego wybor wcale nie prosty:)
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, 14:34 przez damianek1234561, łącznie zmieniany 1 raz.
No i jak to będzie grało_DJ_3 pisze:a może w tylną półkę głośniczki z tuby myśle żę 250w okolo23 cm średnicy wystarczy zastosować filtry do każdego i będzie dobrze (filtry zrobisz sam) i więcej miejsca w bagażniku.
Ja mam to:
magnat-edition-22hq-edition-b33
i jest bardzo dobrze
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, 14:35 przez McCoob, łącznie zmieniany 1 raz.
żaba174,_DJ_3, oj widze ze tu tylko lubudubu sie liczy...kolega potrzebuje lagodnego delikatnego brzmienia w czystej postaci a nei naperd..a klapy razem z szyba przednia...sprobujcie zapakowac cale autko hertzem.przod z odseparowanym sopranem w slupku przednim.wywalam glosniki z deski rozdzielczej.tyl drzwi zasilam 165mm tym co kolega ma z przodka.do bagaznika z czasem delikatny bas jakas malaskrzynka z glosnikiem 20cm i dosc.nie probujcie budowac bog wie jakiej instalacji jesli nawet 30 procent nie bedzie tego wykorzystana.jesli kolega ma wzmak 4 kanalowy ew podlaczylbm te glosniki 4 przez ten wzmak o ile radio ma oczywiscie wyjscie na 4 kanaly.ladnie zestroic dokrecic co bedzie latalo i jezdzic. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
zgadzam się z kolega wyżej to ma grać a nie łubudubać z takim czymś to pod remize u siebie właśnie tak mam przód odseparowany razem z sykami w słupek tył podobnie i bagażnik skrzynia z głośnikiem 20 cm i jest przyjemnie skrzynia ostatnio została przebudowana i żadne głośniki w półkach choć by były najwyższej klasy nie zagra takim basem jak skrzynia
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, 14:37 przez mezik0, łącznie zmieniany 1 raz.
tomkom1 widzę że się nie zrozumieliśmy albo dokładnie postu nie przeczytałeś, kolega KOKOLINO1 zastanawia się co jest lepsze głośniki w tylnej półce czy sub w bagażniku.
I nie mów mi że z głośnika z tylnej półki uzyskasz ładny bas anie jak sam pisałeś łubudubu.
I po drugie kolega z przodu w drzwiach ma jakieś głośniczki i jak dorzuci suba do bagażnika, ładnie to zestroi to uzyska namiastkę dobrego dźwięku, a wkładając głośniki w tylną półkę co uzyska? Może wy mi powiecie bo według mnie to uzyska bełkot nakładających się na siebie dźwięków :mrgreen: Ale to tylko moje zdanie i wcale nie musicie się z nim zgodzić <ok>
I nie mów mi że z głośnika z tylnej półki uzyskasz ładny bas anie jak sam pisałeś łubudubu.
I po drugie kolega z przodu w drzwiach ma jakieś głośniczki i jak dorzuci suba do bagażnika, ładnie to zestroi to uzyska namiastkę dobrego dźwięku, a wkładając głośniki w tylną półkę co uzyska? Może wy mi powiecie bo według mnie to uzyska bełkot nakładających się na siebie dźwięków :mrgreen: Ale to tylko moje zdanie i wcale nie musicie się z nim zgodzić <ok>
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, 14:38 przez żaba174, łącznie zmieniany 1 raz.