Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL]Radio - SAFE i CODE

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
krzysaudi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzysaudi » 07 maja 2010, 08:09

Zgadza się - odblokujesz w ten sposób możliwość wbicia kodu . Tylko że cały czas potrzebujesz nadal właściwego hasła :)

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 07 maja 2010, 12:19

Miałem na myśli tą pierwszą opcję ;-)

Awatar użytkownika
herbii
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: herbii » 15 kwie 2013, 23:54

Witajcie. Temat omawiany widzę tu już dawno temu i nie wiem czy jak napiszę do Was dzisiaj to ktoś to w ogóle odczyta i odpowie mi na to, ale ja mam z kolei problem taki: Kupiłem jakiś czas temu Audi 80 B4 1992 z zablokowanym radiem gamma CC (nr ser. AUZ5Z3B0089928) i nie potrafię go odblokować. Wyświetlacz pokazuje cały czas komunikat SAFE, ale żadna kombinacja dwóch klawiszy nie puszcza mnie dalej żebym mógł wpisać kod... Nie mam pojęcia jakiej firmy jest radio (Blaupunkt, czy Grundig...). Mam "radiokarte" kodem do radia, ale nic z tego. Nie jestem w stanie dojść do momentu kiedy pojawi mi się ekran wpisywania kodu. Powtarzam - żadna kombinacja dwóch klawiszy nie daje rezultatu. Dla pewności trzymałem je nawet nie 5 sek, ale 20 sek... Co robić? Pomóżcie.

krzysaudi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzysaudi » 16 kwie 2013, 08:12

FM+DX i powinno śmignąć , albo bylo tak dużo razy klikane że zablokowało się - wtedy 2h na zasilaczy/akumulatorze na włączonym radio i powinno pomóc .

Kris

Awatar użytkownika
wysio
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wysio » 16 kwie 2013, 09:30

krzysaudi pisze:FM+DX i powinno śmignąć , albo bylo tak dużo razy klikane że zablokowało się - wtedy 2h na zasilaczy/akumulatorze na włączonym radio i powinno pomóc .

Kris
Dokładnie radio się zakodowało totalnie , pare razy błędenie był wpisany kod , tak jak kolega pisze , na ponad 2h na włączonym zapłonie zostaw auto i powino pomóc ( wtedy powinieneś po wciśnięciu FM + DX móc wpisać kod ) .

Awatar użytkownika
herbii
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: herbii » 16 kwie 2013, 10:41

Spróbuję, ale zauważcie że na radiu nie pisze SAFE 2, tylko SAFE... Czytałem że jeśli jest SAFE 2, to należy odczekać jakiś czas na włączonym radiu i jeśli zniknie cyfra 2 i pojawi się sam SAFE, to wtedy zabierać się za kombinację klawiszy i wpisywanie kodu... Powiedzcie mi jeszcze - czy jest jakiś sposób na podłączenie radia w domu? Nie chcę rozładowywać mocno już nadszarpniętego po zimie akumulatora. Może istnieje sposób podłączenia radia pod jakiś zasilacz zewnętrzny w domu? Jak taki zasilacz w ogóle wygląda? Gdzie się go podłącza? Trzeba mieć jakieś przelotki czy redukcje, czy radio posiada wejście na zwykły zasilacz taki jak np do starych keyboardów?... :roll:

[ Dodano: 2013-04-16, 11:11 ]
czekajcie... wygooglowałem że potrzebny jest zasilacz do PC. Mam taki zasilacz, tylko szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak podłączyć go pod radio... zmieniłem ostatnio zasilacz w kompie i całe szczęście nie wyrzuciłem starego. Czy możecie mnie poinstruować krok po kroku co zrobić z "gołym" radiem samochodowym i zasilaczem od PC? Czy wystarczą te końcówki od zasilacza, czy może mam dokupić jakieś spinki czy coś w tym stylu żeby podłączyć samo zasilanie do radia? Proszę wytłumaczcie mi to w miarę prosto, bo jestem praktycznie kompletnym laikiem jesli chodzi o elektronikę

[ Dodano: 2013-04-16, 21:23 ]
Poradziłem sobie :-) Radio zrobione :-)
Dla wszystkich z tym samym problemem. Radio jest produkcji Matsushita, więc kilkukrotne wpisanie złego kodu nie powoduje wyświetlenia komunikatu SAFE 2, ale nadal SAFE... Po podłączeniu go do zasilacza i odczekaniu niecałej 1,5godz naciśnięcie i przytrzymanie dwóch klawiszy jednocześnie U + M spowodowało w końcu wejście w tryb wpisywania kodu. Kod wpisałem, radio działa :-) Z mojej strony temat uważam za zamknięty :-) Dziękuję wszystkim

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl