[all] jakie głośniki do wzmacniacza
chłopaki pomóżcie nie wiem o co kaman i czy dobrze podłączyłem ale jak mialem poprzedni glosnik to bylo wszystko ok a na tym jak podgłosze do 30 jest ok jak dam tylko troche wiecej to na wzmacniaczu zapala mi sie protect, wie ktos co moze byc przyczyną ? aa no i glosnik podlaczylem tak ze wzialem 2 plusy z glosnika do plusa w wzmaczniaczu i 2 minusy z glosnika do wzmacniacza to dobrze ?
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Dobrze czytam ? zmostkowałeś dwa plusy głośnika do jednego plusa wzmacniacza i dwie masy głośnika do jednego masy wzmacniacza?
Jeżeli tak i ten wzmacniacz co w pierwszym poście to czym prędzej odłącz puki dym nie poszedł. Bo wniosek jeden 2Ohm+2Ohm = 1Ohm a ten wzmacniacz jest stabilny tylko przy 2Ohm.
Przy tym głośniku i wzmacniaczu masz tylko dwie opcje albo każda cewka osobno albo szeregowo.
Jeżeli tak i ten wzmacniacz co w pierwszym poście to czym prędzej odłącz puki dym nie poszedł. Bo wniosek jeden 2Ohm+2Ohm = 1Ohm a ten wzmacniacz jest stabilny tylko przy 2Ohm.
Przy tym głośniku i wzmacniaczu masz tylko dwie opcje albo każda cewka osobno albo szeregowo.
no wzmacniacz tak jak pisalem w pierwszym poście peiying, to dobrze ze mi napisales dopoki nic sie nie stało a mozna tak podłączyć 2 cewki do osobnych wejsc ? a szeregowo czyli jak ?
[ Dodano: 2013-07-26, 07:11 ]
szeregowo czyli plus z minusem drugiej cewki i wtedy plus z minusem do wzmacniacza tak ? i mam to podłączyć pod mostek ? bo bez mostka chyba bedzie za słaby wzmacniacz?
[ Dodano: 2013-07-26, 07:11 ]
szeregowo czyli plus z minusem drugiej cewki i wtedy plus z minusem do wzmacniacza tak ? i mam to podłączyć pod mostek ? bo bez mostka chyba bedzie za słaby wzmacniacz?