Audio w b4
Audio w b4
Tak jak w temacie czy do takiego zestawu potrzebny wzmacniacz?
radio- pioneer_deh_p5800mp
przód - jbl_gt5_402
tyl - jbl_t_696_limited_450w
A i co sadzicie o tym zestawie?
radio- pioneer_deh_p5800mp
przód - jbl_gt5_402
tyl - jbl_t_696_limited_450w
A i co sadzicie o tym zestawie?
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 13:48 przez klepa, łącznie zmieniany 2 razy.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
69 - może lubi kolega taką pozycję. przepraszam za off topic :lol:AUDI_A6 pisze:jeszcze w dodatku 6x9.
Ps:
Audi_A6 ma rację. Zainwestuj w przód na początek, to najważniejszy fragment sceny.
Obowiązkowo taschki bo nic bez nich w B3, B4 ciekawego nie zrobisz, chyba, że masz mozliwości super rezania paneli.
Zobacz jak temat wygląda:
Na głośniki ktore przedstawiłeś przód i tył musisz wydać 1050 zł ( wliczylem 20 zł przesylkę )
I teraz:
Taschki kpl przód 280 zł
zostaje Ci 768 zł
Dwa komplety Signat H16 ( 16.5 cm midwoofery ) to 460 zł.
Zostaje Ci 308 zł.
Dwa komplety tweeterów z niższej półki, ale sympatycznych to ok 100 zł.
Zostaje Ci 208 zł.
Za 208 zł możesz kupić maty do przednich drzwi lub pomyśleć o zakupie wzmacniacza typu CarPower, lub też zainwestować w zwrotnice i tu mam na myśli własną ich budowę, aby było znacznie taniej.
Inna opcja to zakup odseparowanych dwóch zestawów wraz ze zwrotnicami i tweeterami typu Hertz, Sinuslive czy JBL. Również zmieścisz się w kwocie.
Zdecydowanie, bez porównania będzie to lepiej grało niz sugerowany przez Ciebie zestaw.
Mam w podobny sposób zbudowane audio + skrzynia i wzm. Jeśli będziesz w okolicy W-Wy i bedziesz chciał posłuchać, daj znać.
Doc- z tym Taschki będzie problem bo ja mam takie boczki http://img219.imageshack.us/my.php?imag ... rkamn9.jpg
i nie chciał bym zmieniać. Myślałem o dołożeniu wzmacniacza tylko nie wiem, jakie parametry powinien mieć a żeby współpracował z tymi głośnikami ta tyłach, bo te z przodu to i radio pociągnie. A co do skrzyni to nie chce inwestować, bo bagażnik potrzebny mi jest i trochę było by ciasno gdybym ja woził. Co do dźwięku jakiego oczekuje ma to być mile dla ucha a nie walenie cos jak kino domowe lekkie łatwe i przyjemne z nutka basu
i nie chciał bym zmieniać. Myślałem o dołożeniu wzmacniacza tylko nie wiem, jakie parametry powinien mieć a żeby współpracował z tymi głośnikami ta tyłach, bo te z przodu to i radio pociągnie. A co do skrzyni to nie chce inwestować, bo bagażnik potrzebny mi jest i trochę było by ciasno gdybym ja woził. Co do dźwięku jakiego oczekuje ma to być mile dla ucha a nie walenie cos jak kino domowe lekkie łatwe i przyjemne z nutka basu
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
A ja bym mimo wszystko starał się coś z tymi przednimi boczkami zrobić
Nie ma rzeczy niemożliwych a efekt może być zadowalający. Ktoś na forum miał prosto do tapicerki przykręcone głośniki. Wycięta dziura i przykręcone. Ale gdyby tam jakiś dystans z MDFu wsadzić dla sztywnego podtrzymania głośnika? Trzeba by popróbować jak się ma chęci i czas to na pewno coś się wymyśli efekt może być dużo dużo lepszy niż 10tki z przodu i elipsy z tyłu a można to zrobić bardzo małym kosztem
Nie ma rzeczy niemożliwych a efekt może być zadowalający. Ktoś na forum miał prosto do tapicerki przykręcone głośniki. Wycięta dziura i przykręcone. Ale gdyby tam jakiś dystans z MDFu wsadzić dla sztywnego podtrzymania głośnika? Trzeba by popróbować jak się ma chęci i czas to na pewno coś się wymyśli efekt może być dużo dużo lepszy niż 10tki z przodu i elipsy z tyłu a można to zrobić bardzo małym kosztem
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Wiesz to nie jest głupi pomysł. Mam pewną wizję.AUDI_A6 pisze:Ale gdyby tam jakiś dystans z MDFu wsadzić dla sztywnego podtrzymania głośnika?
W tych boczkach jest kieszen, jakby dystans włożyć w środek tej kieszeni i zrobic otwór zarowno w boczku jak i kieszenie na wylot.
Mogłoby to całkiem przyjemnie zagrać.
Po prostu odpowiednio wyrezany pierścien mdf włożyć do środku rozpierajac umiarkowanie.
Z tego co widzę kieszen robi się coraz węższa, wiec pierścien musiałby byc z jednej strony grubszy a z drugiej odpowiednio cieńszy.
Włożyć rozporowo, ale umiarkowanie, wkleić a później od zewnątrz normalnie przykrecic glosnik i maskownice.
Otwór oczywiscie koniecznie na wylot aż do komory drzwi.
UpDate.
W te deseń.
Dobrze dorobiony pierścien, tak aby nie miał żadnej luki i powinno sympatycznie zagrać.
Nie wiem czy tak jest wszędzie ale u mnie w boczkach w miejscu gdzie Doc narysował montowanie głośnika nie ma już półki więc pod spodem musi być pusta przestrzeń... Wiec nawet by nie przeszkadzało w normalnym użytkowaniu tylko martwi mnie fakt że moje kieszonki seryjnie montowane są na zatrzaskach które już się troszeczkę powyrywały... trza będzie to poskręcać ładnie