Tak ale te urzadzenia sa budzetowe tzn maly wyswietlacz, procesor bez rewelacji czesto przestazaly modul gps i malo wewnetrznej pamieci. nie mniej jednak Lark czy Navia to calkiem dobre urzadzenia na ktore mozna wgrac wszystkokokoman0 pisze:Kiedyś gadałem z gościem, który zajmuje się nawigacjami to powiedział, że nawet nawigacja ala biedronka jest dobra bo mape zawsze można wgrać inną. I ważne żeby szukać navi z otwartym systemem bo po odblokowaniu robi się z coś w rodzaju palmtopa i można swobodnie inne mapy wgrywać. Przy wyborze zwróć uwagę na to czy navigacja ma wejście na antene zewnętrzną ja tego nie zrobiłem i trochę żałuje.
Nawigacja - wybor
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
WItam i dziękuję za liczne odpowiedzi Jak myślicie czy może być tak faktycznie jak koleś na aukcji pisze :
"Aby uruchomić Automapę na urządzeniu Mio S555 wystarczy zainstalować program na karcie microSD, następnie zmienić nazwę folderu Automapa EU zmienić na navigation, a nazwę pliku Automapa EU.exe na navigation.exe. Tak przygotowaną kartę wkładamy do urządzenia, przestawiamy wyłącznik na pozycję reset, następnie włączamy urządzenie i po chwili uruchomi się AutoMapa.
Operacja ta nie powoduje utraty gwarancji w przeciwieństwie do odblokowania !!!"
"Aby uruchomić Automapę na urządzeniu Mio S555 wystarczy zainstalować program na karcie microSD, następnie zmienić nazwę folderu Automapa EU zmienić na navigation, a nazwę pliku Automapa EU.exe na navigation.exe. Tak przygotowaną kartę wkładamy do urządzenia, przestawiamy wyłącznik na pozycję reset, następnie włączamy urządzenie i po chwili uruchomi się AutoMapa.
Operacja ta nie powoduje utraty gwarancji w przeciwieństwie do odblokowania !!!"
Wątpię. Jak wrócę z pracy to sprawdzę dokładnie jak się o ustrojstwo odblokowuje ale tak prosto to raczej nie jest. Po to nawigacja ma własną pamięć wbudowaną żeby tam przechowywać mapę domyślną i taki zabieg teoretycznie nic nie da. Chyba że producenci Mio zmienili ustawienia systemy i szuka programu do nawigowania najpierw na karcie pamięci a później w pamięci wbudowanej.
Z tego co znalazłem sposób który podałeś niektórym działa a niektórym nie. Jednak odblokowanie tej nawigacji w inny, pewny sposób też nie jest trudne więc według mnie warto ją kupić.
Z tego co znalazłem sposób który podałeś niektórym działa a niektórym nie. Jednak odblokowanie tej nawigacji w inny, pewny sposób też nie jest trudne więc według mnie warto ją kupić.
Cześć.
Odgrzeje temat.
Mam mio 200 i w związku z tym ,że ma mało pamięci wewnętrznej (chodzi tylko auto mapa 5.3 ,nowsze się zacinają),postanowiłem kupić nową nawigację.
Chodzi mi o tą nawigację http://allegro.pl/lark-50-3-500mhz-2gb- ... 86741.html
Czy jest to dobry wybór?
Odgrzeje temat.
Mam mio 200 i w związku z tym ,że ma mało pamięci wewnętrznej (chodzi tylko auto mapa 5.3 ,nowsze się zacinają),postanowiłem kupić nową nawigację.
Chodzi mi o tą nawigację http://allegro.pl/lark-50-3-500mhz-2gb- ... 86741.html
Czy jest to dobry wybór?
Ostatnio popularne w moim regionie są mapy i urządzenia od Multi-moto…