Glosniki - montaz
Podczepię sie pod temat Mam oryginalne głośniki w desce rozdzielczej firmy ELE :shock: i w tylnich drzwiach. W desce wczoraj wymieniłem na jakieś Pioneerki bo moim zdaniem z 10cm głośnika nie wydobędzie sie nic ciekawego (czyt. Basu) ale muszę przyznać ze teraz przynajmniej mam czysty dźwięk wysokich tonów. Ale mam dylemat co zrobić z tyłem czy je wymieniać czy lepiej coś na półkę dać a może jeszcze inne rozwiązanie dać taschki na przód i jakieś głośniczki dobre :?: Tylko że ten ostatni jest trochę kosztowny a dla studenta to trochę ciężko tym bardziej że w planach aluski i dodatkowe zegary <ok> Co mi polecacie zrobic?
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
DYZIO, spójrz np tu viewtopic.php?t=10966 i przeczytaj na spokojnie ten temat.
przejrzyj dział Car Audio na naszym forum, a znajdziesz w 15 minut dosłownie wszystko na ten temat.
przejrzyj dział Car Audio na naszym forum, a znajdziesz w 15 minut dosłownie wszystko na ten temat.
takie auto wlasnie juz kupilem to niemca robota <osohozi> . ja myslalem wlasnie wygiac z blachy takie haki i przykrecic w miejscach tych na jakies male czarne srobki bedzie je widac ale mysle ze nie beda sie tak rzucac w oczy przynajmiej na rogu a na srodku tak jak mowisz mozna bylo by silikon lub klei na goraco zastosowacDoc pisze:myster, kiepska sprawa. Może przylep punktowo na czarny silikon w tych miejscach boczek. Zawsze to oderwiesz pozniej jakby co.
Chyba pozostaje tak na prawdę wymiana boczka jedynie. ktoś pewnie nie wiedzial, ze boczek podnosi się ku górze i ciagnal na chama.
witam . to znowu ja :mrgreen:
tym razem chcialem napisac ze zostalem szczesliwym posiadaczem glosniczkow Dego PO 650 na twarzy banan jak nigdy
A co do montazu tych glosnikow to po dlugich meczerniach udalo sie cos wykombinowac i poloczyc sie z blacha drzwi nie niszczac Taschki a o to jedno zdjatko pogladowe jak to wyglada dla wtajemniczonych
I na koncu chcialem podzienkowac dla kolegow za pomoc za wszystkie rady itp
tym razem chcialem napisac ze zostalem szczesliwym posiadaczem glosniczkow Dego PO 650 na twarzy banan jak nigdy
A co do montazu tych glosnikow to po dlugich meczerniach udalo sie cos wykombinowac i poloczyc sie z blacha drzwi nie niszczac Taschki a o to jedno zdjatko pogladowe jak to wyglada dla wtajemniczonych
Ostatnio zmieniony 25 mar 2008, 22:56 przez myster, łącznie zmieniany 2 razy.
i to jeszcze jaka doslownie bylem w szoku ze tak moze zagrac glosnik 165AUDI_A6 pisze:No teraz widać.
Dego robią robotę nie?
jeszcze ich w pelni nie przetestowalem bo zalecaja docieranie ich przez 60 godzin :evil: i sie boje zeby nie przegrzac
kumpel wsiadl wlaczyl i zaraz do mnie co ty suba kupiles a ja na to nie tylko dwa glosniczki normalnie zaniemowil.
tylko moim zdaniem jedna wada jest szpetny uchwyt do montazu tweetera bo nie mozna go ukierunkowac w kierunku lusterka tylko bije w dol i tak mysle nad zabudowa ich w slupkach ale po za tym wszystko na plus
czy Kolega miał na mysli połączenie taszków do blachy czy boczku do blachy? Bo niedługo bede zakładał u siebie taszki i przegladam forum własnie. czy Kolega chwali sobie te głośniki:http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 7&pid=1190myster pisze:witam . to znowu ja :mrgreen:
A co do montazu tych glosnikow to po dlugich meczerniach udalo sie cos wykombinowac i poloczyc sie z blacha drzwi nie niszczac Taschki a o to jedno zdjatko pogladowe jak to wyglada dla wtajemniczonych [url=http://images23.fotosik.pl/182/ec7ae9c04cd057acm.jpg]Obrazek[/URL]
czy jakis inny model (starszy), bo post odkopany w sumie.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
myster pisze:i to jeszcze jaka doslownie bylem w szoku ze tak moze zagrac glosnik 165
Przecież ewidentnie je zachwala, więc raczej mu sie podobają.
Lenio21 pisze:czy Kolega miał na mysli połączenie taszków do blachy czy boczku do blachy?
Lenio chyba musisz czytać z uwagą.myster pisze:A co do montazu tych glosnikow to po dlugich meczerniach udalo sie cos wykombinowac i poloczyc sie z blacha drzwi nie niszczac Taschki