Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

CB Radio - RFg vs ASQ

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
admish

CB Radio - RFg vs ASQ

Post autor: admish » 16 sty 2010, 16:21

Witam,
Jakie radyjko byście polecali? Yosan 120 ma RF gaina a nie ma ASQ a Yosan 2204 ma ASQ a nie ma RF gaina... Jak to się ma w praktyce?
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 15:22 przez admish, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Żelu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Żelu » 17 sty 2010, 13:17

O ile się nie mylę, to systemy typu ASQ potrafią znacznie skrócić zasięg i różnie bywa z ich czułością. Osobiście wybrałbym radio z RF Gainem. Wtedy bardzo fajnie można sobie dostosować radio pod siebie. Najczęściej sql odcina się tylko te podstawowe szumy a później bawi się jedynie gainem w celu ustawienia czułości odbiornika- wtedy zasięg pozostaje na optymalnym poziomie i nie masz szumów od niewyraźnych rozmówców :-) Pozdrówka <ok>

admish

Post autor: admish » 17 sty 2010, 22:37

Żelu pisze:O ile się nie mylę, to systemy typu ASQ potrafią znacznie skrócić zasięg i różnie bywa z ich czułością. Osobiście wybrałbym radio z RF Gainem. Wtedy bardzo fajnie można sobie dostosować radio pod siebie. Najczęściej sql odcina się tylko te podstawowe szumy a później bawi się jedynie gainem w celu ustawienia czułości odbiornika- wtedy zasięg pozostaje na optymalnym poziomie i nie masz szumów od niewyraźnych rozmówców :-) Pozdrówka <ok>
Tak, ale chodzi mi żeby nie trzeba było dużo kręcić - a wydaje mi się że przy RFie to trzeba, a tak ASQ załatwił by całą sprawę... :roll:

Awatar użytkownika
Żelu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Żelu » 18 sty 2010, 14:20

admish, to może też zmienisz skrzynię z manuala na automat ;-) Napisałem Ci swoje zdanie, tak czy tak zrobisz tak jak Tobie bardziej odpowiada <ok> Ja jak wyżej napisałem wolałbym gaina, kręcić nie będziesz co 5 min, uwierz mi ;-)

Awatar użytkownika
tester86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tester86 » 19 sty 2010, 22:25

Tyle od siebie dodam że dobrze wyregulowane ASC spisuje się w moim przypadku znakomicie. Jak byś się zdecydował polecam ci sprawdzony sklepik w Pruszkowie SKLEP I SERWIS CB Dostaniesz u nich radyjko w dobrej cenie i już z poprawionym ASC i Gwarancją. <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl