ja rówenież....michalma2 pisze:a o takim czyms jak wzmacniacz aktywny dla tylnych głosników to pierwsze słysze :shock:
Mój pomysł na audio w 80'stce
Mam orginalną. 2 kostki typowe ISO głośniki i zasilanie oraz wyglądająca jak ISO ale o jedna pare wiecej pinów. I na tej kostce jest pociągnięty sam sygnał z radia do wzmacniacza. Radio orginalne GAMMA takie posiada złącza.michalma2 pisze:to nie masz orginalnej instalaci do radia ? z tego co wiem to powines miec dwie kosci ISO jedna jest zasilajaca a druga do glosników, a o takim czyms jak wzmacniacz aktywny dla tylnych głosników to pierwsze słysze :shock:
Wzmacniacz aktywny jest na 100% słysze jak buczy gdy dotykasz sygnałów z kostki
[ Dodano: 2007-03-17, 18:56 ]
Czy ktoś coś wie na temat podłączenia podświetlania
tam, gdzie narysowałem strzałke jest na ścianie komory silnika taka gumka "cycek", zdejmij ją. okręć półke pod kierownicą i tamtędy zobaczysz dziure, którą właśnie otworzyłeś, przełóżkable, utnij końcówke "cycka" i nasadź na przewody i przeciągnij po przewadach aż na jej dawne miejsce. dobrze ją załóż, żeby nie spadła.sebco pisze:3. Którędy pociągnąć kable + i - do akumulatora który zasili wzmacniacz
woofera, chodzi o to którędy przejść do komory silnika
I to jest konkretna odpowiedz. Mam nadzieję że w V6 nie będzie problemu bo nie ma tam gdzie rąk włożyć. Zobacze jutro. Narzie THXPawelG pisze:tam, gdzie narysowałem strzałke jest na ścianie komory silnika taka gumka "cycek", zdejmij ją. okręć półke pod kierownicą i tamtędy zobaczysz dziure, którą właśnie otworzyłeś, przełóżkable, utnij końcówke "cycka" i nasadź na przewody i przeciągnij po przewadach aż na jej dawne miejsce. dobrze ją załóż, żeby nie spadła.sebco pisze:3. Którędy pociągnąć kable + i - do akumulatora który zasili wzmacniacz
[url=http://images22.fotosik.pl/54/b88b2bc9d6c90540m.jpg]Obrazek[/URL]
Niestety jest z tym trochę problem. Faktycznie nie ma gdzie rąk włożyć zwłaszcza jeśli masz rozpórkę kielichów no i musisz uważać żeby podczas demontażu gumka ci nie spadła. Wyciągnięcie jej potem jest dość trudne, mordowałem się z tym żeby ją wyjąć dobre 20min :-xsebco pisze:I to jest konkretna odpowiedz. Mam nadzieję że w V6 nie będzie problemu bo nie ma tam gdzie rąk włożyć. Zobacze jutro. Narzie THX
Założenie gumki też idzie nie najlepiej, ale wszystko da się zrobić jeśli masz dość cierpliwości
Powodzenia
dzieki za pomoc. Jest tam gumka z 4 cyckami ale ja zrobiłem inaczej.PawelG pisze:tam, gdzie narysowałem strzałke jest na ścianie komory silnika taka gumka "cycek", zdejmij ją. okręć półke pod kierownicą i tamtędy zobaczysz dziure, którą właśnie otworzyłeś, przełóżkable, utnij końcówke "cycka" i nasadź na przewody i przeciągnij po przewadach aż na jej dawne miejsce. dobrze ją załóż, żeby nie spadła.sebco pisze:3. Którędy pociągnąć kable + i - do akumulatora który zasili wzmacniacz
[url=http://images22.fotosik.pl/54/b88b2bc9d6c90540m.jpg]Obrazek[/URL]
Uciąłem z 2 najmniejszych cycków koncówki i przepchłem kable +- na ludwiku bez problemu od środka bez wyjmowania gumy i pociągłem od strony komory silnika plaskoszczypami.
Pociaglem je bokiem po stronie kierowcy pod progami, ale mam problem przy siedzeniach.
Jak rozebrać słupki środkowe góra i dół?
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
viewtopic.php?t=2543&start=0sebco pisze:Jak rozebrać słupki środkowe góra i dół
Audio w b4 avant
czesc wszystkim kupilem niedawno avanta z wloch i ma tylko glosniki z przodu i to do bani . radyjko mam calkiem dobrze grajace wiec trzeba wsadzic gdzies glosniki co myslicie o tym (glosniki oczywiscie HELIXA) 1.Przod 10 (standard) 2.tylne drzwi nie maja glosnikow wiec cos 16 -16,5 w miejsce gdzie sa montowane fabrycznie ale nie umnie haha. 3.paka z tylu plus wzmacniacz alpine dwukanalowy co sadzicie bedzie gralo przyzoicie dla przecietniaka dzieki :lol:
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, 12:41 przez daro26, łącznie zmieniany 1 raz.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
panele przód
viewtopic.php?p=8144#8144
panele tył ( i co zrobić z oryginalnymi 10tkami )
viewtopic.php?t=2543&start=0
głośniki
viewtopic.php?t=1273
wygłuszanie
viewtopic.php?t=13&start=0
jeśli mało to skrzyneczka i wzm.
viewtopic.php?t=2220&start=0
Jak widzisz wszystko było w tym dziale.
Jeśli nie masz pieniążków to 10 cm może być helix na przód i 16 cm na tył w drzwi centralnie w obicie drzwi. Pamietaj aby z tyłu dać odseparowany zestaw (koniecznie!) bo inaczej sopranu tam nie usłyszysz.
Pozdrawiam
viewtopic.php?p=8144#8144
panele tył ( i co zrobić z oryginalnymi 10tkami )
viewtopic.php?t=2543&start=0
głośniki
viewtopic.php?t=1273
wygłuszanie
viewtopic.php?t=13&start=0
jeśli mało to skrzyneczka i wzm.
viewtopic.php?t=2220&start=0
Jak widzisz wszystko było w tym dziale.
Jeśli nie masz pieniążków to 10 cm może być helix na przód i 16 cm na tył w drzwi centralnie w obicie drzwi. Pamietaj aby z tyłu dać odseparowany zestaw (koniecznie!) bo inaczej sopranu tam nie usłyszysz.
Pozdrawiam