[B3,B4] Głosniki - wybor
[B3,B4] Głosniki - wybor
Cześć!
Noszę się z zamiarem wydobycia basu w swoim samochodzie. Chce wrzucić sobie skrzynie, ale nie wiem który z głośników byłby lepszy?
peiying_masywny_glosnik_basowy_300w_py
glosnik_basowy_peiying_py_bc300f1
potezny_glosnik_basowy_alphard_320w_lw_1200_a8
Dodam, że nie jestem jakimś wielkim audio filem
Noszę się z zamiarem wydobycia basu w swoim samochodzie. Chce wrzucić sobie skrzynie, ale nie wiem który z głośników byłby lepszy?
peiying_masywny_glosnik_basowy_300w_py
glosnik_basowy_peiying_py_bc300f1
potezny_glosnik_basowy_alphard_320w_lw_1200_a8
Dodam, że nie jestem jakimś wielkim audio filem
Ostatnio zmieniony 26 paź 2012, 11:24 przez marcinGD, łącznie zmieniany 3 razy.
marcinGD, ło matko odpuść se peyj..#.%... (czy jak to się tam pisze), nie patrz nawet na inne w tej cenie, wystarczy że dołożysz 50-70 zł i masz coś normalnego co wiadomo że by zagrało (mowa oczywiście o używce).
Masz już jakiś wzmak :?: Jak tak to zapodaj jego parametry. Ewentualnie mogę ci odsprzedać gotową skrzynkę z subem Phonocara, sam na niej zaczynałem i przyznam się że choć nie jest to jakaś locha to w B3 było ją czuć i słychać - co zresztą mogą potwierdzić ludki z zaspy (np. Bloku) ale jak go znam to pewnie powie że nie pamięta lub że to słabiutkie. No ale od czegoś trzeba zacząć przygodę
Masz już jakiś wzmak :?: Jak tak to zapodaj jego parametry. Ewentualnie mogę ci odsprzedać gotową skrzynkę z subem Phonocara, sam na niej zaczynałem i przyznam się że choć nie jest to jakaś locha to w B3 było ją czuć i słychać - co zresztą mogą potwierdzić ludki z zaspy (np. Bloku) ale jak go znam to pewnie powie że nie pamięta lub że to słabiutkie. No ale od czegoś trzeba zacząć przygodę
Znajomek ma radio graja i skrzynkę właśnie Peiyinga gra to nie najgorzej dlatego się nad nimi zastanawiałem. Piszecie o takiej skrzynce? soling_cp_123_skrzynia_basowa_1200w w tej cenie nie ma nic lepszego? I napiszcie mi w takim razie jakim wzmakiem to napędzić? Wiem, że to co teraz napisze jest ciężko uzyskać, ale żeby było tanio i dobrze. Aby to grało, tak jak pisałem wcześniej nie jestem jakimś audio filem i puki co mało potrzeba aby mnie cieszyło. Jeżeli chodzi o radiograja na pokładzie mam Alpine CDE-9872
Ostatnio zmieniony 13 sty 2012, 12:30 przez marcinGD, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak najmniej, nie znam się na tyle aby napisać co jest dobre a co złe tak samo nie wiem ile co może kosztować. Dlatego najlepiej by było gdybym wiedział ile muszę wyłożyć na coś sensownego, ale taniego. Bo co z tego, że chciałbym kupić dobre piwo za 2zł i tak go nie kupie, chociaż można kupić za te pieniądze ale nie da się tego pić na takiej samej zasadzie działa taki dobór sprzętu. Jak to mówią z ... bata nie ukręcisz. Wiec jeżeli możesz, możecie to napiszcie ile i co można kupić za małe pieniądze aby dobrze grało. Tak jak pisałem moje oczekiwania nie są aż tak strasznie wygórowanekrisPrG pisze:a ile chcesz na to wszystko przeznaczyć :?:
suby:
http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 0&pid=1104
subwoofer_hertz_es_250
skrzynie:
audiosystem_30cm_12_bassreflex
hifonics_hfi1200_30cm_mdf_300w
wzmak:
carpower_hpb_602
kenwood_kac_626
kenwood_kac_823
rodek_2100a
+ kable zasilające i sygnałowe oraz przewód głośnikowy
tego jest pełno jak widzisz, trzeba by do tego na spokojnie usiąść i pomyśleć ile kasy miało by na to przeznaczyć
http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 0&pid=1104
subwoofer_hertz_es_250
skrzynie:
audiosystem_30cm_12_bassreflex
hifonics_hfi1200_30cm_mdf_300w
wzmak:
carpower_hpb_602
kenwood_kac_626
kenwood_kac_823
rodek_2100a
+ kable zasilające i sygnałowe oraz przewód głośnikowy
tego jest pełno jak widzisz, trzeba by do tego na spokojnie usiąść i pomyśleć ile kasy miało by na to przeznaczyć
Ostatnio zmieniony 13 sty 2012, 12:32 przez krisPrG, łącznie zmieniany 1 raz.
