Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Glosniki - montaz

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
DYZIO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DYZIO » 24 gru 2007, 00:38

Podczepię sie pod temat Mam oryginalne głośniki w desce rozdzielczej firmy ELE :shock: i w tylnich drzwiach. W desce wczoraj wymieniłem na jakieś Pioneerki bo moim zdaniem z 10cm głośnika nie wydobędzie sie nic ciekawego (czyt. Basu) ale muszę przyznać ze teraz przynajmniej mam czysty dźwięk wysokich tonów. Ale mam dylemat co zrobić z tyłem czy je wymieniać czy lepiej coś na półkę dać a może jeszcze inne rozwiązanie dać taschki na przód i jakieś głośniczki dobre :?: Tylko że ten ostatni jest trochę kosztowny a dla studenta to trochę ciężko tym bardziej że w planach aluski i dodatkowe zegary <ok> Co mi polecacie zrobic?

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 24 gru 2007, 02:14

DYZIO, spójrz np tu viewtopic.php?t=10966 i przeczytaj na spokojnie ten temat.
przejrzyj dział Car Audio na naszym forum, a znajdziesz w 15 minut dosłownie wszystko na ten temat.

myster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: myster » 30 gru 2007, 10:24

witam. koledzy w boczku mam urwane dwa haki te ktore mocuja boczek i to na dodatek te z dolu jeden na rogu od strony zawiasu i na srodku, macie jakis moze sposob sprawdzony na zrobienie tego... pozdrawiam

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 30 gru 2007, 16:24

myster, kiepska sprawa. Może przylep punktowo na czarny silikon w tych miejscach boczek. Zawsze to oderwiesz pozniej jakby co.
Chyba pozostaje tak na prawdę wymiana boczka jedynie. ktoś pewnie nie wiedzial, ze boczek podnosi się ku górze i ciagnal na chama.

myster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: myster » 30 gru 2007, 16:57

Doc pisze:myster, kiepska sprawa. Może przylep punktowo na czarny silikon w tych miejscach boczek. Zawsze to oderwiesz pozniej jakby co.
Chyba pozostaje tak na prawdę wymiana boczka jedynie. ktoś pewnie nie wiedzial, ze boczek podnosi się ku górze i ciagnal na chama.
takie auto wlasnie juz kupilem :-/ to niemca robota <osohozi> . ja myslalem wlasnie wygiac z blachy takie haki i przykrecic w miejscach tych na jakies male czarne srobki bedzie je widac ale mysle ze nie beda sie tak rzucac w oczy przynajmiej na rogu a na srodku tak jak mowisz mozna bylo by silikon lub klei na goraco zastosowac

Awatar użytkownika
Bibol
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bibol » 07 sty 2008, 11:22

Jeżeli wymiana boczków nie wchodzi w grę to zawsze możesz zrobić tak jak ja i szafa gra. Taschki to jest jedyne i sprawdzone rozwiązanie w Avancie. Milego rzezania :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

myster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: myster » 07 sty 2008, 23:01

Bibol pisze:Jeżeli wymiana boczków nie wchodzi w grę to zawsze możesz zrobić tak jak ja i szafa gra. Taschki to jest jedyne i sprawdzone rozwiązanie w Avancie. Milego rzezania :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
no tak ale co ma mocowanie boczku do taschki

Awatar użytkownika
MICHAL200
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MICHAL200 » 07 sty 2008, 23:27

myster, ano to ze taschki zastepuja czesc boczku czyli ta kieszonke na pierdoly w drzwiach.. ;-)

myster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: myster » 08 sty 2008, 08:12

MICHAL200 pisze:myster, ano to ze taschki zastepuja czesc boczku czyli ta kieszonke na pierdoly w drzwiach.. ;-)
no tak ale przeciez ja mam pourywane mocowania ktore mocuja boczek do drzwi a nie kieszen do boczku :?:
a taschki sa mocowane do boczku a nie do blachy

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 08 sty 2008, 16:24

Czyli chcąc nie chcąc aby mieć dobre trzymanie boczka musisz go wymienić bo tego naprawić się nie da.

kapsel

Post autor: kapsel » 08 sty 2008, 19:38

Ja tez mialem ten proble z urwanymi zaczepami.Poprostu przykrecilem boczek do blachy 2 wkretami ,lebki srub czarne 4mm srednicy.Malo eleganckie ,ale nie rzuca sie tak w oczy.pozdrawiam

myster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: myster » 25 mar 2008, 22:45

witam . to znowu ja :mrgreen:
tym razem chcialem napisac ze zostalem szczesliwym posiadaczem glosniczkow Dego PO 650 na twarzy banan jak nigdy :-P
A co do montazu tych glosnikow to po dlugich meczerniach udalo sie cos wykombinowac i poloczyc sie z blacha drzwi nie niszczac Taschki a o to jedno zdjatko pogladowe jak to wyglada dla wtajemniczonych Obrazek

I na koncu chcialem podzienkowac dla kolegow za pomoc za wszystkie rady itp <piwo>
Ostatnio zmieniony 25 mar 2008, 22:56 przez myster, łącznie zmieniany 2 razy.

myster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: myster » 25 mar 2008, 23:06

AUDI_A6 pisze:No teraz widać.
Dego robią robotę nie? ;-)
i to jeszcze jaka doslownie bylem w szoku ze tak moze zagrac glosnik 165
jeszcze ich w pelni nie przetestowalem bo zalecaja docieranie ich przez 60 godzin :evil: i sie boje zeby nie przegrzac :-P
kumpel wsiadl wlaczyl i zaraz do mnie co ty suba kupiles a ja na to nie tylko dwa glosniczki normalnie zaniemowil.
tylko moim zdaniem jedna wada jest szpetny uchwyt do montazu tweetera bo nie mozna go ukierunkowac w kierunku lusterka tylko bije w dol i tak mysle nad zabudowa ich w slupkach ale po za tym wszystko na plus <piwo>

Awatar użytkownika
Lenio21
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Lenio21 » 30 maja 2008, 14:33

myster pisze:witam . to znowu ja :mrgreen:
tym razem chcialem napisac ze zostalem szczesliwym posiadaczem glosniczkow Dego PO 650 na twarzy banan jak nigdy :-P
A co do montazu tych glosnikow to po dlugich meczerniach udalo sie cos wykombinowac i poloczyc sie z blacha drzwi nie niszczac Taschki a o to jedno zdjatko pogladowe jak to wyglada dla wtajemniczonych [url=http://images23.fotosik.pl/182/ec7ae9c04cd057acm.jpg]Obrazek[/URL]

I na koncu chcialem podzienkowac dla kolegow za pomoc za wszystkie rady itp <piwo>
czy Kolega miał na mysli połączenie taszków do blachy czy boczku do blachy? Bo niedługo bede zakładał u siebie taszki i przegladam forum własnie. czy Kolega chwali sobie te głośniki:http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 7&pid=1190
czy jakis inny model (starszy), bo post odkopany w sumie.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 30 maja 2008, 16:24

myster pisze:i to jeszcze jaka doslownie bylem w szoku ze tak moze zagrac glosnik 165

Przecież ewidentnie je zachwala, więc raczej mu sie podobają.
Lenio21 pisze:czy Kolega miał na mysli połączenie taszków do blachy czy boczku do blachy?
myster pisze:A co do montazu tych glosnikow to po dlugich meczerniach udalo sie cos wykombinowac i poloczyc sie z blacha drzwi nie niszczac Taschki
Lenio chyba musisz czytać z uwagą.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl