CB Radio - wybor
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A co z nakazem mi do domu wejdą gdy zobaczą maszt cb w na dachu budynku ?
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2009, 20:58 przez GreenGreen, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego...2m bat to możesz mieć na aucie, stacjonarne mają ponad 5metrów długości. W samochodzie radio ogranicza do 4W, w stacjonarnym nie mam pojęcia jak to wygląda z przepisami, bo nie używam, tylko się tak mniej więcej orientuje, mam tylko w aucie;p
Wydaje mi się iż tekst o bacie 2m to była tylko ironia Wyluzujcie Panowie.
Wydaje mi się iż tekst o bacie 2m to była tylko ironia Wyluzujcie Panowie.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2009, 16:29 przez 4444, łącznie zmieniany 1 raz.
- speed_killer
- Forum Audi 80
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
z samochodowych też się da wystarczy wiedza elektronika amatora
Owszem trzeba pozwolenia - ale pomyśl ile rzeczy wymaga atestów pozwoleń homologacji certyfikatu TUVu i bóg wie czego jeszcze a każdy z nas ma coś w aucie co tych przepisów nie spełnia: u jednego to ksenon w h4 czy w soczewce h1 u innego niebieskie podświetlenie rejestracji, wielu używa unidenów, masa ma malowane lampy pod szkłem, część ma kierownicę 30 cm, kilku nie ma katalizatora pomimo że fabrycznie był bądź przelotowy tłumik wydający ciut więcej niż 90dB przy 3000rpm, że nie wspomnę o zablokowanych zaworach egr czy badlookach lub żarówkach diodowych w lampach a przecież większość z tych rzeczy to nie tylko ochrona środowiska ale nasze i innych bezpieczeństwo które świadomie narażamy bo:
a) wszyscy tak robią
b) to przecież nie jest groźne
Więc czym jest dodatkowe parę wattów na antenie CB w bloku ?
Owszem trzeba pozwolenia - ale pomyśl ile rzeczy wymaga atestów pozwoleń homologacji certyfikatu TUVu i bóg wie czego jeszcze a każdy z nas ma coś w aucie co tych przepisów nie spełnia: u jednego to ksenon w h4 czy w soczewce h1 u innego niebieskie podświetlenie rejestracji, wielu używa unidenów, masa ma malowane lampy pod szkłem, część ma kierownicę 30 cm, kilku nie ma katalizatora pomimo że fabrycznie był bądź przelotowy tłumik wydający ciut więcej niż 90dB przy 3000rpm, że nie wspomnę o zablokowanych zaworach egr czy badlookach lub żarówkach diodowych w lampach a przecież większość z tych rzeczy to nie tylko ochrona środowiska ale nasze i innych bezpieczeństwo które świadomie narażamy bo:
a) wszyscy tak robią
b) to przecież nie jest groźne
Więc czym jest dodatkowe parę wattów na antenie CB w bloku ?
-
- Forum Audi 80
słyszałem ostatnio (w czasie wizyty w sklepie z radyjkami) że zabrali goście z UKE właśnie Unideny na drodze w czasie kontroli z policją,
sam mam i używam, woże też deklarację zgodności na importera innego niz w ustawie,
kupująć u520xl tez zastanwaiałem się nad innymi (alan 48multi) ale czytając fora CB i inne wybrałem właśnie (starego presidenta w obudowie unidena- czy jakoś tak)
sam mam i używam, woże też deklarację zgodności na importera innego niz w ustawie,
kupująć u520xl tez zastanwaiałem się nad innymi (alan 48multi) ale czytając fora CB i inne wybrałem właśnie (starego presidenta w obudowie unidena- czy jakoś tak)
CB Radio - wybor
Jaki zestaw cb do 300zł ? Zestaw ma się składać z radia i anteny.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 15:23 przez ENZO_89, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiem że pytasz o sprzęt a nie o rady gdzie kupić ale tylko wspomnę że taki sprzęt jak już się zdecydujesz to kup w sklepie w swojej okolicy bo w razie problemów jedziesz i go rozwiązujesz a na allegro to zdecydowanie czas oczekiwania się wydłuża na rozwiązanie jakiej kolwiek sprawy a sprzęt musi być sprawny jak już jest