jensen_xa_3022lx
Tutaj masz ogólnie rzecz biorąc ciekawą propozycję w Twoim budżecie (jednak do Solinga nie polecam- za słaby).
axton_z_series_cab306_music_250wat
Tutaj dość tani Axton- marka w porządku, jednak głośnika nie znam.
skrzynia_basowa_magnat.html
Tutaj Magnat Xpress, w tej cenie nie można narzekać.
Dolicz kable (polecam SoundQuest) ok. 100 zł i to by było na tyle tak na szybko.
Gdybyś wykombinował więcej kasy to to jest super sprawa fli_trap_12
To już naprawdę gra
Tutaj masz ogólnie rzecz biorąc ciekawą propozycję w Twoim budżecie (jednak do Solinga nie polecam- za słaby).
axton_z_series_cab306_music_250wat
Tutaj dość tani Axton- marka w porządku, jednak głośnika nie znam.
skrzynia_basowa_magnat.html
Tutaj Magnat Xpress, w tej cenie nie można narzekać.
Dolicz kable (polecam SoundQuest) ok. 100 zł i to by było na tyle tak na szybko.
Gdybyś wykombinował więcej kasy to to jest super sprawa fli_trap_12
To już naprawdę gra
Ostatnio zmieniony 13 sty 2012, 12:32 przez Żelu, łącznie zmieniany 1 raz.
- BeeAndHunny
- Forum Audi 80
Witam.
Wiekszosć kolegów dobrze ci radzi abyś dorzucił nieco do budżetu i ukierunkował sie na zakup czegoś, co zagra. Moim zdaniem Peyingi i Solingi sobie odpuść bo to wydaje dzwiek całkiem zblizony do pierdzenia w kiblu, chociaz jak nie słyszałes niczego innego to zapewne na poczatku nie byłoby tragedii dla ciebie...
Jeżeli byłbys zainteresowany to kurzy sie u mnie bardzo przyjemny sub, AudioSystem MX12, podobny jak kolega krisPrG zaproponował w linku...mozesz wniknac w opinie ale naprawde fajna sprawa jak na poczatek zabawy, potrafi miekko i dość nisko zejść zasilony odpowiednim piecem...nie był był u mnie w żaden sposób niewłaściwie uzytkowany pniewaz słuzył tylko do uzupełnienia pasma, cena także nie wygórowana. Jeżeli bedziesz zainteresowany to sie odezwij.
Pzdr.
Wiekszosć kolegów dobrze ci radzi abyś dorzucił nieco do budżetu i ukierunkował sie na zakup czegoś, co zagra. Moim zdaniem Peyingi i Solingi sobie odpuść bo to wydaje dzwiek całkiem zblizony do pierdzenia w kiblu, chociaz jak nie słyszałes niczego innego to zapewne na poczatku nie byłoby tragedii dla ciebie...
Jeżeli byłbys zainteresowany to kurzy sie u mnie bardzo przyjemny sub, AudioSystem MX12, podobny jak kolega krisPrG zaproponował w linku...mozesz wniknac w opinie ale naprawde fajna sprawa jak na poczatek zabawy, potrafi miekko i dość nisko zejść zasilony odpowiednim piecem...nie był był u mnie w żaden sposób niewłaściwie uzytkowany pniewaz słuzył tylko do uzupełnienia pasma, cena także nie wygórowana. Jeżeli bedziesz zainteresowany to sie odezwij.
Pzdr.