Maty wygłuszajace
-
- Forum Audi 80
Maty wygłuszajace
Witam poczytałem troszeczke na forum o matach ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.Chciałbym kupic maty by wygłuszyc bagaznik.Zastanawiam sie nad matami typu flex z firmy Boll http://allegro.pl/item485375052_mata_wy ... _w_wa.html
lub nad matami z castoramy firmy soudal 10m na 30 cm chyba.Te z kastoramy maja dodatkowo warstwe aluminium.Co jest lepsze?Czy warstwa aluminium powoduje lepsze tłumienie?Prosze o pomoc
lub nad matami z castoramy firmy soudal 10m na 30 cm chyba.Te z kastoramy maja dodatkowo warstwe aluminium.Co jest lepsze?Czy warstwa aluminium powoduje lepsze tłumienie?Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 17:19 przez konkas1987, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Wszystko to jedno i to samo. Ważą w ciul i wygłuszają w małym stopniu. Ale wiadomo są tanie. Kup Soudala, bardziej się opłaca. O matach Boll lub APP "słyszałem", że lubię pękać na ostrym mrozie. Ile w tym prawdy nie wiem bo nigdy tego nie doświadczyłem. Natomiast nie raz wygłuszałem Soudalem i mogę powiedzieć, że jak za tą kasę jest ok.
-
- Forum Audi 80
[80 all] maty głuszace
W takim badz razie sa jakies maty troche drozsze a lepsze niz te soudala?Z tego co wiem ta mata z soudala jest w wymiarze 10 m x 30 cm wiecie moze czy taka rolka wystarczy na sam bagaznik w B3?
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Stinger, STP czy Dynamat, ale na ceny nawet nie patrz.
Czy starczy na cały bagażnik... hmm zależy co masz na myśli, mówiąc bagażnik - czy chodzi Ci o półkę, boki, klapę czy całośc?
Czy starczy na cały bagażnik... hmm zależy co masz na myśli, mówiąc bagażnik - czy chodzi Ci o półkę, boki, klapę czy całośc?
Ostatnio zmieniony 27 lis 2008, 22:09 przez Krycha, łącznie zmieniany 1 raz.
Maty
Witam mam małe zapytanie głównie do kolegów z Ostrowca Świętokrzyskiego gdzie kupić maty wygłuszające bo byłem w sklepie car audio w wąskiej uliczce i na rogu w tym przy wjeździe w Sieńską i nie mają na allegro chciałbym zakupić w ostateczności byłem w castoramie ale nic ciekawego tam nie widziałem może macie jakieś pomysły skąd to wytrzasnąć
dokładnie, SOUDAL albo TYTAN, miałem możliwość przetestować obie i przyznam że obie dobrze się kładło. Jedyna różnica to na cenie, tytan był troszkę tańszy.
Jak to niektórzy nazywają te rolki to "wygłuszenie dla ubogich" bo za 30cm x 10m zapłacisz ~ok 100 zł a za porządną mate od ok. 100zł w górę i nie wiadomo czy ci wystarczy jej. Więc proponuje użyć soudala lub tytana. No chyba że nie masz co z kasą robić to szukaj DYNAMAT (tak jak tu np): https://ssl.allegro.pl/listing/search.p ... ng=dynamat
Jak to niektórzy nazywają te rolki to "wygłuszenie dla ubogich" bo za 30cm x 10m zapłacisz ~ok 100 zł a za porządną mate od ok. 100zł w górę i nie wiadomo czy ci wystarczy jej. Więc proponuje użyć soudala lub tytana. No chyba że nie masz co z kasą robić to szukaj DYNAMAT (tak jak tu np): https://ssl.allegro.pl/listing/search.p ... ng=dynamat
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Niby masz rację ale powiedz mi kolego czym tak naprawdę różni się Dynamat od Tytana czy Soudala poza napisem??krisPrG pisze:dokładnie, SOUDAL albo TYTAN, miałem możliwość przetestować obie i przyznam że obie dobrze się kładło. Jedyna różnica to na cenie, tytan był troszkę tańszy.
Ceną...
I może jest ciut grubsza ale nic poza tym - taki sam bitum.
dziś byłem to powiedzieli że żadnych bitumów nie mają pojadę jeszcze jutro i zobaczę planowałem jeszcze podskoczyć do sklepów motoryzacyjnych i do lakierników bo ponoć tam można dostać no ale nic dziękować koledzy jutro pojadę i zobaczę
[ Dodano: 2009-11-17, 18:12 ]
a i jeszcze jedno czy ta taśma jest samoprzylepna czy trzeba ją czymś kleić?
[ Dodano: 2009-11-17, 18:12 ]
a i jeszcze jedno czy ta taśma jest samoprzylepna czy trzeba ją czymś kleić?
- radziobiker
- Forum Audi 80
dokładnie ciut grubsza, cena i napis na niej nic innegoOofol pisze:Niby masz rację ale powiedz mi kolego czym tak naprawdę różni się Dynamat od Tytana czy Soudala poza napisem??
Ceną...
I może jest ciut grubsza ale nic poza tym - taki sam bitum.
szukaj w sklepach budowlanych, np. Castoramamezik0 pisze:a i jeszcze jedno czy ta taśma jest samoprzylepna czy trzeba ją czymś kleić?
poza tym dziś odkryłem jeszcze jedną firmę co produkuje takie rolki, jest to BECO (nie przez k) są tańsze od soudala i tytana
http://ziomal82.fotosik.pl/albumy/407019-32.html
Ja dawałem tytana w sklepie budowlanym dział dla ,,dekarzy'' / Kładzie się fajnie ale zrywać bym tego nie chciał. Nigdy więcej
Ja dawałem tytana w sklepie budowlanym dział dla ,,dekarzy'' / Kładzie się fajnie ale zrywać bym tego nie chciał. Nigdy więcej