Cześć!
Wczoraj zamontowałem żonie w Avancie radio i ku mojemu osłupieniu odkryłem, że nasz "nowy" audik ma tylko 4głośniki. 2 w desce rozdzielczej + 2 w bagażniku na nadkolach - te dwa ostatnie wyglądają na nieoryginalne.
Gra toto gorzej niż car audio w dziadkowym tico.
Czy istnieje możliwość przerobienia tego układu na jakiś choćby względnie przyzwoicie grający bez prucia drzwi i wydawania połowy wartości samochodu na osprzęt, kable i pracę u profesjonalisty?
Szczerze mówiąc - jestem w szoku. Auto ma klimę i elektryczne szyby z przodu z tyłu, centralny zamek i... brak głośników w drzwiach? W Audi? Serio??? :shock:
Z góry dzięki za wszelkie info.
pozdrowienia!
Głośniki w Avancie - tylko 2 w desce i 2 w bagażniku?
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Ciesz się, że ktoś miał chęci dozbroić o 2 kolejne głośniki. Mam tylko w desce. Jeśli tanim kosztem chcesz cokolwiek uzyskać to nie spodziewaj się fajerwerków. Wykorzystaj obecne miejsca i dokup porządne głośniki + przedwzmacniacz oraz dobre radio, które wysteruje dźwięk.
Albo iść profesjonalnie i dać komuś aby ładnie to ubrał w aucie. Ale tu ok 1k minimum trzeba liczyć aby tylko plumkało.
Albo iść profesjonalnie i dać komuś aby ładnie to ubrał w aucie. Ale tu ok 1k minimum trzeba liczyć aby tylko plumkało.
Świetny pomysł! Dziękuję! Nie pomyślałem o tym. A jak wygląda kwestia podpięcia wszystkiego - audik ma wyprowadzone kable itd głośnikowe, czy czeka mnie spaghetti?darkdawid pisze:kkup sobie boczki z fabrycznymi głośnikami. gra dobrze i nie trzeba prućradzone pisze:Czy istnieje możliwość przerobienia tego układu na jakiś choćby względnie przyzwoicie grający bez prucia drzwi