Glosniki - wybor do skrzyni
Glosniki - wybor do skrzyni
Witam poszukuje głosnika mogącego zagrać w niedużej budzie closed, wzmacniacz to monoblok AXTONa o mocy ok 250 W RMS Prosze o jakies sugestie
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 17:39 przez LUKASZdiy, łącznie zmieniany 3 razy.
- Piotr_Audi
- Forum Audi 80
Oczywiscie macie racje, skrzynki nie ma jednak z uwagi ze w B3 jest mało meijsca w bagazniku dodatkowo butla zabiera częsc chce by subwoofer był maxymalnie skompaktowany zdaje sobie sprawe ze F3 bedzie na wyzszym poziomie i głosnik musi charakteryzowac sie proporcjonalnie niskim qts i vasem
Poprostu chodziło mi czy może macie jakies dośwaidczenia z takimi wooferami mam kilka swoich typów....
Poprostu chodziło mi czy może macie jakies dośwaidczenia z takimi wooferami mam kilka swoich typów....
Półkę to se może zrobić w domu ale pod książki <ok> , napisz może jaki to głośnik. Zapewne chodzi Ci o jak najmniejszy litraż czyli skrzynia typu zamkniętego wchodzi w gręBaldur pisze:moja rada zrob polke z Wooferami Firmowymi Widzilem to na zlocie CA w kraku
Typ mial 2 niskotonowki srednicy 30cm JBL zamontowane w tylniej polce
Jak wsiadlem normalnie wlosami ruszalo :]
ps. widzisz nie ma ruszać włosami tylko ma ładnie grać
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
1. Mało który głośnik nadaje się do FreeAirBaldur pisze:moja rada zrob polke z Wooferami Firmowymi Widzilem to na zlocie CA w kraku
Typ mial 2 niskotonowki srednicy 30cm JBL zamontowane w tylniej polce
Jak wsiadlem normalnie wlosami ruszalo :]
2. włosami może i to ruszało ale w dobrze zrobionej skrzyni ruszało by nerkami
3. taki typ "zabudowy" mija się z jakością odsłuchu (SQ) na całej linii
baldur ja raz w mercedesie e klasie koleś miał jbl gt5 1200watt na półce z tyłu i moja skrzynia ją robiła nie było basu jakoś tak dziwnie było słychać zresztą poco ktoś ma widzieć co sie ma w samochodzie , czego oczy nie widzą tego sercu nie żal
Ostatnio zmieniony 09 sty 2012, 23:09 przez matig, łącznie zmieniany 1 raz.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Gratuluję.Baldur pisze:Widze ze na zloty to malo jedzicie swoja wiedze opieracie o Inne fora CA ale ok Pisac a widzec czuć roznica niebo a ziemia.
Ide z kazdym o flache tej samej mocy głośniki w waszej skrzyni nawet i 100 litrów i 2 w polce w wygłoszonym autku nie ma porównania.
Zyjcie dalej w niewiedzy Bohaterowie Furów CA ...
Rob skrzynie powodzenia z butla gazowa ... ;]
Owszem FreeAir podoba się wielu - jest tani, nie potrzeba żadnej wiedzy do budowy skrzynki, zajmuje mniej miejsca i jest głośny.
Kolego nie wyciągał bym pochopnych wniosków.
Nie wnikam co i gdzie słyszałeś. Nie mniej jednak śmiem wątpić że słyszałeś dobre zabudowy albo po prosu kręci Ciebie DB drag w budżetowym wydaniu.
Jeśli tak to polecam wszystkim o podobnych zapatrywaniach montaż 2x12" w półkę + 6x9 3/4drożne. Wrażenia nie zapomniane!
A tak na serio to weź się ogarnij i nie pisz farmazonów bo każdy kto choć trochę się na CA zna wyśmieje cię prosto w oczy.
Do małych zabudów w niskiej cenie nada się np Earthquake DB12
za mala kase owszem wyglusz auto zamontuj Glosniki w puleczce i pogadamy przyjec z jaka chcesz skrzynia i twoja glebia bass sie skonczy ze smiechu :]
Wlasnie swoja wiedze opieracie o jakeis fora na ktorych omawian jest tematyka Skrzyni
Tub i jeszcze raz skrzyni wiec .... Jeszcze raz - nie wyciągaj pochopnych wniosków
a jedz na Zlot CA i zobacz eksperymenty ludzi to praktyka calkiem inna rzecz
Myslisz ze ja nei siedzilem na forach CA ???
Zreszta wiecei lepiej nie bede sie z wami Przezbywac:] odwiedzicie tyle zlotow CA co ja pogadamy :]
Wlasnie swoja wiedze opieracie o jakeis fora na ktorych omawian jest tematyka Skrzyni
Tub i jeszcze raz skrzyni wiec .... Jeszcze raz - nie wyciągaj pochopnych wniosków
a jedz na Zlot CA i zobacz eksperymenty ludzi to praktyka calkiem inna rzecz
Myslisz ze ja nei siedzilem na forach CA ???
Zreszta wiecei lepiej nie bede sie z wami Przezbywac:] odwiedzicie tyle zlotow CA co ja pogadamy :]
Ostatnio zmieniony 06 maja 2010, 08:54 przez Baldur, łącznie zmieniany 2 razy.
Baldur kolego ja zajmowałem sie swojego czasu sciaganiem pełnych charakterystyk Wooferów midów i wysokich, miarzyłem TS i stroiłem sprzęt, w Audio zarówno domowym jak i CA siedze dlugo i napisze ci tak.
Głosniki w półce dążą do tzw swiętego grala obudowy o nieograniczonej pojemności pozbawionej wew rezonansów jednak i to najważniejsze odizolowanej w 100 % akustycznie stron membrany a jak wiemy niskich czestotliwości w warunkach samochodwych nei da sie wytłumic!!!! A to od razu kończy temat głosników basowych zamontowanych w półce bo to nie może zagrać porównywalnie z dowolnną skrzynia....
Pamietaj ze subwoofer jak sama nazwa wskazuje gra poniżej czegoś
Oofol sprawdzałeś ten woofer zachowa sie w budzie ok 20-25 l bo wysokie QTS sugeruje spore siodło na kick basie?
Głosniki w półce dążą do tzw swiętego grala obudowy o nieograniczonej pojemności pozbawionej wew rezonansów jednak i to najważniejsze odizolowanej w 100 % akustycznie stron membrany a jak wiemy niskich czestotliwości w warunkach samochodwych nei da sie wytłumic!!!! A to od razu kończy temat głosników basowych zamontowanych w półce bo to nie może zagrać porównywalnie z dowolnną skrzynia....
Pamietaj ze subwoofer jak sama nazwa wskazuje gra poniżej czegoś
Oofol sprawdzałeś ten woofer zachowa sie w budzie ok 20-25 l bo wysokie QTS sugeruje spore siodło na kick basie?
http://www.audiocar.pl/forum/index.php? ... 9da9971b2e
Tu se podyskutuj i zobaczymy co wiesz i jaki ,,mądry'' jesteś.
Zapraszamy!!!!!!
ziomal82
Tu se podyskutuj i zobaczymy co wiesz i jaki ,,mądry'' jesteś.
Zapraszamy!!!!!!
ziomal82