[B4] Głosniki - podłączanie głosników tylnych
meir, mówisz że to zagra jakoś tak? no ok będziemy próbować
a co powiecie na to rockford-fosgate-prime-300-4 albo o tym hifonics-txi-8400
a co powiecie na to rockford-fosgate-prime-300-4 albo o tym hifonics-txi-8400
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 10:47 przez arni, łącznie zmieniany 1 raz.
jeśli chodzi o te co pokazałeś to hifek jest mocniejszy i to sporo mógłbyś nim zasilić na początek drzwi z przodu i jakiegoś małego suba lub przód i tył a 2gi wzmak na skrzynie no ale to już potrzebna jest pewna ilośc miejsc jak sie już na coś zdecydujesz daj znać to dopiszemy ci jakie przewody bezpieczniki itp itd
[B4 all] Aktywne głośniki nokia tył
Witam wszystkich. W aucie mam zamontowane głosniki nokii. Prawdopodobnie są to orginalne głosniki aktywne. Do głośnika dochodzą tylko dwa kable. Oraz do głośnika podłączane są dwa kable do tweeterka. Czy tak powinno być?? Dodam że głosniki nie grają z radiem kenwood cd usb. Dołączam zdjęcie gniazd głośnika.
[b4 all] Podłączenie tylnych głośników
Witam. Cały czas mam problem z tylnymi głosnikami. Dołączam zdjęcie kostki. Jak to podłączyc?? Kolory kabli od prawej do lewej(bo tak idą numerki) 1. czerwono-zielony 2.brązowo-czarny 3.niebiesko-zielony 4.brązowo-czerwony. Dodam że są to głosniki aktywne. Który kabelek co oznacza? Z góry dziękuje za pomoc.
A jak podłączyc to uzywając cinchy bo trzeba jeszcze podpiąć się pod 12v zeby zasilic wzmacniacze?BorysTDI pisze:Kolego, pierwsza para 1-2 to lewy głośnik, para 3-4 to prawy głośnik. Kabel z kolorem brązowym to (-) minus
Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 20:37 przez tomo1233, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale gdzie koledzy widzicie w oryginalnych tylnych głośnikach jakiekolwiek gniazdo zasilania? Nie wiem dlaczego utarło się na forum przekonanie że to głośniki aktywne... Są to zwykłe głośniki pasywne, tylko midbass ma wbudowaną zwrotnicę.. i tyle, żadnego zasilania. Środkowa wtyczka jest przeznaczona na podpięcie systemu DuoSound, czy coś podobnego.
tomo1233, W chinchach też masz tylko (+) i (-), więc nie ma problemu z podłączeniem.
tomo1233, W chinchach też masz tylko (+) i (-), więc nie ma problemu z podłączeniem.