Witam. Planuje zmienic w mojej skrzyni basowej glosnik na lepszej firmy. I mam pytanko jakiej mocy RMS powinienem szukac glosnika jesli bedzie napedzany moca z wzmaka 220W RMS ?? Dodam ze skrzynia jest z bas reflexem ktory zatkalem bo teraz fajnieszy bas daje taki bardziej soczysty a przez bas reflex to bardziej lupalo jak z tuby.
Obecnie mam jakis glosnik alphard i chcialbym cos lepszego zapodac. Nawet nie wiem jaka ma moc ten glosnik.
[B4 sedan ] jaki glosnik??
-
- Audi 80 Klub
-
- Audi 80 Klub
Re: [B4 sedan ] jaki glosnik??
Jaki budzet? Jesli nie masz na ten cel przynajmniej 300zl to daj sobie spokoj z wydawaniem kasy, bo zamienisz siekierke na kijek. Przejście na 25cm przy tej kasie powinno dać juz calkiem przyzwoity efekt.koziolmc60 pisze: Dodam ze skrzynia jest z bas reflexem ktory zatkalem bo teraz fajnieszy bas daje taki bardziej soczysty a przez bas reflex to bardziej lupalo jak z tuby.
No to zrobiles obudowe zamknieta czyli najbardziej neutralna gdy glosnik jest badziewny, albo ma nieznane parametry. Nie da sie zrobic dobrego br gdy nie znasz parametrów glosnika, stąd ta poprawa dzwięku.
Obecnie mam jakis glosnik alphard i chcialbym cos lepszego zapodac. Nawet nie wiem jaka ma moc ten glosnik.
http://allegro.pl/soundstream-sw-12-se- ... 14799.html tu kolego masz glosnik niestej ziemi znana firma 250 rms pociagnie ten twoj wzmak bnie bedziesz zawiedziony ten co bedzie ci oferowal z firmy powerbass lub grundzero to nie beierz to jest solidna firma tego glosnika co ci prponuje to jest w naj naj naj wyszej polki glosniczek