Glosniki - dobor do taschek
Zamontowałem już głośniki i powiem szczerze, że spodziewałem się więcej po nich. Szczerze mówiąc nie jestem zadowolony. Nie wiem od czego to zależy, ale nie mogę z nich uzyskać mocniejszego basu, bo charczą, gdy trochę więcej pogłoszę. Jak już wcześniej pisałem mam radio JVC 4x50W. Macie może jakaś radę na to?
możne też podłączyć się pod stacyjkę, prąd do radia będzie dochodził wtedy jak przekręcimy kluczyk, dzięki temu nie rozładujemy aku (wiem bo ostatnio przez to zajechałem dwa aku)myster pisze:Podciagnij zasilanie do radyjka bezposrednio pod aku napewno bedzie lepiej .
daje się dwie warstwy, wewnątrz drzwi i na wierz (na chłopski rozum - do środka i pod tapicer )myster pisze:ile dales warstw na wygluszenie tej dekarskiej, bo jesi jedna to zdecydowanie to za malo.
A nie zamieniłeś, kolego, faz na głośnikach?wlodi04 pisze:Zamontowałem już głośniki i powiem szczerze, że spodziewałem się więcej po nich. Szczerze mówiąc nie jestem zadowolony. Nie wiem od czego to zależy, ale nie mogę z nich uzyskać mocniejszego basu, bo charczą, gdy trochę więcej pogłoszę. Jak już wcześniej pisałem mam radio JVC 4x50W. Macie może jakaś radę na to?
Trochę się dziwię, bo u mnie też JVC 4x50W, głośniki Helix DB 6.2 i ja jestem zadowolony. Oczywiście niskiego basu z nich nie ma, ale nie oczekiwałem od nich 32 Hz.
To wszytko zalezy od radia jakie ma zuzycie podczas spoczynku i najlepiej bezpiecznik wpiac jak najblizej aku lub stacyjki jak kolega radzi . Z radiami jvc nie powinno byc problemow chyba ze cos jest skopane.krisPrG pisze:możne też podłączyć się pod stacyjkę, prąd do radia będzie dochodził wtedy jak przekręcimy kluczyk, dzięki temu nie rozładujemy aku (wiem bo ostatnio przez to zajechałem dwa aku)myster pisze:Podciagnij zasilanie do radyjka bezposrednio pod aku napewno bedzie lepiej .daje się dwie warstwy, wewnątrz drzwi i na wierz (na chłopski rozum - do środka i pod tapicer )myster pisze:ile dales warstw na wygluszenie tej dekarskiej, bo jesi jedna to zdecydowanie to za malo.
A co do tych warst to ja dalem na zewnatrz warstwe mat app i na to jeszcze dekarska i tak samo od strony tapicerki na otwory technologiczne i dopiero to przynioslo przyzwoity rezultat.
A co do zadowolenia to kolego kazdy glosnik po kupnie musi sie wygrzac i nie wolno ich katowac na poczatku bo je przegrzejesz i bedzie szrot. Daj im troche czasu niech sie dobrze rozruszaja i wygrzeja.wlodi04 pisze:Zamontowałem już głośniki i powiem szczerze, że spodziewałem się więcej po nich. Szczerze mówiąc nie jestem zadowolony. Nie wiem od czego to zależy, ale nie mogę z nich uzyskać mocniejszego basu, bo charczą, gdy trochę więcej pogłoszę. Jak już wcześniej pisałem mam radio JVC 4x50W. Macie może jakaś radę na to?