CB Radio - odbior
CB Radio - odbior
Witam mam taki problem , moja audiczka ma zamontowane radio uniden 510 i antene hustlera 100 cm na klapie bagaznika .
Problem jets w tym ze kiedy auto chodzi badz jak przkrece kluczyk w stacyjce i gdy slysze ze pompka paliwa pompuje paliwo to robi mi ona takie wielkie zaklocenia na radio Cb ze nic nie idzie uslyszec w radyjku co kto mowi .
gdy wylacze zaplon , badz samochod jest zgaszony problem zanika calkowicie.
Prosze o pomoc czy jest jakies rozwiazanie tego problemu . Prosze o pomoc koledzy .
Problem jets w tym ze kiedy auto chodzi badz jak przkrece kluczyk w stacyjce i gdy slysze ze pompka paliwa pompuje paliwo to robi mi ona takie wielkie zaklocenia na radio Cb ze nic nie idzie uslyszec w radyjku co kto mowi .
gdy wylacze zaplon , badz samochod jest zgaszony problem zanika calkowicie.
Prosze o pomoc czy jest jakies rozwiazanie tego problemu . Prosze o pomoc koledzy .
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 14:34 przez djandres, łącznie zmieniany 1 raz.
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jeśli nie pomoże Ci podłączenie pod akumulator to czeka Cie wymiana radia. uniden 520 z anl nic nie pomoże. przerabiam ten temat na okrągło. jedynym wyjściem będzie zakup radia z wyższej półki z naprawde dobrymi filrtami lub wymiana pompy, co też moze nie przynieść oczekiwanego rezulatu, odłącz pompke paliwa i sprawdź co sie dzieje po przekręceniu zapłonu bez niej, pobaw sie nawiewem czy tez szumi i daj tu znać.
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
hehe... dzięki, właśnie potrzebowałem kilku słów otuchy... :mrgreen: W każdym razie drogie to nie było, więc może się nie pochlastam hehe... :mrgreen:GreenGreen pisze:jerry84 to działa tak samo dobrze jak doklejane pod baterię wzmacniacze antenowe do komórek czy czip rezystor +45KM lub pas odchudzający vibroaction (czy jakoś tak - czyt telezakupy mango)
koledzy a wiec mowie jak jest , sprawdzilem juz wszystko i teraz powiedzcie mi co teraz zrobic a więc :
- kupilem filtr na allegro przeciwzakolceniowy "" ) i powiem szczerze --- do nieczego tylko stracone pieniadze szumy jak byly i zaklocenia jak byly tak sa
- odpialem pompke paliwa i po jej odpieciu i przekreceniu kluczyka szumow oraz zaklocen nie ma ---- czyli pomoglo ale bez pompki odpietej nie da rady jezdzic tak ze wiadomo dalej szukamy
- wycieraczki nie powoduja zaklocen i szumow ( sprawdzone na 100 %)
- silnik dmuchAWY tylko na 4 poziomie nawiewu pojawia sie lekki szum na 1 , 2 i 3 stopniu brak zaklocen
- anetene mialem do tej pory na klapie bagaznika i postawilem ja na dachu zaklocenia znikly ALE samochod z antena na dachu wyglada jak koziol a ja chce aby to w miare wygladalo i dobrze dzialalo
A WIEC PROSZE O POMOC KOLEDZY CO TU ZROBIC :cry:
[ Dodano: 2009-06-12, 08:36 ]
A ZAPOMNIALEM DODAC podpiecie pod akumulator wprost nic nie dalo , tak jak bylo tak jest , przekrecam kluczyk i zaklocenia sa straszne
- kupilem filtr na allegro przeciwzakolceniowy "" ) i powiem szczerze --- do nieczego tylko stracone pieniadze szumy jak byly i zaklocenia jak byly tak sa
- odpialem pompke paliwa i po jej odpieciu i przekreceniu kluczyka szumow oraz zaklocen nie ma ---- czyli pomoglo ale bez pompki odpietej nie da rady jezdzic tak ze wiadomo dalej szukamy
- wycieraczki nie powoduja zaklocen i szumow ( sprawdzone na 100 %)
- silnik dmuchAWY tylko na 4 poziomie nawiewu pojawia sie lekki szum na 1 , 2 i 3 stopniu brak zaklocen
- anetene mialem do tej pory na klapie bagaznika i postawilem ja na dachu zaklocenia znikly ALE samochod z antena na dachu wyglada jak koziol a ja chce aby to w miare wygladalo i dobrze dzialalo
A WIEC PROSZE O POMOC KOLEDZY CO TU ZROBIC :cry:
[ Dodano: 2009-06-12, 08:36 ]
A ZAPOMNIALEM DODAC podpiecie pod akumulator wprost nic nie dalo , tak jak bylo tak jest , przekrecam kluczyk i zaklocenia sa straszne
http://www.allegro.pl/item652390501_cb_ ... ielce.html
Ta ci powinna wystarczyć.Ja mam unidena 520 i taka antenę i żadnych zakłóceń od pompy nie ma.Antena na dachu Radio wpięte w zapalniczę.Jedyne zakłócenia to dmuchawa na 4 biegu robi.
Ta ci powinna wystarczyć.Ja mam unidena 520 i taka antenę i żadnych zakłóceń od pompy nie ma.Antena na dachu Radio wpięte w zapalniczę.Jedyne zakłócenia to dmuchawa na 4 biegu robi.