[B4] Audio w cabrio
Chyba pojadę do jakieś firmy CA, by mi to zrobili dobrze bo sporo to roboty...
A co myślicie o zabudowaniu głośnika w tunelu na narty jak tu:
Źródło: http://translate.googleusercontent.com/ ... hAI0Wp_YAg
W tunelu mdf pudło 20x20 do niego dwa pierścienie dystansowe z nietypowym wycięciem.
A co myślicie o zabudowaniu głośnika w tunelu na narty jak tu:
Źródło: http://translate.googleusercontent.com/ ... hAI0Wp_YAg
W tunelu mdf pudło 20x20 do niego dwa pierścienie dystansowe z nietypowym wycięciem.
- mgruszecki
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Powiem tak ważne jest podejście do sprawy. A jak ktoś kumaty i ma duże chęci to może wszystko zrobić i może to ładnie zagrać
Ja robiłem specyficzne pudła w sedanie na półce i powiem że moje jajka grają znakomicie mimo że wielu od razu skreślało ten pomysł bo dla nich liczy się tylko standard. Męczyłem moją półkę pół roku i było warto tył mi gra lepiej niż mogłem sobie to wyobrazić.
Ja robiłem specyficzne pudła w sedanie na półce i powiem że moje jajka grają znakomicie mimo że wielu od razu skreślało ten pomysł bo dla nich liczy się tylko standard. Męczyłem moją półkę pół roku i było warto tył mi gra lepiej niż mogłem sobie to wyobrazić.
- mgruszecki
- Forum Audi 80
- mgruszecki
- Forum Audi 80
Akurat foto z tego pomarańczowego cabrio + opis świadczy o tym, że ktoś już przetarł szlak i uznał to za lepszą drogę niż fabryczny sub w tunelu na narty, głośnik free-air w tunelu 30cm, 38cm tuba lub skrzynia w bagażniku po lewej stronie bagażnika. Chodziło o to, że przy otwartym dachu te zastosowania się nie sprawdziły i nie było basu. A przecież w cabrio tylko o to chodzi, bo przy zamkniętym dachu byle jak jest ok.
Warunkiem jest ponoć dobre wygłuszenie całego bagażnika, ale to i tak musi być zrobione
Warunkiem jest ponoć dobre wygłuszenie całego bagażnika, ale to i tak musi być zrobione
- mgruszecki
- Forum Audi 80
Jedyny sluszny pomysl ktory da najlepszy efekt widziany przez moja banke... Zrobilbym band pass 4th czyli mamy kontrolowany wychyl glosnika bo jedna komora zamknieta a druga idzie do tunelu. Obliczyc jedna bude, druga to tunel z tym, ze od jednej odejmujemy 18 litrow ((((20x20x45 jak na obrazku u gory wielkosc tunelu)))) i dokladamy do tunelu. Wszystko jest wyliczone i ma byc moc. Trzeba tylko wykonac. Z tym, ze skrzyneczka musialaby byc zamontowana tak, zeby droga do tunelu byla bezposrednio, mozna by ja bylo zrobic od boku albo centralnie jak najbardziej plasko.
Oczywiscie chetnie uslysze "przeciw" mojemu pomyslowi na cabrio. Ogarne to u siebie jak sie przeprowadze i dychne troche bo z czasem i moja moca przerobowa jest tragedia
Oczywiscie chetnie uslysze "przeciw" mojemu pomyslowi na cabrio. Ogarne to u siebie jak sie przeprowadze i dychne troche bo z czasem i moja moca przerobowa jest tragedia
mgruszecki, chyba to co piszesz byłoby rozwinięciem pomysłu, który wkleiłem. Tylko trzeba mieć wiedzę do liczenia i trochę więcej wykorzystać bagażnika. Ale przy tym raczej spodziewać można by się było lepszego efektu
Nie chciałbym mieć głośnika bez obudowy, bo nawet chlapnięcie klapą mogłoby go uszkodzić przez nagłą zmianę cisnienia (a może przesadzam
PS rozbawił mnie ten filmik:
Nie chciałbym mieć głośnika bez obudowy, bo nawet chlapnięcie klapą mogłoby go uszkodzić przez nagłą zmianę cisnienia (a może przesadzam
PS rozbawił mnie ten filmik:
brać będzie, pianką trzeba głośnik przykleić super temat na grila pod dyskoteką Podejrzewam, że kolo jak by miał wiekszy to włożył by większymgruszecki pisze:ale to nie ma prawa grac co pokazales
To najgłupsze rzecz jaką do tej pory widziałem.
Atlas - jak zdejmiesz szmatę z bagażnika to zobaczysz czemu w cabrio zabudowa bagażnika nie ma sensu.
Zresztą wkładasz dach to chyba masz zdjętą.
- mgruszecki
- Forum Audi 80
Ja powiem tak. Naprawde dobre audio (nie mowie o profesionalnym audio dla melomana i na zawody) w kazdym aucie mozna zrobic naprawde niewielkim kosztem. Trzeba tylko madrze rozdysponowac pieniazki i wsumie to wiedziec co kupic, gdzie kupic, jak zrobic.
No i zalezy co dla kogo jest niewielkim kosztem... bo nie mowie tu o 500 czy 1000zl.
No i zalezy co dla kogo jest niewielkim kosztem... bo nie mowie tu o 500 czy 1000zl.