Radio - opinie - JVC KD-G343
Radio - opinie - JVC KD-G343
Witam co sdyicie o takim radiu. jvc_kd_g343
Ostatnio zmieniony 20 gru 2011, 00:00 przez Sławek320, łącznie zmieniany 3 razy.
ja nie polecam...minusy to (moim zdaniem) kiepska stylistyka, zeby nie powiedziec bazarowa, agresywne podswietlenie (juz kolega wyzej o tym pisal), no i raczej przecietna jakosc dzwieku...
za podobne pieniadze mozna juz kupic podstawowy model Pioneera, Kenwooda czy Sony. kolorystycznie tez bedzie ci pasowac, a bedziesz bardziej zadowolony z jakosci. JVC to polka Panasonica i Blaupunkta... Oczywiscie lepiej kupic JVC niz jakies Dalco czy First, ale to juz pozostawie bez komentarza :mrgreen:
za podobne pieniadze mozna juz kupic podstawowy model Pioneera, Kenwooda czy Sony. kolorystycznie tez bedzie ci pasowac, a bedziesz bardziej zadowolony z jakosci. JVC to polka Panasonica i Blaupunkta... Oczywiscie lepiej kupic JVC niz jakies Dalco czy First, ale to juz pozostawie bez komentarza :mrgreen:
Mam już radyjko od kilku dni JVC KD-G342 <ok> i co do podświetlenia to jestem zadowolony bo mam idealnie pod kolor, świeci tak samo jak przyciski.
A co do grania to jak dla mnie gra bardzo ładnie bo wcześniejsze było bardzo słabe i jeszcze mi trzeszczało radio, a teraz jest wszystko jak trzeba jestem zadowolony
Co do przerywania to jeszcze mi nie przerwało nawet raz, a jeździłem po dołach i jest wszystko spoko
A co do grania to jak dla mnie gra bardzo ładnie bo wcześniejsze było bardzo słabe i jeszcze mi trzeszczało radio, a teraz jest wszystko jak trzeba jestem zadowolony
Co do przerywania to jeszcze mi nie przerwało nawet raz, a jeździłem po dołach i jest wszystko spoko
no wlasnie tez nie bylem przekonany do tego przerywania na dziurach, dlatego slowa o tym nie napisalem. nie spotkalem sie z tym zeby jakiekolwiek nowe markowe radio przeskakiwalo na dziurach. U siebie w audi mam Sony i nic nie skacze, ale co lepsze mam jeszcze wywrotke w ktorej naprawde trzesie i tam zalozylem Kenwooda i tez nic sie nie dzieje zlego.
Nie mowie ze JVC to badziew, radio jest ok, tylko uwazam ze za ta cene mozna kupic cos innego. Ale jak komus podoba sie bardziej JVC to oczywiscie jego sprawa <ok> Jesli sie jednak porowna JVC z Kenwoodem, Pioneerem czy Sony to mimo wszystko wypada blado, a ceny podobne... I wlasnie to chcialem przekazac
Nie mowie ze JVC to badziew, radio jest ok, tylko uwazam ze za ta cene mozna kupic cos innego. Ale jak komus podoba sie bardziej JVC to oczywiscie jego sprawa <ok> Jesli sie jednak porowna JVC z Kenwoodem, Pioneerem czy Sony to mimo wszystko wypada blado, a ceny podobne... I wlasnie to chcialem przekazac
-
- Forum Audi 80
tzn pioneer gra ci slabiej niz jvc? wiesz, wszystko mozliwe, ale 2900 tez nie jest jakims wypasem marki pioneer. zwroc jednak uwage na to ze JVC raczej nie robi hi-endowych radii, skupia sie raczej na dolnej polce i co za tym idzie nie stosuje wielkich innowacji, zaawansowanej technologii itp. Pioneer natomiast jak najbardziej tak, i czesto tanie modele tez sa zaawansowane techniczne, tylko roznia sie wyposazeniem i wygladem od wyzszych.
osobiscie nie podobaja mi sie JVC, za mocno swieca (cos a'la dalco) no i wykonanie tez pozostawia troche do zyczenia, ale oczywiscie nie sa to zle sprzety i jak sie komus podobaja bardziej niz pioneer czy kenwood to niech kupuje. radia z dolnej polki sa raczej kwestia gustu, dopiero wyzej zaczyna sie porownywanie parametrow...
osobiscie nie podobaja mi sie JVC, za mocno swieca (cos a'la dalco) no i wykonanie tez pozostawia troche do zyczenia, ale oczywiscie nie sa to zle sprzety i jak sie komus podobaja bardziej niz pioneer czy kenwood to niech kupuje. radia z dolnej polki sa raczej kwestia gustu, dopiero wyzej zaczyna sie porownywanie parametrow...
Koko666 ja przed zakupem zastanawialem sie nad soniakiemew JVC wybor padł na to drugie kd 612 wygląda tak http://www.incarexpress.co.uk/view_prod ... =KDG612DAB
skakac na dolach nie skacze dzwięk zadowalający i co najwazniejsze bardzo cichy naped kazdy soniak jakiego mialem był głośny co mnie denerwowalo
JVC mam już dwa latka i 0 problemów.
tak wiecc kazda marka ma cos dla kazdego zalezy jakim funduszem sie dysponuje :)a JVC nie są złe i nie robią tylko low endowych konstrukcji.
skakac na dolach nie skacze dzwięk zadowalający i co najwazniejsze bardzo cichy naped kazdy soniak jakiego mialem był głośny co mnie denerwowalo
JVC mam już dwa latka i 0 problemów.
tak wiecc kazda marka ma cos dla kazdego zalezy jakim funduszem sie dysponuje :)a JVC nie są złe i nie robią tylko low endowych konstrukcji.
nitro20, wybrales juz lepszy model JVC, jest ok. Co do sony to dziwi mnie co piszesz, ja osobiscie mam Sony (z tym ze bardzo wysoki model) ale mialem tez do czynienia z innymi i w zadnym nie spotkalem sie z glosnym napedem... no chyba ze mowisz o jakis starych modelach. Duzym plusem Sony jest to ze nawet tanie modele maja sterowanie subwooferem, czego prozno szukac w innych tanich radiach...
Jesli mi mozna wypowiedziec sie w tym temacie to zalecam kupic tanszy model Alpine lub Clariona niz drozsze radia innych firm. Dlaczemu ???
JVC - klasyfikuje sie na niska polke ma oczywiscie wyzsze modele ale klekaja przy najtanszych i najprostrzych rozwiazaniach Alpine czy Clariona .
Kenwood - to juz wogole pomijam jak dla mnie polka niska
Sony - kiedys tak teraz nie ... lasery maja slabe ... chyba ze podlonczone jest z glosnikami Xplood i radyjko tez jest z tej serii
Pioneer - tutaj mozna juz cos wybrac aczkolwiek nowe pioneery nie maja prawa lezec kolo tych starszych klasycznych. Firma jakby to powiedzial moim zdaniem spadla na psy .
Alpine - bez dwoch zdan zalecam mam sprawdzone juz dwa modele radyjek tej firmy zreszta sam mam zamontowane a mialem rozne wynalazki i znam roznice.
Clarion - nie testowany przezemnie osobiscie znajomy ma w Civicu 5d zalozonego i gra sprawnie i czysto,
Pamietaj jednak o tym ze w car audio liczy sie jedna zasada cena = jakosc.
JVC - klasyfikuje sie na niska polke ma oczywiscie wyzsze modele ale klekaja przy najtanszych i najprostrzych rozwiazaniach Alpine czy Clariona .
Kenwood - to juz wogole pomijam jak dla mnie polka niska
Sony - kiedys tak teraz nie ... lasery maja slabe ... chyba ze podlonczone jest z glosnikami Xplood i radyjko tez jest z tej serii
Pioneer - tutaj mozna juz cos wybrac aczkolwiek nowe pioneery nie maja prawa lezec kolo tych starszych klasycznych. Firma jakby to powiedzial moim zdaniem spadla na psy .
Alpine - bez dwoch zdan zalecam mam sprawdzone juz dwa modele radyjek tej firmy zreszta sam mam zamontowane a mialem rozne wynalazki i znam roznice.
Clarion - nie testowany przezemnie osobiscie znajomy ma w Civicu 5d zalozonego i gra sprawnie i czysto,
Pamietaj jednak o tym ze w car audio liczy sie jedna zasada cena = jakosc.
wlasnie sony poszlo do przodu, kiedys byly kiepskie, teraz Drive-S w serii i Drive-SX w wypasach, dobre napedy. Glosniki Sony to kaszana...Deamon pisze:Sony - kiedys tak teraz nie ... lasery maja slabe ... chyba ze podlonczone jest z glosnikami Xplood i radyjko tez jest z tej serii
co do reszty moge sie zgodzic, z tym ze Kenwood to niezle radia, Pioneer rzeczywiscie sie troszke opuscil, Clariony graja swietnie ale ciezko podswietlenie dobrac, Alpine tez dobre, ale raczej pod wzmacniacz.
Polecasz Alpine i Clariona, ale pamietaj ze to nie ta polka cenowa co Kenwood, Pioneer i Sony...
Ja też sie zastanawiam nad kupnem JVC ale mnie interesuje model z wejściem USB jvc_kd_g343 Albo Sony też znalazłem takie sony_cdx_gt424u
Ostatnio zmieniony 19 gru 2011, 23:55 przez matt1988, łącznie zmieniany 1 raz.