Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Nawigacja - odtwarzacz multi

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
gregor915
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Nawigacja - odtwarzacz multi

Post autor: gregor915 » 22 wrz 2008, 15:30

http://www.allegro.pl/item435223599_naw ... od_ss.html

wlasnie przymierzam sie do zakupu nawi interesuje mnie nie tylko funkca mapy ale rowniez mozliwosc odtwarzania filmow,dzwiek podlaczyc pod radio moglo by to smigac ciekawe tylko jak to sie sprawdzi w praktyce jaka bedzie jakosc obrazu,co sadzicie o tym rozwiazaniu?
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 15:15 przez gregor915, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
daniel_b11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: daniel_b11 » 23 wrz 2008, 21:56

Kolego ja zakupiłem jakiś czas temu takie urządzonko. Pokombinowałem z plikami i mam teraz ciekawe (moim zdaniem :) ) menu z motywem przewodnim audi, odtwarzacz muzyki, filmów, przeglądarkę zdjęć, kilka innych aplikacji m. in. taką która służy za pseudo komputer pokładowy (wyświetla prędkość, przyśpieszenia, dystanse, wszystko w ciekawej formie wykresów) Dodatkowo podłączyłem to do mojego blaupunkta w wejście do zmieniarki cd i mam piękny dźwięk z głośników kiedy tylko tego chce.
Moim zdaniem to urządzonko ma spory potencjał który nie jest wcale tak trudno wydobyć.
Postaram się jutro zamieścić kilka fotek więc sam będziesz mógł to ocenić.
W razie czego służę pomocą.

[ Dodano: 2008-09-24, 11:41 ]
Zamieszczam obiecane fotki i filmik, który pokazuje odtwarzanie plików video na navi (filmik jest w kiepskiej jakości ponieważ nagrywałem go aparatem fotograficznym)
Obrazek
Windows CE

Obrazek
Screen menu stworzonego przeze mnie

Obrazek
Odtwarzacz mp3

Obrazek
Program, który wykorzystując gps może wyświetlać w czasie rzeczywistym wykresy przyspieszenia, prędkości, służyć jako prędkościomierz przedstawiający predkość aktualną, maksymalna, średnią, dystans itp ... oczywiście z adaptowalnym interfejsem.

Obrazek
Kilka innych aplikacji

Link poniżej zawiera filmik z odtwarzania pliku wideo:
Filmik

boskijacek447
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: boskijacek447 » 24 wrz 2008, 19:46

Czy do tej nawigacji moge dorzucać własne mapy tzn zamaist mampy-map proponowanej na aukcji wolałbym sobie wgrać Automape albo Igo, da rade zrobić taki zabieg bez większego kombinowania patchowania samego urządzenia??
Myślaęłm nad palmtopem z GPS np MIO nie ma roblemu z wgywaniem jakichkolwiek map bo juz to ćwiczyłem na sprzęcie kolegi ale to troche spore koszta :-/

Awatar użytkownika
daniel_b11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: daniel_b11 » 24 wrz 2008, 21:02

Jak najbardziej działa automapa, auto pilot, igo, podobno da się też jakiegoś tom toma odpalić ale tej jednej nie testowałem.
Obecnie najczęściej używam automapy.
Z doświadczenia wiem też że praktycznie cały soft z urządzeń mio można tu odpalić z niewielkimi zmianami kluczy w rejestrze (naprawdę nie wielkimi)

gregor915
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gregor915 » 25 wrz 2008, 14:55

No nie żle to wygląda

[ Dodano: 2008-10-21, 19:11 ]
niedawno zaopatrzyłem sie w nawigacje mapa dziala dobrze,filmy tez lataja tylko jeszcze nie podłaczylem dzwieku do radia no i wlasnie pytanie jak to zrobic w nawi jest wyjscie na jacka a radio posiadam alpine nie pamietam modelu no ale z tylu radia mam wejscia na mini jack podobno do ipoda i dwiie oragle kostki nakilka pinow jeden pewnie do zmieniarki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl