Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Radio - KWD W5031 - poslaczenie wzmacniacza

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Iziges
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Radio - KWD W5031 - poslaczenie wzmacniacza

Post autor: Iziges » 16 sie 2009, 22:17

Witam Was wszystkich ;-)
Iż mam taki problem podłączyłem zestawik JBL ze skrzynią 1100W do radia Kenwood W5031 i nie mam remote control, podłączam kabel który idzie z chinczami do kabla który wychodzi z radia i pisze na nim remote control lecz gdy to zrobie wzmacniacz się nie włącza.

Mam taki pomysł żeby podłączyć ten kabel do kabla wychodzącego z radia, gdzie jest podłączona automatyczna antena i w taki sposób zrobić ten remote control. Chodzi Mi o to żeby wzmacniacz wyłączał się przy wyłączaniu radia. Czy to wypali ? Proszę o pomoc ;-)
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 13:57 przez Iziges, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tomo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomo » 16 sie 2009, 22:19

A jak wygląda zasilanie wzmaka? Te kable chinch to przecież tylko sygnał z radia, cały prąd musisz dociągnąć. Generalnie powinieneś mieć gruby kabel + (podłączony bezpośrednio do aku), niebieski cienki - tzw. wznowienie wzmacniacza, który podłączasz do niebieskiego wychodzącego z tyłu radia oraz jakiś ciemny czyli masa, którą mocujesz gdzieś do karoserii

Iziges
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Iziges » 19 sie 2009, 21:00

Mam czerwony gruby kabel podłączony do aku i czarny (masa), żeby wzmacniacz działał to musze drugi kabel podłaczyć do czerwonego i do 3 wejscia go wsadzić. Chincze są dobrze wsadzone i przy nich idzie kabel który powinien byc podłaczony do remote control lecz po takim zabiegu wzmacniacz się nie włącza :-? i nie wiem co robić.. bo w ustawieniach nie ma włączania i wyłaczania prąduu w kabelkach :-/

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 19 sie 2009, 21:59

u mnie jest podobnie :-/ aby wzmacniacz działał + z aku. mam podpięty pod 2 wyjścia w wzmacniaczu wtedy on działa cały czas.
Próbowałem wiele jaoś podciągnąć ten niebieski remote do wzmacniacza ale nie mam pojęcia gdzie go wpiąć bo jak wepne w miejsce 2 gdzie jest czerwony to tak jakby dostawał mało prądu i ma małą wydajność :-?

Awatar użytkownika
tomo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomo » 20 sie 2009, 16:28

Remote to niebieski kabelek wychodzący z radia. Radio najpewniej masz podpięte pod kostkę ISO, ale nie wszystkie kable są użyte. Samo radio używa 3 kabelków z kostki samochodu - +, masa i chyba jeszcze jeden - do nich w kostce iso w radiu są poprowadzone przewody. Dwa pozostałe w kostce radia to niebieski i pomarańczowy - niebieski to remote, pomarańcz już jest nieużywana (można obciąć). Jeżeli nie wiesz który kabelek jest który kup nową kostkę iso do radia i będziesz wtedy wiedział. Co do napięcia - na + z aku musi iśc ok. 12V, a przy pracy nawet trochę więcej. Niebieski kabelek dostarcza z radia 8-10V podczas pracy.

Iziges
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Iziges » 21 sie 2009, 00:25

Właśnie przed chwilką udało Mi się zrobić ;)) <ok> :-P
Miałem wolny włącznik w panelu i po prostu podłączyłem.. ;-) wszystko gra jak tralalaa.. :lol: podłączyłem tez pod ten włącznik antenę automatyczną.. dobre chyba rozwiązanie bo gdy chcesz słuchać przez same głośniki to wyłączam wzmacniacz ;-)

Dziękuję z góry za informacje ;-)

[ Dodano: 2009-08-21, 00:30 ]
shellah pisze:u mnie jest podobnie :-/ aby wzmacniacz działał + z aku. mam podpięty pod 2 wyjścia w wzmacniaczu wtedy on działa cały czas.
Próbowałem wiele jaoś podciągnąć ten niebieski remote do wzmacniacza ale nie mam pojęcia gdzie go wpiąć bo jak wepne w miejsce 2 gdzie jest czerwony to tak jakby dostawał mało prądu i ma małą wydajność :-?
Do radia dochodzi prąd z akumulatora 12V dopnij do niego osobny kabel który podłączysz do włącznika. Przeciągnij Sobie kabel tj. remote (powinieneś go mieć przy chin czach tak jak u Mnie) i daj włącznik, jak masz jakiś wolny w panelu to podłącz do Niego albo zrób tzn prowizorkę :-P wtedy schowasz, przymocujesz go gdzieś w miejscu mało widocznym ;-)

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl