Naprawa napęd w Alpine 9855
Naprawa napęd w Alpine 9855
Witam, czy orientuje się ktoś czy napęd cd z alpiny 9855 spasuje do 9853?
Ostatnio zmieniony 17 cze 2012, 00:06 przez mantix, łącznie zmieniany 1 raz.
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
co masz na myśli pisząc napęd :?: Jeśli chodzi ci o laser i silniczki to podejdą.
Co do prowadzenia czyli tych blach we wnętrzu to wystarczy że będzie jedna różnica w mocowaniu i kicha. Ogólnie nie wiem czy jest sens bawić się w przekładki w tych czasach gdzie za rozsądne pieniądze ma się w miarę dobrzy sprzęt
Co do prowadzenia czyli tych blach we wnętrzu to wystarczy że będzie jedna różnica w mocowaniu i kicha. Ogólnie nie wiem czy jest sens bawić się w przekładki w tych czasach gdzie za rozsądne pieniądze ma się w miarę dobrzy sprzęt
Tyle, że wiesz ja za to radio dałem ponad sześć stów jakieś pół roku temu oczywiście używkę bo taniej w ładnym stanie 9855 nie kupisz.No i radio chodziło super, z wyglądu jest jak nówka, tylko, że od kilkunastu dni zaczęło gubić ścieżkę na nierównościach na drodze.Rozumiesz jedziesz po takich drogach które są połatane i cd przeskakuje i szlak cię trafia.Rozebrałem, wyczyściłem soczewkę, ale nic to nie dało.Dlatego chcę dorwać cały mechanizm z jakiegoś uszkodzonego radia, cztery śrubki, jedna kostka i po sprawie.9855 i 9853 są najbardziej zbliżone przynajmniej tak mi się wydaje w budowie.Szkoda mi tego radia bo gra naprawdę rewelacyjnie, niestety teraz tylko przy spokojne jeździe lub na równej drodze. :mrgreen:
no właśnie są całe (są dwie te z tyłu radia chyba) tylko na tej jednej mechanizm się nie opiera. Wygląda to tak jakby to trochę było przechylone na jedną stronę.Sprężynki wszystkie są raczej zaczepione.Wydaje mi się, że cały ten mechanizm zbyt swobodnie się tam buja.Nie mam porównania jak to powinno być.