[All] Jakie głośniki pod szybe przy skrzyni i wzmacniaczu
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Historia czy nie ale tym sposobem sobie wbili gwoźdź w kolano. A dobra firma to taka która ma długoletnie doświadczenie czego nie możesz powiedzieć o Powerbass bo to ta sama firma co Powerbase która do tego stopnia upadła że była najbardziej awaryjną firmą na świecie w głośnikach. Do tego stopni upadła że nie mieli zbytu a po zmianie nazwy firmy sprzedawała tamte po cenie złomu bez gwarancji. Trochę zmodernizowali te głośniki i sprzedają pod nazwa powerbass.
Nie twierdze że są teraz awaryjne wręcz przeciwne. Ale nie jest to górna półka a nie które ich modele co jedynie można przyrównać do średniej półki "ale to niektóre"
Nie twierdze że są teraz awaryjne wręcz przeciwne. Ale nie jest to górna półka a nie które ich modele co jedynie można przyrównać do średniej półki "ale to niektóre"
Nigdzie nie napisałem ,że PB to górna półka. Oczywiście są lepsze firmy. Podałem propozycję popartą argumentami. A nie na zasadzie, weź to bo tak i już. Pytanie czy znajdziesz głośniki z jedwabną kopułką w tej cenie? Czy jest sens wydać większą sumę na głośniki 10 cm?
Temat pewnie już można zamknąć -Autor się wystraszył albo olał sprawę
Temat pewnie już można zamknąć -Autor się wystraszył albo olał sprawę
- Vigasyu
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
kooort, mówisz o poparciu argumentami mojej propozycji napisałem o jakości wykonania która u pb pozwala wiele do życzenia po pół roku użytkowania będzie tak samo pierdział jak głośnik z najniższej pułki . myślisz że kupiłeś sobie pb i jesteś królem audiofili lepiej dołożyć te 60 zł i kupić głośniki których technologia i komponenty wykonania nie zawiodą ucha po kilku miesiącach użytkowania
Ja od 2,5 roku mam zestaw z przodu Powerbass 2XL-60.3C i nie zamienię je na nic innego! Kolega wygrał dzięki tym głośnikom zlotowy konkurs CA zdaje się na VW Manii, a miał je w Golfie 3.
W moim cabie góra gra ostro ze wzmacniaczem uDimension Jr.2-370 2x185W, a midbassy łupią tak mocno, że lusterka i nogawki drżą. Zamknięta skrzynia z niemieckim głośnikiem XETEC 200W RMS w cabrio kompletnie nie dawała rady w stosunku do tego przedniego zestawu.
PS Dopiero dwucewkowy Ground Zero GZRW30 1000W RMS (katalogowo) napędzany oldschoolowym Alpine MRV-1000 dający katalogowo ponad 600w RMS (mój pali bezpieczniki 60A, dając głośnikowi nawet ponad 800W) dał radę uzupełnić dolne częstotliwości tak, by były odczuwalne na fotelu kierowcy. Polecam te zabawki szukającym sprzętu w świetnej klasie cena-jakość.
Skoro dostałem gwarancje od PowerBass na dwa lata i nawet po dłuższym czasie nic się nie dzieje złego pomimo eksploatowania sprzętu zgodnie z jego przeznaczeniem śmiem twierdzić, że to dobry produkt i koledze też działał 2 lata aż sprzedał (zmienił golfa na audi . Nie wiem jak inne produkty PB, ale nie słyszałem złych opinii.
W moim cabie góra gra ostro ze wzmacniaczem uDimension Jr.2-370 2x185W, a midbassy łupią tak mocno, że lusterka i nogawki drżą. Zamknięta skrzynia z niemieckim głośnikiem XETEC 200W RMS w cabrio kompletnie nie dawała rady w stosunku do tego przedniego zestawu.
PS Dopiero dwucewkowy Ground Zero GZRW30 1000W RMS (katalogowo) napędzany oldschoolowym Alpine MRV-1000 dający katalogowo ponad 600w RMS (mój pali bezpieczniki 60A, dając głośnikowi nawet ponad 800W) dał radę uzupełnić dolne częstotliwości tak, by były odczuwalne na fotelu kierowcy. Polecam te zabawki szukającym sprzętu w świetnej klasie cena-jakość.
Skoro dostałem gwarancje od PowerBass na dwa lata i nawet po dłuższym czasie nic się nie dzieje złego pomimo eksploatowania sprzętu zgodnie z jego przeznaczeniem śmiem twierdzić, że to dobry produkt i koledze też działał 2 lata aż sprzedał (zmienił golfa na audi . Nie wiem jak inne produkty PB, ale nie słyszałem złych opinii.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
No brat się przejechał, potrzebował basu w domu i kupił WB-10 bo sprzedający go bardzo polecał w sklepie. Co o wykonanie nie można się doczepić to do samego grania już gorzej między jednym a drugim była różnica około 30% słabiej, myślałem ze końcówka walnięta bo używka kupiona wiec podłączałem u siebie no ale na moim to samo a u siebie byłem pewny wzmacniacza nowy a na głośnikach innych działał równo . Wiec wysłaliśmy na gwarancje niestety ten problem odrzucono głośniki nie wykraczają poza normy.ATLAS pisze:Skoro dostałem gwarancje od PowerBass na dwa lata i nawet po dłuższym czasie nic się nie dzieje złego pomimo eksploatowania sprzętu zgodnie z jego przeznaczeniem śmiem twierdzić, że to dobry produkt i koledze też działał 2 lata aż sprzedał (zmienił golfa na audi . Nie wiem jak inne produkty PB, ale nie słyszałem złych opinii.