CB Radio - odbior
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
CB Radio - odbior
Witam Koledzy mam pytanko zakupilem ostatnio radio cb onwe 2 i antene midlanda... i wszystko fajnie cacy dopoki nie wlacze silnika i zaczyna sie wtedy straszne buczenie wiem ze trzeba zamontowac filtr przeciw zakluceniowy zamontowalem juz na alternatorze i nic :-| nie wiecie jak mozna to zlikwidowac albo gdzie indziej umiejscowic ten filtr :?: :?: z gory dzieki :lol: Pozdrawiam :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 17 sty 2012, 14:29 przez przemass18, łącznie zmieniany 2 razy.
nie mam dobrych wiesci... mozesz probowac tego co pisali koledzy wyzej, lecz niekoniecznie da to jakis efekt. ja przerabialem osobiscie wszelkie filtry i sposoby podlaczenia, ale bez efektu.
jaka masz antene? takiego midlanda 60cm?
U mnie pomogla wymiana wlasnie takiej 60cm antenki na Hustlera 100cm (poprawilo sie) oraz pozniej wymiana radia z Onwy (ale starszego modelu niz twoj) na Unidena 520XL (problem piskow znikl calkowicie)
Poradzic ci moge tyle zebys podjechal do jakiegos punktu z CB i tam podmienil zestaw lub jego elementy i zobaczyl co bedzie...Czasami okazuje sie ze co tanie to drogie niestety, dlatego wlasnie zawsze doradzam doplacic pare zlotych i kupic porzadne radyjko.
jaka masz antene? takiego midlanda 60cm?
U mnie pomogla wymiana wlasnie takiej 60cm antenki na Hustlera 100cm (poprawilo sie) oraz pozniej wymiana radia z Onwy (ale starszego modelu niz twoj) na Unidena 520XL (problem piskow znikl calkowicie)
Poradzic ci moge tyle zebys podjechal do jakiegos punktu z CB i tam podmienil zestaw lub jego elementy i zobaczyl co bedzie...Czasami okazuje sie ze co tanie to drogie niestety, dlatego wlasnie zawsze doradzam doplacic pare zlotych i kupic porzadne radyjko.
dobre radio z filtrami i dobra antena. inaczej nie da rady. szumy mogą byc np z pompy paliwa alternatora i innych rzeczy. jezeli radio niema dobrych filtrów to bedzie puszczało. te filty podłączane pod radio to jeden wielki blit nic nie dają. podłaczenie pod aku tez raczej nic nieda. ja kiedys chcialem sprawdzic jak bedzie na oddzielnym zasilaniu i woziłem 12v akumulator od motoru i podłaczone miałem cb i jedyne szumy jakie czasem miałem to były z anteny a tak to była rewelacja ale wiadomo ze radio swoje ciagnie wiec długo sie na taki aku nie pojeździ