Głośniki - podlaczanie ori tyl
-
- Forum Audi 80
Głośniki - podlaczanie ori tyl
Potrzebuję pomocy przy podpięciu głośników w tylnych drzwiach audi. Głośniki są oryginalne firmy Nokia. Z jednych drzwi wychodzi 5 kabli: 2 do sygnału dźwięku, które już podpiąłem, a pozostałych 3 nie mogę nigdzie znaleźć w komorze na radio. Kolory tych trzech kabli to: czerwony, brązowy i biały. Bardzo proszę o pomoc, bo szkoda żeby takie głośniczki nie były podpięte! Z góry dziękuje;)
Ostatnio zmieniony 19 gru 2011, 16:17 przez marcin_pawelec, łącznie zmieniany 1 raz.
zasilanie, minus, włacznik,
"plus" i "minus" sygnałowy.
Możesz też upierniczyć połaczenie z wbudowanymi w głośniki wzmacniaczami, i podłaczyc klasycznie przewody samego głośnika (uwaga, 4 Ohm) - jeśli masz dośc mocne wyjście radyjka.
Ja do swojego specjalnie szukałem radia z opcją "głosników aktywnych" - jest możliwośc przełączenia wzmocnienia dla tylniej pary.
"plus" i "minus" sygnałowy.
Możesz też upierniczyć połaczenie z wbudowanymi w głośniki wzmacniaczami, i podłaczyc klasycznie przewody samego głośnika (uwaga, 4 Ohm) - jeśli masz dośc mocne wyjście radyjka.
Ja do swojego specjalnie szukałem radia z opcją "głosników aktywnych" - jest możliwośc przełączenia wzmocnienia dla tylniej pary.