Ciekawostka - eksploatacja sub'a w zimie
Ciekawostka - eksploatacja sub'a w zimie
Witam. Mam takie pytanie bo za bardzo nie moge znaleść na nie odpowiedź. Jak sie ma tuba basowa do zimy ? Czy nic jej nie będzie jak pobuczy w bagażniku całą zimę? Czy lepiej warto zabrać ją do domu ?
Ostatnio zmieniony 20 sty 2012, 21:53 przez Juzio, łącznie zmieniany 1 raz.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
otoz uwazam ze moze sie stac a szczegolnie ze wzmacniaczem, z glosnikiem tez gdyz w zimie panuje mroz i wilgoc a gdy glosnik gra to cewka sie nagrzewa co tworzy z zimna pare wodna wiec pierwsze ... glosnik nie gra z taka jakoscia ( obudowa tez moze zwilgotniec wiec dzwiek nie bedzie tak odczuwalny) a kolejne to malutki niedobor izolacji na zwojach i po glosniku.
wiec propozycja przy odpalaniu sprzetu w zime proponuje na poczatku troszke ciszej sluchac a potem zglasniac :mrgreen:
wiec propozycja przy odpalaniu sprzetu w zime proponuje na poczatku troszke ciszej sluchac a potem zglasniac :mrgreen:
jak głośniki będą wielką kupą i wielkim szitem to pewnie że po odrobinie wilgoci sie rozkleją u mnie skrzynia 2 gą zime chodzi 1 wzmacniacz też teraz jest i 2gi podwieszony pod półkę się nic nie skrapla ani nie paruje a jak coś jest mizernie wykonane b jest badziewiem to ma prawo się rozlecieć to wszystko na ten temat przykład kolega miał głośniki buszmena w drzwiach :mrgreen: po 1 zimie się porozklejały dolne zawieszenia :lol:
Ostatnio zmieniony 11 paź 2011, 22:57 przez mezik0, łącznie zmieniany 2 razy.
Warto nadmienić również, iż parametry T/S głośnika również ulegną nieznacznej zmianie w niskiej temp., chociażby ze względu na sztywniejsze zawieszenie. Jednak tego raczej nie odczujesz
Ja osobiście uważam, że nie ma po co wyjmować tego z auta, tylko po prostu obsługiwać z głową. Nie tylko zimą, ale także latem, kiedy temp. w nagrzanym aucie może sięgnąć 60 stopni. I to właśnie wysoka temp. może się okazać bardziej zabójcza.
Ja osobiście uważam, że nie ma po co wyjmować tego z auta, tylko po prostu obsługiwać z głową. Nie tylko zimą, ale także latem, kiedy temp. w nagrzanym aucie może sięgnąć 60 stopni. I to właśnie wysoka temp. może się okazać bardziej zabójcza.
- damianek1234561
- Forum Audi 80