Ciekawostka - jak zabezpieczyc audio
Ciekawostka - jak zabezpieczyc audio
Otoz niedawno prubowano mi ukrasc radio z samochodu. Wiec zaciekawil mnie ten temat.
Moze i koledzy bedo mogli podzielicsie swoimi wynalazkami....
Mysle ze najlepszym zabezpieczeniem jest kupno radia z usb (bez cd), wpakowanie radia gdzies w bezpieczne miejsce. Przeprowadzenie kabelka usb blizej kierowcy, i zmontowanie przedniej czesci radia z wyswietlaczem za pomoco kabli gdzies takze obok kierowcy. Co myslicie na taki patent?
Moze i koledzy bedo mogli podzielicsie swoimi wynalazkami....
Mysle ze najlepszym zabezpieczeniem jest kupno radia z usb (bez cd), wpakowanie radia gdzies w bezpieczne miejsce. Przeprowadzenie kabelka usb blizej kierowcy, i zmontowanie przedniej czesci radia z wyswietlaczem za pomoco kabli gdzies takze obok kierowcy. Co myslicie na taki patent?
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 14:47 przez ramzes13, łącznie zmieniany 1 raz.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Według mojej opinii jak nie uda się złodziejowi ukraść radyjka to zniszczą ci środek autka ja mam w 80 przymocowane radyjko na płaskownik szerszy niż wejście radia żeby wymontować to trzeba cały panel przedni zdemontować a panel zawsze zabieram ze sobą .Ostatnio złodzieje we Wrocławiu bardziej kradną wkłady lusterek i poduszki niż radia
Kolega właśnie u siebie w aucie zrobił panel na magnesy mocowany i taśmą pociągną przewody od panela do radia i zdaje egzamin tylko strasznie dużo było roboty przy lutowaniu i robieniu wtyczek... użył do tego taśm od komputera więc jest takie coś do zrobienia a co do zabezpieczenia głośników to może głupi pomysł ale wsadzić maskownice od jakiś kijowych głośników, żeby nie kusiło
Ostatnio zmieniony 26 sty 2009, 23:47 przez kula_sc, łącznie zmieniany 2 razy.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Oczywiście że jest to do zrobienia - sam się nawet nad tym zastanawiałem ale dałem sobie spokój. Wolę żeby mi ukradli radio niż zniszczyli połowę wnętrza... Swoją drogą to jednym z lepszych zabezpieczeń jest zostawianie auta w znanych miejscach - na widoku. A z tymi maskownicami to wcale nie est głupi pomysł. Jak byś miał jakieś obdarte i zniszczone to nawet by się nie zainteresowali złodzieje. Najlepiej jest mieć takie bez znaczków, gładkie czarne nie wyróżniające się.kula_sc pisze:Kolega właśnie u siebie w aucie zrobił panel na magnesy mocowany i taśmą pociągną przewody od panela do radia i zdaje egzamin tylko strasznie dużo było roboty przy lutowaniu i robieniu wtyczek... użył do tego taśm od komputera więc jest takie coś do zrobienia a co do zabezpieczenia głośników to może głupi pomysł ale wsadzić maskownice od jakiś kijowych głośników, żeby nie kusiło
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No u mnie to elipsy byly pioneer a maskownice soundmax, i to takie potarte, a jednak sie skusilikula_sc pisze:Kolega właśnie u siebie w aucie zrobił panel na magnesy mocowany i taśmą pociągną przewody od panela do radia i zdaje egzamin tylko strasznie dużo było roboty przy lutowaniu i robieniu wtyczek... użył do tego taśm od komputera więc jest takie coś do zrobienia a co do zabezpieczenia głośników to może głupi pomysł ale wsadzić maskownice od jakiś kijowych głośników, żeby nie kusiło
Panel zlodzieje chyba nie bedo niszczyc jezeli zobaczo ze niema radia , ja teraz radio zabieram ze sobo. Nie bede zywil bandytow...
W standartowe miejsce mozno wsadzic jakiegos kasetniaka, a w srodku c4 z zaplonem elektrycznym, podloczonym przewody do zasilania radia, niech sie cieszo :mrgreen:
W moim poprzednim samochodzie (Fiat Regata) było idealne rozwiązanie, a mianowicie klapka która zasłaniała radio. Była to super sprawa. Zlewało się to z deską rozdzielczą i po zamknięciu w ogóle nie było widać że jest radio. Było to do tego stopnia skuteczne, że jak pojechałem kupić i zamontować radio i głośniki, to facet nie wiedział w którym miejscu zamontować radio i na początku chciał mi je wsadzić do schowka <ok>
Szkoda, że w audiolkach nie ma takiego patentu. Jest tu jednak pole do popisu dla naszych klubowych rezaczy <ok>
Szkoda, że w audiolkach nie ma takiego patentu. Jest tu jednak pole do popisu dla naszych klubowych rezaczy <ok>
koledzy, a może takie coś?: http://www.allegro.pl/item538541355_mas ... _stop.html