[B3] Radio do 300-400 zł, CD, USB, nowe
[B3] Radio do 300-400 zł, CD, USB, nowe
Za jakiś czas będę kupował jakieś radio do mojego Audi. J.w. cena 300-400 zł, odtwarzacz CD, możliwość podpięcia np. odtwarzacza MP3 przez USB. Kolor podświetlenia najlepiej czerwony/pomarańczowy - no pasujący do B3. Trochę szukałem i znalazłem 3 modele, które mnie zainteresowały:
- ALPINE CDE-120RR
- KENWOOD KDC-U30R
- JVC KD-R401
Osobiście najbardziej do gustu przypadło mi ALPINE. Co wy byście polecili?
- ALPINE CDE-120RR
- KENWOOD KDC-U30R
- JVC KD-R401
Osobiście najbardziej do gustu przypadło mi ALPINE. Co wy byście polecili?
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
Pisałem wyżej Pioneer deh 4000 ub. TUTAJ jest trochę informacji o radiu.
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
Radyjko kosztowało mnie 300 zł kupiłem je jak nowe (3 miesiące miało). Nie jest ono jednym z najnowszych modeli. ale prezentuje sie znakomicie w samochodzie. Ustawienia dźwięku:
Fader/balance- regulacja pola dźwiękowego
prest equalizer- korektor graficzny
eq setting 1, 2- graficzna korekcja
loudness
Sw setting- ustawienie suba
hight pass filter- filtr górno przepustowy
bass boost- wzmocnienie basu
sla lv adjust- dostrajanie poziomu źródła
Jak podłączysz pendriva to wyświetla katalogi, foldery itp
Fader/balance- regulacja pola dźwiękowego
prest equalizer- korektor graficzny
eq setting 1, 2- graficzna korekcja
loudness
Sw setting- ustawienie suba
hight pass filter- filtr górno przepustowy
bass boost- wzmocnienie basu
sla lv adjust- dostrajanie poziomu źródła
Jak podłączysz pendriva to wyświetla katalogi, foldery itp
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
Z tym Alpine to żartujesz tak?
Za bardzo mi przypomina te chińskie bazarowe radyjka. Nasze B3/B4 zasługują na ładniejsze radia
Kenwood to taki trochę zbyt nowoczesny, badziej widzę je w jakimś A4/A6.
JVC najlepiej z tej trójki się komponuje.
Od siebie dodam jeszcze Sony CDX-GT424U w którym często siedzi wpięte USB. Było firmowe ale coś się spsuło i używam innego.
Za bardzo mi przypomina te chińskie bazarowe radyjka. Nasze B3/B4 zasługują na ładniejsze radia
Od siebie dodam jeszcze Sony CDX-GT424U w którym często siedzi wpięte USB. Było firmowe ale coś się spsuło i używam innego.
wybierasz radia i polecasz po wyglądzie? (te pasuje do tego modelu bo jest ładne a te jest be bo mi się nie podoba) chyba sam żartujesz. Alpine wygląda jak chińskie bazarowe radyjko no ciekawe... Tylko że radio w pierwszej kolejności wybiera się w stosunku jakości do ceny, wymagań, funkcjonalności a w drugiej kolejności wygląd. "Najlepiej się komponuje..." kolega nie pytał które dla kogo pasuje z wyglądu. A z tym Sony CDX-GT424U też poleciłes... Radia sony do alpinki sie nie umywaja.elektronic pisze:Z tym Alpine to żartujesz tak?
Kolego Daniel do 400 złotych albo tamtem pionieer albo jakaś alpinka. Widzie że imiennik z mojego bliskiego regionu:)
- elektronic
- Forum Audi 80
No to zróbmy małe porownanie. Czy to http://moto.allegro.pl/radio-alpine-cde ... 24221.html nie przypomina tego taniego radyjka http://moto.allegro.pl/radio-cd-samocho ... 34462.html?
Pozatym wspomniane Sony ma wzmacniacz S-MOSFET 4x52W a Alpine 4x50W. Do Sony mamy pilota a do Alpine nie. Sony czyta mp3, WMA, AATRAC, AAC a Alpine tylko mp3. W Sony jest MUTE a w Alpine zdaje się że nie. W Sony podbicie basu a w Alpine?? Wiec o jakim "stosunku jakości do ceny, wymagań, funkcjonalności" mówimy? To radio ma pasować do B3 a nie jak do modelu o 15 lat młodszego czy starego poloneza. Więc aby napewno "Radia sony do alpinki sie nie umywaja"??
Pozatym wspomniane Sony ma wzmacniacz S-MOSFET 4x52W a Alpine 4x50W. Do Sony mamy pilota a do Alpine nie. Sony czyta mp3, WMA, AATRAC, AAC a Alpine tylko mp3. W Sony jest MUTE a w Alpine zdaje się że nie. W Sony podbicie basu a w Alpine?? Wiec o jakim "stosunku jakości do ceny, wymagań, funkcjonalności" mówimy? To radio ma pasować do B3 a nie jak do modelu o 15 lat młodszego czy starego poloneza. Więc aby napewno "Radia sony do alpinki sie nie umywaja"??
Alpinka nie przypomina radia Goodmans z aukcji którą podałeś, tylko te radio Alpinke. Już wyjaśniam o co chodzi. Te tanie kitajskie badziewie wyglądem przypomina Alpinke i jest to swego rodzaju chwyt marketingowy (produkcja taniego radia na kiepskich podzespołach wyglądem przypominające dobre radio- ”a nóż ktoś kupi naszą Alpinke-Goodmans”). A jak jest z telefonami komórkowymi? Zobacz ile można na alledrogo znaleźć telefonów do złudzenia podobnych do Nokii N8, N97 mini, I Phone itp. po 200 zł które są kiepskie funkcjonalnie. Ale ludzie to kupują. O to tu chodzi.elektronic pisze:No to zróbmy małe porownanie. Czy to http://moto.allegro.pl/radio-alpine-cde ... 24221.html nie przypomina tego taniego radyjka http://moto.allegro.pl/radio-cd-samocho ... 34462.html?
Co z tego ze Sony podaje ze ma 4x52W a Alpinka 4x50W. Producenci oszukują. To jest wartość MAX a mocy RMS takie radia mają 19-23 a te lepsze do 30. Już mój kolega kupił cudowne radio no name co miało 4x60W. Szok co nie?! Nie grało lepiej niż wysłużone oryginalne ale tak to jest jak się kolegów nie słucha i kupuje bo ”ja wiem lepiej”. Jak pisze że ma 4x52 to w rzeczywistości tyle nie ma.
Sony ma pilota ok ale czy jest Ci potrzebny? Przecież jako kierowca obsługujesz radio bezpośrednio a nie pilotem. No chyba że jeździ się cały czas z tyłu. Np. Alpinka ma przydatną funkcję przerzucania folderów dwoma przyciskami NEXT/PREVIOUS. Sony chyba tego nie ma. Jak się mylę to mnie popraw.
W tych tańszych modelach Alpinki nie ma MUTE to fakt (przynajmniej ja się nie spotkałem) ale jest PAUSE - na jedno wychodzi… Alpinka ma korektor dzwięku. Posłuchałbyś kolego tydzień Sony i potem Alpinki i gwarantuje Ci że do Sony byś nie wrócił (no chyba że wygląd radia dla Ciebie góruje nad jakością). Oczywiście mówię tu o przedziale cenowym np. Alpinka 400zł i Sony 400zł a nie Alpinka 400zł a Sony 1500zł. Więc napewno "Radia sony do alpinki sie nie umywaja". Koniec kropka
<:P>
a ja dodam od siebie że nowe radio w kwocie do 400 czy to Alpina czy to Sony czy co innego będzie podobne do siebie jeśli chcesz coś dobrego to tylko coś starszego z seri CDA Alipny
to takie przykłady
http://allegro.pl/klasyk-alpine-cda-983 ... 10546.html
http://allegro.pl/radio-alpine-alpine-c ... 56467.html
Co do porównania radia za 400-2000zł miałem starą CDA gdzie aktualnie kosztuje ponad 1000zł niestety uległa awari kupiłem wiec kolejną CDA lecz słabszą bo z $$ bida powiem tak skok jakości dzwięku troszke jest lecz najbardziej odczuwam mniejszą ilość opcji ustawień dzwięku a idzie to wyczuć wtedy jak sie ma dobrze zrobiony przod tył i bagaj a jeśli ktoś porównuje radia po wyglądzie to niech nie szuka Alpiny bo to tzw ,,choinka" tylko automatycznie niech se kupi ori radio i będzie spokój przynajmniej nie zakłóci lini stylistycznej deski :-o
to takie przykłady
http://allegro.pl/klasyk-alpine-cda-983 ... 10546.html
http://allegro.pl/radio-alpine-alpine-c ... 56467.html
Co do porównania radia za 400-2000zł miałem starą CDA gdzie aktualnie kosztuje ponad 1000zł niestety uległa awari kupiłem wiec kolejną CDA lecz słabszą bo z $$ bida powiem tak skok jakości dzwięku troszke jest lecz najbardziej odczuwam mniejszą ilość opcji ustawień dzwięku a idzie to wyczuć wtedy jak sie ma dobrze zrobiony przod tył i bagaj a jeśli ktoś porównuje radia po wyglądzie to niech nie szuka Alpiny bo to tzw ,,choinka" tylko automatycznie niech se kupi ori radio i będzie spokój przynajmniej nie zakłóci lini stylistycznej deski :-o
- elektronic
- Forum Audi 80