Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Radio - podlaczenie - uciete kostki

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 24 wrz 2008, 23:01

Masz zasilanie i masę przy kostce, potrzebujesz sygnału, który ciągniesz z normalnie z radia jako jeden kanał, powinnieś mieć jeszcze tam biały kabel przy kostce który służy do złączania wzmacniacza, jeśli nie masz to ciągniesz nowy od radia od kabla niebieskiego lub niebiesko-białego. Innej opcji nie widzę. Masz trochę pokombinowane w tych kostkach, ale to większość tak ma, wiec wiesz trzeba se radzić.

Pisałem to już dużo razy, nie chce mi się szukać teraz tych tematów. Sprawdź podklejony temat u góry działu. Tam może znajdziesz więcej informacji o podłączaniu wzmacniacza. Zresztą temat niżej też o tym wspominałem wiec wystarczy szukać.

Pozdr.

Awatar użytkownika
MAKLER
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MAKLER » 24 wrz 2008, 23:04

mam zrobione tak, głośniki z przodu podłączone grają ok, biały kabelek któy jest w samochodzie, podłączyłem do niebieskiego w radiu (opis remote) i co dalej ? Kable czincze tak jak wcześniej pisałem są podłączone do kostki w której jest kabel niebiesko zielony i czerwono zielony oraz dwa brązowe . Może wyrwać z tej kostki te czincze i podłączyć te kabelki do kostki iso ?

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 24 wrz 2008, 23:06

MAKLER pisze:oże wyrwać z tej kostki te czincze
W kostce czincze? Wogóle tego nie rozumiem. Gdybym mógł prosić o zdjęcie, to może trochę by mi to rozjaśniło sytuacje.

Awatar użytkownika
MAKLER
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MAKLER » 24 wrz 2008, 23:09

z jednej strony są 2 czincze a z drugiej zwykłe kabelski bez izolacji które są połączone bezpośrednio: niebiesko zielony (z samochodu) z czerwonym jednego czincze, brązowy z samochodu z brązowym jednym czincze i drugie czincze jest połączone z czerwono zielonym z czerwonym z drugiego czincze i brązowy z brązowym drugiego czincze. Jutro postaram się zrobić fotki.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 24 wrz 2008, 23:12

Cinche? Chyba ty mówisz o kostce która wchodzi do głośnika czy jak. Sory ale naprawdę nie rozumiem. Chciałbym pomóc, ale nie wiem jak.

Wiesz co ja Ci najlepiej radzę zostaw w pierony te ori wzmacniacze, bo one są ciula warte. Masz niegłupie radio to podłącz tylne głośniki bezpośrednio z radia omijając te wzmacniacz. Mniej kłopotów i pewnie będzie lepiej niż z użyciem tych ori wzmacniaczy.

Awatar użytkownika
MAKLER
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MAKLER » 24 wrz 2008, 23:14

ok, dzięki za pomoc, jutro jeszcze coś pokombinuję... Jeżeli nic mi się nie uda to będę pisał. Dzięki za cierpliwość i trzymaj się

[ Dodano: 2008-09-25, 08:46 ]
ok, już sobie poradziłem. Poprzedni właściciel odłączył tylne głośniki od kostki iso i połączył je kabelkiem czincze. Nie wiem czy u niego to działało, jednak u mnie się to nie sprawdziło bo głośniki po prostu nie grały. Dzisiaj wyrzuciłem te kabelki czincze i głośniki z tyłu podłączyłem do kostki iso, biały kabelek do remote i wszystko gra. Miałem z tym tyle problemów bo myślałem że te czincze były fabrycznie i nie chciałem kombinować.

AUDI_A6 dzięki za pomoc bo pewnie gdybyś mnie nie uświadomił że fabrycznie żadnego czincze nie było to jeszcze tydzień bym się z tym męczył. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam...

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl