Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Nawigacja - wybor

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Ezumaru
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Ezumaru » 05 gru 2007, 23:34

Ja od jakiegoś czasu mam TomTom'a One i nie narzekam.Wszędzie gdzie chciałem dojechać narazie mnie zaprowadził,a musiał mnie dużo prowadzić bo jestem kurierem i latam po całym Śląsku i pobliskich województwach :-P .Z spokojnym sumieniem polecam TomTom'a :mrgreen:
Pozdro

Route 66
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Route 66 » 07 gru 2007, 02:27

oki,to i ja sie podziele wlasnymi doswiadczeniami ;-) .Oczywiscie,nie ulega watpliwosci,ze nie ma lepszego softu niz TomTom,i nie ma co dyskutowac na ten temat.Co do nosnikow,to testowalem rok czasu PDA i sie sfilcowal :shock: .Co do telefonow,to malo sie na nich znam,ale powiem tak-na N95 jest zajefajno,chociaz telefon typowo do auta,a nie na motor.Uzywalem tez MDA Vario w wersji CoPilot,i nie wiem czyj jest to soft,ale byl piekielnie dobry.Ponoc Sony ma jakies niezle opcje ostatnio,ale nigdy nie testowalem,wiec nic nie wiem w tym temacie.Natomiast odradzam takie wynalazki jak Garmin-straszna nedza :-/ .Nie znam dokladnie rynku w PL,ktos mi ostatnio wspominal o navi limited i nazywalo sie to Schumaher...czy to nie firma Becker?Nie znam co prawda,w kazdym razie zachwalano mi ta firme.W kazdym razie,jezeli ktos chce instalowac ,to tylko i wylocznie soft Tomka,a wybor nosnika to juz osobiste preferencje <piwo> .Pozdrawiam

Awatar użytkownika
orkabmx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: orkabmx » 07 gru 2007, 22:11

zalezy ile chcesz wydac na navi
ja proponuje telefon z windowsem (spv,mda itp)
ewentulanie symbian (nokia n.. e.. itp)
dokupujesz nadajnik GPS za 200 pln NOKIA i masz calkiem dobry sprzet
za mala kase mapy scigasz z neta jak i sama navi tez z neta wiec generlanie najtanije
a co zyskujesz dobry telefonik z multifunkcjami ja tak w jakies mio itp bym nie inwestowal
szkoda kasy

R@FI
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: R@FI » 10 gru 2007, 12:34

czy wie ktoś czy do noki 6300 da się założyć nawi

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 10 gru 2007, 18:28

R@FI pisze:czy wie ktoś czy do noki 6300 da się założyć nawi
Tobie i każdemu zadajacemu sobie takie pytanie, radzę sprawdzić czy telefon posiada zainstalowany system symbian.

Symbian to system operacyjny telefonu.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Symbian

Jeśli telefon pracuje w oparciu o system Symbian, można zainstalować nawigację i szereg innych programów.

R@FI
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: R@FI » 11 gru 2007, 12:07

OK dzięki

Awatar użytkownika
barteq289
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barteq289 » 11 lut 2008, 18:18

szanowni forumowicze prosze o rade!! co jest warta nawigacja w nizej podanym linku?ma to ktos juz?jak sie ma sprawa aktualizacji itp? czy on pokazuje korki i wypadki tyczac nowa trase przejazdu?czy pokazuje ulice jednokierunkowe?pomijajac ze jest to sprzet wystawowy to cena niczego sobie...medion - niemiecka firma prawda?moze warto?prosze o opinie

oto link

http://allegro.pl/item305231034_najtans ... _vat_.html

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 11 lut 2008, 19:03

odpuść sobie Medion`a :-| tania podróbka :-/

Awatar użytkownika
barteq289
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barteq289 » 13 lut 2008, 09:57

FranoF1 pisze:odpuść sobie Medion`a :-| tania podróbka :-/
tania podróbka czego?? mow konkretami prosze

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 13 lut 2008, 19:00

barteq289 pisze:tania podróbka czego?? mow konkretami prosze
mam w firmie cos takiego, szczerze mówiąc nie jestem zadowolony z niego...w domu mam tomtoma i w porównaniu z tym medionem to jak dzień i noc... ale wybór należy do Ciebie... poszukaj sobie info na google.

Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 16 lut 2008, 19:11

http://www.allegro.pl/item313741883_pal ... 128mb.html
polecam to... jest tanie i naprawde niezle, testowalem chwile jak mialem u siebie w sklepie. swietna antena, lapie sygnal bardzo szybko, dolaczony destinator z mapami polski i europy srodkowej. gwarancja na 2 lata, i nie jest to firma "uduś". Wlascicielem marki jest firma Pronox- jedna z wiekszych polskich firm komputerowych.
Zwroc uwage na przyciski, mozna nimi przesuwac i powiekszac mape, swietny pomysl, szczegolnie przydatny jak jedziesz autem (wtedy ciezko trafic w cokolwiek na dotykowym ekranie).

popomen
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: popomen » 25 lut 2008, 23:48

ja osobiście mam nokię E50 i zainstalowane dwie navi tomtoma i garmina do tego odbiornik i śmiga jak ta lala koszt niewielki a efekt lepszy niż w niektórych nawigacjach

muszę zaznaczy że tomtom lepiej mi się spisuje mimo tego że garmin ma większe pokrycie

Gerpi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Gerpi » 26 lut 2008, 00:17

Jedni piszą tylko Tomtom, znam takich,że nic poza Garminem nie widzą, inni tylko Automapę uznają, można się w tym pogubić :)
Ja zakupiłem nawi Manta easy rider 020. Po odblokowaniu urządzenia zgodnie z instrukcjami podanymi na forum Manty urządzenie działa niczym palmtop, mapy można używać wedle potrzeby dowolne. Koszt 499zł i dwa lata gwarancji + mapa IGO2007.
Jak dla mnie fajna sprawa, zastanawialem sie wczesniej nad nawigacją w telefonie,ale prócz niezaprzeczalnych zalet ma też sporo wad jednakże dla wygodnych pojawiła się ostatnio w Orange opcja nawigacji.Abonament miesieczny cos kolo 25 zeta ,rocznie 150zł i ponoć wymagania dla telefonu to java i bluetooth. Podobno aktualizują mapy na bieżaco więc kto wie, może warto ? Gdyby ktoś skusił się na to to jestem ciekaw jak to chodzi :)

benko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: benko » 27 lut 2008, 23:29

Hej panowie widze ze dylematow sporo pozwolcie ze podziele sie moim doswiadczeniem .
Do nawigacji uzywam nokii N70 posiada symbiana, oraz przystawki gps na bluetooth'a, kupilem na allegro nawibe tylko ten z nowszym chipsetem NAVIBE GB 337 M-star ................... wielkość 4,4 na 9 cm (cos jak dwie cieknie zapalniczki obok siebie ) gruba na ok 7 mm, ladowanie np z zapalnczki 3 do 4 godzin pracy
Jest jedno ALE wersja tom tom tylko w wersji 5.0 najnowsza 5.02 lub 5.2 nie pamietam nowsza wersja TT na n70 nie wejdzie poprostu sie nie zainstaluje, mapki spoko w wiekszych miastach sa ulice i numery domow np krakow ok slask ok takie miata jak olkusz sa ale bez nazw ulic, mi starcza bo jak cos to i jest CB czesto jezdze np jadac ze slaska np w bieszczady nie ma zadnych problemow ,
programik z mapka //polska i okolice //miesci sie na malej karcie 64 MB // jak co to wlkeje linak do innych krakow /znalazlem na necie /.
Uzywam, nokii n70 bo akutrat taka mi sie trafila z orange ale jestem z niej zadowolony. przystaweczki narazie nie opchne predzej zmienie komorke na lepszą by wgrac nowszego TT np wersje 6.X.
Nie mam zamiaru zabierac ze soba dodatkowo calego wielkiego ekranu do kieszeni czy marynarki czy plecaka a tu mam jak 2 zapalniczki co sie przydaje np w spacerach po miescie czy moglo by ///bo jeszcze nie uzywalem ///wycieczkach gorskich. wyswietlacz nie duzy ale i nie mały A po wtore i tak mowi gdyie jak skrecac
Probowalem jezdzic z przystaweczka i komorka w kieszeni bez problemu sciaga satelity a komorka wedle wgranego glosu mowi co i jak

powodzenia
trzymajta sie pozdrawiam

Awatar użytkownika
barteq289
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barteq289 » 29 lut 2008, 10:43

A slyszal ktos o oprogramowaniu "IGO MyWay 2006 z Całą Europą". co to warte sa nawigacje z takim oprogramowaniem i mapami??oczywiscie nawigacje ktora chce kupic jest odblokowana i ponoc istnieje mozliwosc doinstalowania map TomTom , MioMap , Destinator i inne. Myslicie ze nie byloby z tym problemu?ktos ewentualnie udostepnilby mi takie mapy??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl